Státusz iskolaérettségre, védőnő nélkül?
Egyelőre elméleti a kérdés, de az orvos is a fejét vakarta, amikor szóba került.
A védőnőnket még nem láttuk, nem is hiányzik, a gyermekorvos mindent elvégez helyette, amit kérünk vagy szükséges. Ma rákérdeztem nála, hogy van-e olyan, amihez neki nincs jogosítványa, csak a védőnőnek?
Mondta, hogy az 5 éves iskolaérettségi státusz. Kérdeztem, hogy ha esetleg lemondjuk addig a védőnőt, akkor mi történik, ki írja a státuszlapot. Tanácstalanul vakarta a fejét, hogy utánakérdez, erre nem tud most válaszolni.
Valaki járt esetleg úgy, hogy védőnő nélkül is meg tudta oldani az 5 éves státuszt? Ha igen, akkor mi az adminisztrációs menete a dolognak?
(A kérdés azért elméleti, mert még jópár év van az iskoláig, tehát mostanában nem lesz rá szükségünk a gyakorlatban.)
Az 5 éves korban elvégzendő vizsgálathoz szükséges adatlap a következő: Adatlap a fejlődési szint megítéléséhez az iskolai felkészítés elősegítésére
Ennek van egy része,amit a gyerekorvos vagy háziorvos tölt ki,és van egy része,ami a területi védőnő által végzett dokumentáció alapján töltendő ki.
Szerintem a védőnő nélkül ezt nem lehet megoldani,azt a részt más nem tudja kitölteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!