Ti mit tennétek a helyemben? Teljesen tanácstalan vagyok ezzel az iskolaérettséggel kapcsolatban.
ebbe neked nincs beleszólásod egyébként. ne is rágódj rajta :)
mivel 7 éves lesz, csak a két szeméért nem maradhat óvodában, konkrét törvény van...
vagy az óvónő úgy ítéli meg, hogy megy iskolába, ebben az esetben keresheted fel a nevtant és kérheted te magad a vizsgálatot.
ha viszont az óvónő úgy gondolja nem iskola érett, akkor nem hagyható ki a nev.tan, ők fogják megvizsgálni és döntést hozni.
szóval nem tudjátok kikerülni, és te nem döntheted el, hogy megy-e a gyereked iskolába idén már :)
egyébként se egy rettentő rémisztő dolog :D enyém már októberben túl volt az iskola érettségi vizsgálaton, pedig biztosan marad, decemberben lesz csak 6 éves... de "átment", nem is tarthatom vissza. ő is megkésett beszédfejlődésű, heti 2 logopédia van kiírva neki és így is ... :)
szóval nyugi :)
Unatkozni nem fog, akármilyen okos.
A saját gyerekekünket mindig nagyon szubjektíven látjuk, ez így is van rendjén és ezt el kell fogadni mint alapigazságot.
Én előre megkérdeztem az óvónők és az óvodai fejlesztő pedagógus véleményét a kislányomról. El is fogadtam, örültem, hogy tartani akarják, mert többféle oknál fogva én is így látom jónak. De ha vinni akartam volna suliba, engedték volna.
Szerintem vedd fel a kapcsolatot a nevtannal és beszéld meg velük az aggodalmadat. Lehet, hogy ők győznek meg téged, de lehet, hogy elfogadják a te érveidet. Nem tudni, de mindenképp jobb ezt normálisan leülni és megbeszélni, mint rágódni rajta. Én ezt tanácsolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!