Ha egy 6 éves kislány az iskolaérettségin mindenre nem tudom-mal válaszol az milyen problémára hivhatja fel a figyelmet?
NEm tudom és nem tudom közt is van különbség, ezért nem lehet pl csak az alapján diagnosztizálni sem, hogy elolvasod egy vizsgálat jegyzőkönyvét.
SImán lehet dac, de lehet a valóság is...
Mifelénk nem ilyen az iskolaérettségi vizsgálat.
Feladattartás, kéz-szem koordináció, empátia (pl Pisti elesik kezében a játékkal, vérzik a térde, mit teszel? megszerzed végrea már kinézett játékot, vagy vígasztalod és szólsz az óvónéninek), stb.
Hol lakik? Környezetismeretből "tanulták" első 2. félévében.
Név és életkor: inkább nem akarja megmondani vagy zavarban van. Ezt biztosan tudja.
Jaj, de ismerős. Amikor a fiamat vittem beszédértés tesztre, mindenre azt mondta, nem tudom, aztán beírták, hogy 10 %, a gyerek teljesen hülye. Én is ki voltam akadva, mondhatta volna neki a logopédus, hogy dehogynem tudod, próbáld átgondolni.
Azért a Szakértőiben próbáltak többet kihozni belőle. Pl. lift van az épületben, és egyszerűen nem akart semmit csinálni, mert hogy liftezni akart, a csaj megígérte neki, így hajlandó volt együttműködni.
Nálatok rossz volt a vizsgálatvezető. A gyerek lehet szégyenlős, önbizalomhiányos, dacos, vagy egyszerűen csak nem volt kedve gondolkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!