Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ezek mennyire normális dolgok?...

Ezek mennyire normális dolgok? Nem volt még más példa az életemben, max a saját gyerekkorom arra meg nem emlékszem, de mostohalányomnak van pár idegesítő dolga, amikkel egyszerűen nem tudok mit kezdeni, lehet valami gond a fejében?

Figyelt kérdés

Nos nem sorrendben, de ezek a dolgok lassan az örületbe kergetnek, hiábo mondjuk el neki az anyjával milliomodszor is, semmi hatása...

1. Cipő levétele q nappali kellős közepén, majd otthagyja...

Mikor iskolából jön haza akkor cipő le, táska le, és otthagy mindent... télen még a kabátját is...

2. Ha eszik a monitor előtt, minden ételmaradékot begyűr a monitor alá... az almacsutkától a csokipapírig mindent aztan otthagyja...

3. Wc kefét nem hajlandó használni... legrosszabb, hogy wc utan úgy rohan, hogy saját elmondása szerint észre sem veszi, hogy csíkos a wc...

4. Kézmosás egyenlő egy lögyböléssel... fogmosás is kb 10másodperc.

5. Szarosak a bugyijai, nem törli ki rendesen.

6. Nem fesülködik meg soha, ezért mindig totál összecsomósodik a haja és mikor az anyja órákon át kifésüli ordít mint egy faba szorult...

7. Ez számomra a lehető legidegesítőbb, lett egy kutyánk ők akarták... és egyszerűen nem hajlandó kivinni... most nyáriszünet volt, habodaszarik mellé az a szerencsétlen kutya, és én csak 6óra múlva érek haza, akkor 6órán át ül a kutyaszar mellett a számítógép előtt ugy hogy mikor kérdőrevonom, meg képes és közli, jogy őt nem zavarta.

12éves...

Igen ezek nagyrésze tűnhet úgy, hogy nem neveljük nem foglalkozunk vele... pedig nem... minden áldott nap elmondjuk neki mindet... felvetetjük vele a cipőjét, kabátját, helyére vitetjúk... összeszedetem vele a kakit... az anyja sokszor sírva mutatja neki a bugyiját, hogy illene már kitörölnie rendesen... minden nap elmondjuk, hogy reggel este fésülködjön, kettőt ránt a hajkefével és szerinte kész... minden nap összeszedetjük vele a szanaszét hagyott almacsutkát, szemetet... mégis minden nap újból és ujból eljátsza ezeket... mikor elgurul a gyógyszerem vagy páromnak és leordítjuk a fejét, megvonja a vállát és közli:

Hmmm, nekem mindegy... és faképnel hagy...

2021. szept. 1. 10:18
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
Nevtan ingyen van és minden járási központban elérhető, nevelési tanácsadás keretében tud vele pszichológus foglalkozni. Nem csak megvizsgálja, hanem járhat hozzá terápiába.
2021. szept. 17. 12:28
 22/23 anonim ***** válasza:
56%

Ja, #21, jó, ha félév múlva van időpont, ha megállapítják a terápiát, az szinte bizonyosan napközben van. Például csütörtökönként fél 9. És helyben, vagyis vigye a szülő.

Sajnos tapasztalat, a fiam 7 éve van a Pedagógiai szakszolgálat "gondozásában", 4 évbe került egyáltalán rendes szakértői véleményt kapni tőlük. Közben előírták a fejlesztést minden szerdán kellett vinni 13:30-ra az ovis gyereket, amihez kénytelen voltam bébiszittert fizetni, aki elment érte az oviba 12:45-re, még a délutáni alvás előtt, a szakszolgálat meg kb. 20 percre volt autóval az ovitól.

Ezen alkalmak persze csak tanévben voltak, nyáron és szünetekben egyáltalán. Nem is tudom, egy iskolást hogy kérnek ki a szülők, hogy elvihessék a nevtanba. Integrált suliba jár a gyerekem, és így van itt dolgozó gyógypedagógus, így helyben megoldják a heti 3 alkalmat, csak sajnos tanóráról így hiányzik a gyerek.

2021. szept. 17. 12:41
 23/23 anonim ***** válasza:

Ez nagyon helyspecifikus. Nagyobb városokban több a várakozási idő, kisebbekben általában sokkal kevesebb. Egy megyeszékhelyen tényleg nem ritka a fél éves várakozás sajnos, akár szakértői vizsgálatról van szó, akár nevtan ellátásról, de kisebb tagintézményekben sokszor csak pár hét, max egy hónap.

Az ügyfélfogadás tényleg csak munkaidőn belül lehetséges, és a vizsgálathoz mindenképp kell a szülő is, de ez egy alkalom. Terápiás alkalmakra nagyobb gyerek már akár egyedül is mehet, vagy elviheti bárki, nagyszülő, szomszéd, rokon, bébiszitter, bárki.

Az iskolának el KELL engednie ezekre az alkalmakra a gyereket, igaztolast is kap róla, de ha kell, a szakszolgálat ki is kéri a gyereket, ha a szülővel nem akar együttműködni az iskola.

Szünetekben sajnos tényleg nem nagyon van ellátás, ilyenkor kell a dolgozók szabadságát kiadni, de ha éppen dolgoznak, elvileg tarthatnak foglalkozást. Azért nem szoktak, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy ilyenkor nem szoktak eljönni. Nemcsak a folyamatban lévő foglalkozásokra, de még a szakértői vizsgálatra sem.

Egyébként a saját bőrömön én is tapasztaltam, hogy mennyire kellemetlen, hogy minden csak munkaidoben érhető el, csak szakszolgálati dolgozóként nekem a saját gyerekemet máshova kellett terápiába járatnom, ahol szintén ez a rendszer van, ilyenkor minden alkalommal fél nap szabimba került, és külön ki kellett alkudoznom, hogy legalább ne délelőtt menjünk, hogy délig tudjak dolgozni. Aki ezt nem tudja megoldani, annak tényleg marad a maszek pszichológus, ami meg nagyon drága.

2021. szept. 18. 10:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!