Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ezek mennyire normális dolgok?...

Ezek mennyire normális dolgok? Nem volt még más példa az életemben, max a saját gyerekkorom arra meg nem emlékszem, de mostohalányomnak van pár idegesítő dolga, amikkel egyszerűen nem tudok mit kezdeni, lehet valami gond a fejében?

Figyelt kérdés

Nos nem sorrendben, de ezek a dolgok lassan az örületbe kergetnek, hiábo mondjuk el neki az anyjával milliomodszor is, semmi hatása...

1. Cipő levétele q nappali kellős közepén, majd otthagyja...

Mikor iskolából jön haza akkor cipő le, táska le, és otthagy mindent... télen még a kabátját is...

2. Ha eszik a monitor előtt, minden ételmaradékot begyűr a monitor alá... az almacsutkától a csokipapírig mindent aztan otthagyja...

3. Wc kefét nem hajlandó használni... legrosszabb, hogy wc utan úgy rohan, hogy saját elmondása szerint észre sem veszi, hogy csíkos a wc...

4. Kézmosás egyenlő egy lögyböléssel... fogmosás is kb 10másodperc.

5. Szarosak a bugyijai, nem törli ki rendesen.

6. Nem fesülködik meg soha, ezért mindig totál összecsomósodik a haja és mikor az anyja órákon át kifésüli ordít mint egy faba szorult...

7. Ez számomra a lehető legidegesítőbb, lett egy kutyánk ők akarták... és egyszerűen nem hajlandó kivinni... most nyáriszünet volt, habodaszarik mellé az a szerencsétlen kutya, és én csak 6óra múlva érek haza, akkor 6órán át ül a kutyaszar mellett a számítógép előtt ugy hogy mikor kérdőrevonom, meg képes és közli, jogy őt nem zavarta.

12éves...

Igen ezek nagyrésze tűnhet úgy, hogy nem neveljük nem foglalkozunk vele... pedig nem... minden áldott nap elmondjuk neki mindet... felvetetjük vele a cipőjét, kabátját, helyére vitetjúk... összeszedetem vele a kakit... az anyja sokszor sírva mutatja neki a bugyiját, hogy illene már kitörölnie rendesen... minden nap elmondjuk, hogy reggel este fésülködjön, kettőt ránt a hajkefével és szerinte kész... minden nap összeszedetjük vele a szanaszét hagyott almacsutkát, szemetet... mégis minden nap újból és ujból eljátsza ezeket... mikor elgurul a gyógyszerem vagy páromnak és leordítjuk a fejét, megvonja a vállát és közli:

Hmmm, nekem mindegy... és faképnel hagy...

2021. szept. 1. 10:18
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
90%

Ez sajnos már korábban el lett rontva ☹️ gondolom nem véletlenül viselkedik így, a vér szerinti apjával történtek is közrejátszhatnak.

Valóban a barátai/társai előtt nem szabad megalázni abból semmi jó nem sülne ki. Pszichológushoz kellene mennetek akár közösen de a lányzónak mindenképpen.

Esetleg talán meg kellene engedni neki hogy áthívjon barátokat iskola után vagy hétvégén. Meg kellene nézni, hogy akkor hogyan viselkedne

2021. szept. 1. 12:48
 12/23 anonim ***** válasza:
90%

Egyre gyanúsabbakat írsz, valamilyen idegrendszeri rendellenesség is LEHET a háttérben.

Maximalista, és 600 oldalas könyvet pár nap alatt elolvas 12 évesen, valószínűleg nem érdeklik az olyan apróságok, mint a rend, tisztaság.

Vagy szimplán meg nem értett zseni, hány, de hány zseni a családja számára elviselhetetlen.

Mennyi az IQ-ja?

2021. szept. 1. 14:47
 13/23 A kérdező kommentje:

:D nem tudom mennyi az iq-ja, nem is gondolkodtam ezen még :)

Csak olyat tud elolvasni, ami érdekli, pl szent johanna gimi, harry potter... kötelező olvasmányból 20 oldalt se bírt ki egesz myáron.

Meg van neki engedve, hogy athívja a barátait... de hiába lakunk falun, hiába helyi az egészbiskola, ezek basszus egytől egyig be voltak gubózva egész nyáron... max a hülye lovas játékukban kommunikáltak egymással... meg messengeren... illetve nyár elején fejébe vette, hogy ő meg van sértődve a legjobb barátnőjére, és csak most nyár végén békültek ki...

Én/mi gyerekkorunkban nyáriszünetben a falu környékének legapróbb zugát is bejártuk, van itt erdő, természetvédelmi terület, állatok, vannak saját állatok, barátnőinek többnek is van lova, lovagolható lova... de semmi... bombával nem lehet kirobbantani, és nem csak őt, hanem egyik kisbarátját sem ez a legszomorúbb... a lovas csaj apjával kénytelen voltam összehaverkodni, hogy legalább mi lovagoljunk ha mar ők nem :D

2021. szept. 1. 14:56
 14/23 anonim válasza:
85%
Ez biztos nem kamu. Pont illik a leiras 2 tavoli rokonomra is. Az egyik meg 10 evvel ezelotti eset a masik meg 1-2 eves dolog. Mindkettonel voltak problemak a csaladjukban: szulok valasa vagy valas elotti idoszak...... en is azt mondanam, hogy el kell vinni szakemberhez. Nevelesi tanacsado. Az egyik rokonnal az anyuka probalt nyugodt turelmes lenni, megbeszelni, hogy miert teszi. Az a kislany a "csikos" alsonemujet nem a szennyesbe dobta, hanem a szobajaban eldugdosta. A tiszta ruha koze. Volt, hogy kotott teli sapkajaban talaltak nyar kozepen.......emelle tarsult labkorom es kezkorom ragas is. Egyes dolgokra a kiskamaszkor is foghato, de van aminek szerintem lelki oka lehet...... mindenkeppen szakember.
2021. szept. 1. 17:53
 15/23 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem vigyétek el egy vizsgálatra a "nevtanba" (így szokták érteni, hogy hová), jó lenne kideriteni, hogy miért viselkedik így, mert csak akkor lehet tenni ellene. Oda sok gyereket visznek hasonló gondokkal is, lehet rajta segíteni és nektek is segítenek, hogy hogyan tudnátok hatni rá.
2021. szept. 1. 23:36
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem a párnát kell a füledre tenni, hanem elvinni azt a gyereket egy szakemberhez. Azzal nem veszítetek semmit, és lehet, hogy az igénytelensége mögött egy komoly probléma áll.
2021. szept. 2. 22:07
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Pszichiáterhez kell elmenni mert ez valamilyen mentális zavar, azt biztosan látom, de hogy pintosan milyen azt ennyiből merészség volna kijelenteni.

Nem értem, miert nem tettétek meg eddig, ez valami tabu nalatok?

Orvoshoz sem jártok soha?

Igénytelenség ám ez is homokba.. upsz parnaba dugni a fejet mwg szetverni az ajtót de megoldani azt nem. GYIKon anonim az megy, arccal cselekedni, szakemberhez fordulni az nem?! Meg a végén megoldjátok jujj

2021. szept. 14. 23:36
 18/23 A kérdező kommentje:

Jártunk pszichológusnál is, pszichiáternél is, meg nevelési tanácsadónal is... mindenki elmondta, milyen tündi bündi kislany, hogy milyen okos, és hogy kicsit lusta, hozzunk szabályokat és teremtsünk rendszert az életébe... csakhogy ő leszarja a rendszert... ideig óráig betart mindent ahogy már említettem, amíg látja, hogy lenyukszunk, aztán újra kezdi ezeket a dolgokat...

Amúgy most a sulikezdés sokat segített. Kiderült, hogy vanak barátai, ami egész myáron nem hitt el nekem és elmászkálnak most minden nap.

2021. szept. 16. 13:05
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Figyu, akkor vissza kell menni, azzal, hogy nem követi a szabályokat, vagy ti nem tudjátok valamiért keresztülvinni az akaratotokat, tehát, hogy nem működik a megvalósítás. Nem létezik, hogy ne tudnának szegíteni, főleg a pszicho szakemberek. Ők minden trükköt ismernek. Én elsősorban tőlük kérnék tanácsot, a pszichóktól, a megvalósítashoz. Mert a nevelési tanacsadó sokszor csak név szerint: nevelési, tapasztalat szerint, valóságban inkább: gondozási tanácsadó, semmint, szó szerint: nevelési.
2021. szept. 16. 15:21
 20/23 A kérdező kommentje:
Vidéki csalad vagyunk, vidéki bérekkel, nem tudunk bemászkalni heti több alkalommal és még egy orvosnak is fizetgetni.
2021. szept. 16. 23:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!