Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ilyen helyzetben mi a helyes...

Ilyen helyzetben mi a helyes eljárás?

Figyelt kérdés

Szóval ma vásárolgattam a tescoban.

Az édességes sort egyszer csak megrohamozza egy 4 éves forma gyerek.

Elkezdi nézegetni a csokikat kb1 perc múlva megjelenik az anya.

következő párbeszéd zajlik le:

Anyuka -kisfiam miért szaladtál el?

gyerek -azt mondtad hogy kaphatok egy csokit.

-nézd anyu hozok egyet a huginak is.

(halál cuki arcot vág a gyerek a kocsiban amit az anyuka toll ül egy max 2 éves kislány ö is halál cuki egyébként)

Anyuk -ezt velem többet nem csinálod meg, ez volt az utolsó ha legközelebb vásárolni megyek otthon hagylak egyedül.

A kisgyerek elsírja magát és a kislány is ettől elkezd visítani.

Csak szerintem durva igy nevelni a gyerekeket vagy ezt tényleg rossz lépés volt? Ti mit tettek volna?

#gyereknevelés #gyerek elszaladt
2021. júl. 19. 19:22
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
10 jól van elfogadom hogy igazatok van. Nem kell emiatt megenni.
2021. júl. 19. 21:29
 12/31 anonim ***** válasza:
96%
Nekem nincs gyerekem ugyan, de szerintem egyáltalán nem kell itt pálcát törni az anyuka felett. Nyilván megijedt, hogy elfutott a gyereke és a feszültség dolgozott benne, azért mondta amit mondott. A helyes eljárás pedig az, hogy a saját dolgoddal foglalkozol, kérdező.
2021. júl. 19. 22:02
 13/31 A kérdező kommentje:
Igen csak nekem mindig fáj a szívem amikor egy gyerek sir. Sokat bántottak gyerekként a szüleim és ilyenkor azt érzem hogy engem bántanak.
2021. júl. 19. 22:37
 14/31 Derjaderja ***** válasza:
100%

Igen, ez érthető.

De azért vigyázz ezzel, nem lehet úgy nevelni, hogy a sírás elkerülése a cél, kezelhetetlen lesz a gyerek, ha hozzászokik, hogy amit amúgy nem lehet, azt rögtön szabad, ha eljátssza a nagy jelenetet.

2 évesen dackorszak van, sikítva sír a piros ruháért, ha hozod, zokogni kezd a kékért, ha visszamész érte, a pirosért.

4-5 évesen pedig már van manipulatív hiszti, főleg ha együttérző közönséget kap.

Boltban/parkolóban stb elrohangászást nem lehet elfogadni a gyerektől, ilyen nagytól pláne. Még ha másfél éves lenne, az is más, de már a kétéves is kezd tudni szabályt követni.

2021. júl. 20. 04:12
 15/31 A kérdező kommentje:
Köszi én is érzem hogy ez gond lesz ha oda jutok hogy gyerekem lessz. Csak nem tudom mit kezdjek a dologgal. Nehezen vagyok szigorú azokkal akiket szeretek. Gondolod hogy ez akkor nekem nem való?
2021. júl. 20. 04:19
 16/31 Derjaderja ***** válasza:
82%

Jaj, ne viccelj már, mért ne lenne Neked való? Az az anyuka 4x365 napja neveli azt a gyereket, valószínűleg ismeri.

Az csak jó, ha empatikus módom fordulsz feléjük.

2021. júl. 20. 04:24
 17/31 Derjaderja ***** válasza:
100%

Náluk a heves érzelmi reakció az alap. Csak sokkal később alakul ki az érzelmi önszabályozás. Minden kis aprósag a világ vége tud lenni. Persze azért komolyan kell venni, de össze se kell omlani, ha sír.

Pont írta egy anyuka vhol, hogy gyomorgörcse van a gyereksírástól. Nem értettem, hogy lehet ez (én se hagyom sírni őket, de ha a második ruhaváltás után is még variál, és a nem-re sírva tekereg a földön - nincs lelkiismeretfutdalásom vagy gyomorgörcsöm), de akkor ennek valamiféle gyerekkori elhanyagolás, bántás lehet az oka, mint Nálad.

2021. júl. 20. 04:30
 18/31 A kérdező kommentje:

Nálunk az volt hogy anyám mindig csak fenyegetett.

Ha apád hazajön jól elver majd ezért meg azért.

Nem mondott meg mindent de pl ha egyest kaptam akkor megmondta apám meg vette elő a szijat.

2021. júl. 20. 04:35
 19/31 Derjaderja ***** válasza:
100%

Esetleg menj pszichoterápiára gyerekvállalás előtt, az anyaság megbolygat sokmindent az emberben. De ha Te jobb anya leszel, mint a Te anyukád, az gyógyítja a Te sebeidet is.

De határ kell akkor is a gyereknek.

2021. júl. 20. 04:38
 20/31 A kérdező kommentje:
Férfi vagyok, amint lesz rá keret szeretnék meni terápiára köszi a tanácsokat.
2021. júl. 20. 04:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!