Szerintetek baj, hogy a kislányom az ágy szélén
pohárból issza a tejet elalvás előtt?
Figyelt kérdés
Kislányom 3 éves lesz. Eddig cumisüvegből kapta a tejet, amit azóta átváltottunk pohárra a héten. Viszont mivel elalvás előtt az ágyban kapta a tejet cumisüvegből, így csak úgy tud elaludni, hogy az ágy szélén ülve pohárból megissza a tejet, felfekszik és aztán alszik is.
Konyhában csak pancsolja a tejet, utána nem tudom csakúgy lefektetni. Gondolom igényli követlenül az ágyban ivászatot lefekvés előtt, úgy ahogy eddig is volt. Nyilván később ez másképp lenne, de most úgy érzem hogy ígyis nagy haladás, hogy nem kéri a cumisüveget az esti elalváshoz.
Férjem szerint rosszul csinálom, mivel konyhában kéne meginnia a tejet a pohárból.
Az a baj inkább szerintem, hogy fogmosás után még tejet iszik.
2021. júl. 9. 22:04
2/13 A kérdező kommentje:
Nem ezen az egy kis pohár tejen múlik a gyerekem tejfogainak az épsége szerintem. Mert hogy cukros édességet szinte nem is eszik, az is biztos. Nagyon szép fogai vannak.
2021. júl. 9. 22:07
3/13 anonim válasza:
Az ággyal szerintem nincs gond, csakna fogmosással. Inkább az a gáz, hogy 3 évesen cumisüvegezett... miért???!!!
2021. júl. 9. 22:09
4/13 anonim válasza:
De pont ezen az 3gy pohár laktózzal (= cukorral) teli tejen múlik, mert egész éjszaka rothad benne a foga.
2021. júl. 9. 22:10
5/13 anonim válasza:
Felnőtt létemre este az ágyon ülve iszok. Nem megyek ki ezért a konyhába. Sőt, olyan elvetemült vagyok, hogy napközben is képes vagyok a szobában inni, de még tálcáról enni is.
Mi ezzel a probléma?
2021. júl. 9. 22:12
6/13 anonim válasza:
Ööö... Nálam egy 2 litres vizesüveg van az ágy mellett, s abból iszok lefekvés előtt, mióta az eszemet tudom. (Most 20 vagyok) A franc megy le a konyhába inni...
De ha tejet iszik, akkor a fogmosás szinte értelmetlen volt.
2021. júl. 9. 22:16
7/13 anonim válasza:
Nekem is a fogmosás jutott eszembe! A tej után gyorsan mossa meg még egyszer!
2021. júl. 9. 22:36
8/13 anonim válasza:
Minek tej? Cseréld le vízre, majd reggel iszik tejet.
2021. júl. 9. 22:37
9/13 anonim válasza:
Ez nálunk is probléma. Illetve annyiból más a helyzet, hogy 2,5 éves a lányom, de még mindig igényli néha az esti langyos tejet. De mivel fekve issza meg, így cumisüvegből kapja. Le akarom erről szoktatni mindenképpen, de nem lesz könnyű. De már az is nagy előrelépés lenne, ha ő is pohárból inná meg. Rögtön én sem várom el, hogy azonnal leszokjon erről. Gondolom, te is így vagy evvel. Én nem látok ebben problémát, max tényleg a foga miatt lehet aggódni, de ha ez az állapot csak egy rövid ideig tart, nem hinném, hogy olyan vészes. Max mossa reggel is a fogát.
2021. júl. 9. 22:46
10/13 anonim válasza:
Szét fognak rohadni a fogai, már a sok cumisüveg is roncsolta, de ez is fogja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!