Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tanácsoltok esti elalvás...

Mit tanácsoltok esti elalvás ügyben 2,5 éves kislányomnál? Részletek lent!

Figyelt kérdés

Kislányom 2,5 éves lesz. Nagyon elbaltáztam esti alvás ügyben, most próbálnám javítani, de nem tudom hol álljak neki. Egyszerűen nem hajlandó elaludni 11 előtt. Már csodaszámba megy ha mégis. Reggel fél 9kor keltem, hogy bölcsiben délben elaludjon. Ott szívesen elalszik, fél 1 körül, fél 3kor keltik. Este 8kor lefürdik, fél10 10 körül fekszik. 1-1,5 óra mire elalszik. Mindegy, hogy milyen fáradt, nem hajlandó előbb elaludni. Mindent kitalál, hogy ne kelljen aludnia. Állandóan szól, hogy kaki lesz. Régebben legalább tényleg kakilt, de mostanában már csak arra használja, hogy kijöhessen a kiságyból. Akkor is szól ha nem is lesz, és 10perceket trónol. Nem tudom kitalálni, hogy mikor lesz neki tényleg, vagy épp csak az időt húzza. Bekakiltatni meg nem akarom. Ott kell mellette feküdni míg el nem alszik. Ezzel nem is lenne gond, ha mondjuk 20 perc alatt elaludna, de ez így rettentő rossz.

Teljesen elhavaztam már, ott tartunk, hogy mindketten utáljuk az esti alvást.

Kérlek adjatok tanácsot, hátha valami beválik.

2011. febr. 8. 22:54
 1/9 anonim ***** válasza:

keltsd minden nap fél órával hamarabb, így nem lesz kedve olyan sokáig fent lenni.

pár nap után már csak tartani kell az új rendet.

2011. febr. 8. 23:08
 2/9 anonim ***** válasza:
Szia!Az én kisfiam is 2,5 éves,szintén bölcsis.Mi fél nyolckor keltjük, szintén legkésőbb fél 3 ig alszik a bölcsiben, utána lehetőleg kint vagyunk egy jó órát a levegőn, hogy fáradjon.Este 9 körülre fürdünk meg és fél 10 felé ágyban van, kb 20perc alatt elalszik,de nálunk sem akar aludni,szintén mindent kitalál egy mese helyett sok mesét kellene mesélnem...,de nem engedem. Villanyoltás és alvás. Én azt csinálnám a helyedben, hogy este 7 óra felé kivinném még a levegőre,utána vacsi,fürdés és tuti alvás.
2011. febr. 8. 23:14
 3/9 anonim ***** válasza:
Ez az időszak erről szól. Nem akar aludni, mert fél hogy kimarad valami jóból. Kb. fél év és elmúlik. Az én lányom ilyenkor már nem aludt délben, és úgy is fent volt 11-ig. Most 3,5 éves, öt perc alatt elalszik.
2011. febr. 8. 23:32
 4/9 A kérdező kommentje:

Jajjj, kedves utolsó, köszönöm. Akkora kő esett le a szívemről, hogy el sem hiszed. Én azt hittem ez egyre rosszabb lesz, és mire középsős ovis lesz már éjjel 2kor fog elaludni.

Én is ezt látom rajta, hogy nem akar lemaradni semmiről. Képes magát fent tartani annak ellenére, hogy hulla fáradt.

2011. febr. 8. 23:42
 5/9 anonim ***** válasza:

Ez már csak így van.

A lányom 3 éves,de úgy alszik el este,hogy mellete vagyok.

Söt 1 hete nem alszik délebn mert nem álmos.Viszont 1 hete estte elalszik az ágyban a mesén 1/2 9 kor magától. :-)A fürdetést hozd elöbbre.Nekem mióta a gyerekek megszülettek 19 óra fürdetés.Mink 1/2 7 kor vacsorázunk,7 kor fürdés,még játszhatnak 8 kor megy a fiam (10 hónapos),1/2 9-9 kor a lányom.Alvás elött vidd el pisilni,fogatmosni,és ágy.Mesélj neki,és maradj mellette.Ha pedig erröl leakarod szoktatni,sírás nélkül nem fog menni.Akkor mese,puszi és menj ki.De ne csukd be az ajtót.biztos lesz cirkusz,nálunk is volt,így én még mindég melette vagyok amíg elalszik.

-A másik.Reggel ne hagyd sokáig aludni.Nekem a gyerekek maguktól kelnek 1/2 7 -legkésöbb 7 kor.

Ez kicsit zavaros lett,de ki tudod bogozni. :)

2011. febr. 9. 07:40
 6/9 anonim ***** válasza:
Valószínűleg a lányodnak úgyan úgy mint az enyémnek rövid az alvás igénye. Mi 9 fél 10 körül elalszunk. Viszont reggel 5-6-kor talpon van. Délbe 3/4 órát alszik. Szerintem nem félórával hanem kereken egy időpontba ébreszd fel mindig, így előbb álmosodik el. Az oviba nem fogják hagyni idő előtt elaludni. Viszont alvásidőbe csöndbe kell maradnia, ha nem alszik, Vagy nincs külön terem a nem alvóknak? Mert ha van akkor egész nap nem fog aludni és előbb álmos lesz. Amit pedig az esti elalvási trükköket illeti, ne engedd neki. Én olyan vagyok hogy mese olvasás alatt még ehet ihat mászkálhat, de abban a pillanatba, hogy vége ki sem jöhet az ágyból, persze megvárom én is míg elalszik, de bármit kér nem kapja meg. Egy idő után beletörődik. Mivel te tudod hogy a trónolással trükközik ne engedd ki, ha meg tényleg bekakál, akkor legyen neki intő példa hogy eljátszotta a bizalmadat ezért ez a büntetése. Muszáj szigorúnak lenni, különben a fejedre nő.
2011. febr. 9. 09:56
 7/9 A kérdező kommentje:

Az alvásigénye hatalmas, ha hagyom (hétvégén) 10 órát alszik éjjel, délután pedig 2,5-3 órát.

Nem zavar, hogy bent kell lennem vele, de az már igen hogy minden napomból erre megy el 1,5 óra.

Amúgy nem ovis, hanem bölcsis, illetve családi napközis. Az ott alvással nincs gond, pillanatok alatt kidől, úgy kell ébreszteni. Csak estére annyira felpörög (tipikus bagoly típus), hogy nehezen alszik el.

Amúgy az este úgy zajlik, hogy 8kor fürdés, utána még játék, aztán mese, és villany lekapcsol.

2011. febr. 9. 19:00
 8/9 anonim ***** válasza:
Próbáld ki azt hogy fürdesd kilenc körül, és már nincs játék, csak mese és alvás. aztán mindíg picit előrébb lehet hozni az fürdést. Lehet hogy a játéktól annyira felpörög, hogy azért nem akar aludni. Mi egy időben úgy csináltuk, hogy fürdés után csak a kislámpa volt felkapcsolav, már úgy öltöztettem, mese és alvás.
2011. febr. 9. 21:59
 9/9 A kérdező kommentje:
Ma magához képest korán elaludt. Villanyoltás után hasra feküdt a kiságyában és masszírozgattam a kis hátát,és 10 perc alatt kinyúlt tőle. Abból indultam ki, hogy én is ellazulok a masszírozástól, hátha ő is.
2011. febr. 9. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!