A kislányom MINDENT megszagol. Mások kisgyerekei is csinálják?
Van egy 3 éves kislányom és kb. 1 hónapja mindent szagolgat magakörül.
pl:ajtókilincs,zsírkréta,radír,könyvek,macskatáp,virágföld,csigaházak,éretlen dió,fa forgács,frissen meszelt fal,mosópor.
Ez csak pár dolog az utóbbi napokbol, amiket megfigyeltem, és ez még semmi.
Volt már olyan is, hogy rajta kaptam hogy a nővére harisnyáját szagolgatta, vagy az udvarban az autó gumiját. Ha megkérdezem mit csinál, többnyire azt feleli hogy tetszik neki.
Van hogy oda hoz nekem valmait és kéri hogy szaglászuk együtt. Egy darabig aranyos, meg vicces volt de már unom. Amúgy a kedvence az élesztő. Mit tegyek?
Nekem még a pocakomban van a babám, úgyhogy én még csak az egész előtt állok, de szerintem nincs ezzel probléma.
Felfedezte az illatokat, rájött, hogy mindennek más illata van és kíváncsi arra, mi milyen szagú. Nem hiszem, hogy ez ne lenne normális, érdeklődik, felfedez.
Idővel ráterelődik másra majd a figyelme.
Nővérem mai napig mindent szagol.
Én a kóstoló fajta voltam
3 lányom van, az első mindent a szájába vett, a második mindent szagol,a harmadik még csak fél éves majd meglátjuk melyik lesz 😂
Az én lányom 4éves és egy éve csinálja csinálja ezt a szaglást. Szó szerint mindent megszagol. Ha megfogom a kezét azt is megszagolja,az összes filctollat egyenként szagolja...mindent ami létezik. Engem is zavart ez de úgy vagyok vele szaglásszon egyszer majd megunja. Mindig lesz valami kis “hülyeségük”. Ha meg szereti a szagokat-illatokat lehet annyira jó az orra hogy olyat is érez amit én nem.
Ne aggódj emiatt szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!