A fiú kisgyerekek általában rosszabbak, agresszívabbak mint a kislányok?
Nem provokatív kérdés, csak egyszerűen kíváncsi vagyok. Nincs még gyerekem én csak abból indulok ki amit tapasztalok, de lehet ezek nem így vannak.
Többször látom azt, hogy a fiúk agresszívabbak, hangosabbak mint a lányok, többet verekednek, csúfolkodnak és verekednek. Lehet ez az evolúciós dominancia-harc miatt van így. Nyugodtan kijavíthattok ha nincs így, elfogult anyukák remélem nem csesznek le.
Nekem egy lányom és egy fiam van, a fiú a kisebb, de nem sokkal.
Az, hogy agresszív, az rá pl. egyáltalán nem igaz, bújós, kis szeretetgombóc!
Viszont hangosabb, elevenebb, mint a nővére.
De nem verekednek, imádják egymást.
Mondjuk én az itteni válaszok alapján nem általánosítanék.
3 fiam van.
Igen nagyon elevenek hangosak és bármin össze tudnak veszni.
De az mellett szeretik egymást kedvesek szófogadóak.
Egyet értek azzal hogy a lányok nyugisabbak,de nem minden esetben van ez így!
Nevelés kérdése.
Szerintem sokan ott szúrják el, hogy pusztán azért mert fiú a gyerkőc jobban ráhagyják ha rosszalkodik. Mondván, hogy de hisz fiú, a kislányra meg előbb rászólnak, hogy lányak ilyet nem illik.
Állítólag messze a legrosszabb voltam a családban, unokatesóimmal együtt 6-an voltunk, ebből 2 fiú, de ők se maradtak le nagyon.. a többi lány nyugis volt.
Nekem egy fiam van és egy lányom de a lányom még pici, elevenebb, akaratosabb, mást még nem tudok levonni.
Szerintem nevelés kérdése, de nem a ráhagyás megszólás vonatkozásában.
Egy fiúval inkább birkóznak, autóznak, robotok, harc, lövöldözés, kergetőzés, bunyó a játéklehetőség, míg egy lánnyal babáznak, színeznek, orvososat meg barbiesat játszanak.
Egyszerűen más módon kapnak szeretet és figyelmet, így más dolgokat tartanak jónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!