Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A fiú kisgyerekek általában...

A fiú kisgyerekek általában rosszabbak, agresszívabbak mint a kislányok?

Figyelt kérdés

Nem provokatív kérdés, csak egyszerűen kíváncsi vagyok. Nincs még gyerekem én csak abból indulok ki amit tapasztalok, de lehet ezek nem így vannak.

Többször látom azt, hogy a fiúk agresszívabbak, hangosabbak mint a lányok, többet verekednek, csúfolkodnak és verekednek. Lehet ez az evolúciós dominancia-harc miatt van így. Nyugodtan kijavíthattok ha nincs így, elfogult anyukák remélem nem csesznek le.

2018. jún. 8. 16:14
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Nem tudom miért pontoztak le mindenkit, itt a véleményeket mondtátok el.

Akkor felköthetem a gatyámat mert kisfiam lesz. :) Csak szeretnék azért felkészülni rá. Kislányt jobban szerettem volna őszintén, mert úgy gondoltam nyugisabbak, tudom majd szépen öltöztetni, fésülni, babázni vele stb. Csomó csajos dolgot csinálni, de ha fiú akkor lehet egész nap futkos és őrjöng. Habár én szigorú szeretnék azért lenni (persze nem megverni őt), csak nem szeretném ha agresszív lenne, mert elég ijesztő amit magam körül látok.

2018. jún. 8. 17:06
 12/17 anonim ***** válasza:
30%

A mi példánk: 28 gyerekből 11 fiú, 17 lány.

6 agresszív, hatalmaskodó kislány van az osztályban és 2 ilyen fiú.

Oviban is a lányok voltak jobban irányító, agresszív jelleműek, a fiúk szolidabbak.

Tehát nem általános jellemző.

Szerintem lehet olyan is a dologban, hogy a kislányok jobban el vannak kényeztetve, ezért közösségben rosszabbul viselik, ha n úgy vannak a dolgok, ahogy akarják.

Nagyobb korban viszont szerintem a fiúknál gyakoribb.

2018. jún. 8. 19:47
 13/17 anonim ***** válasza:
Baratnomnek lanya van, nekem fiam, kb. egykoruak. A fiam sosen volt verekedos, rohangalos gyerek, csondes megfigyelo tipus, a kislany meg egy szelvesz, akit idorol idore tanitani kell ujra, hogy ne usson, csipjen, marjon.
2018. jún. 8. 20:40
 14/17 anonim ***** válasza:
Ahogyan már írták, a fiúk elevenebbek, hangosabbak. A lányok csendesebbek, de sokszor aljasannak. Érdekes, én azt vettem észre, ha egy fiú rosszalkodik, akkor rögtön "neveletlen ", ha viszont egy kislány rossz, akár dúrván verekszik, harap azon csak mosojognak. A szülők még büszkék is a kis harcias amazonra :s
2018. jún. 8. 22:13
 15/17 anonim ***** válasza:

A fiuk "falkaban" agresszivabbak (mert rivalizalnak), de ha 1 agressziv kisfiu bekerul nyugis kislanyok koze, akkor rogton zavarba jon es nyuszi lesz. A lanyok meg inkabb gonoszkodnak, szoval bantanak, kikozositenek.

Persze vannak tok nyugis gyerekek akik sem tettben sem szoban nem agresszivek soha, de beloluk van kevesebb.

2018. jún. 9. 11:53
 16/17 anonim ***** válasza:
Nekem a lanyom akaratosabb hisztisebb, a fiam sokkal nyugodtabb.
2018. jún. 9. 14:02
 17/17 anonim ***** válasza:
37%

Másként de lehetnek agresszívak csak nyilván máshogy másban mutatkozik meg.

A kislányok is tudnak ám csipkedni.

2018. jún. 11. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!