Jogom van őt kiszakítani a környezetéből?
Most fejezi be a gyerkőcöm az első osztályt.
Eddig szülőkkel laktunk, de most szeretnék elktözni messzebbre.
A kisgyerek nem akar jönni, maradni akar a megszokott környezetbe és a megszokott iskolába szeretné kezdeni az új évet.
Jogom van őt kiszakítani? (Oké én vagyok az anyja, az van amit én mondok, de most nem erre gondolok)
Jobb hamarabb, mint később.
Én a hatodikos fiamat már nem "szakítottam ki" ... Igaz nehezebb volt az iskolába jutás így.
De lehet ha korábban költözök, megtettem volna.
Én a 7 évesemet egy másik földrészre költöztettem. Az első pár hónap nehéz volt, de megérte.
Ebben nem dönthet egy kisgyerek. Döntsön arról, hogy kék vagy zöld kegyen az új szobájában a fal. De hogy hol él, az a szülei döntése.
Jogod van, amíg az a gyerek érdekét szolgalja. Az onallo, kulon otthon pedig azt szolgalja.
Nagyon messze lenne amúgy bejarni/hordani?
Nyilván jogod van, de nagyon szerencsétlenül intézitek.
Egy évvel ezelőtt kellett volna költözni, amikor iskolába ment.
A gyerek reakciója teljesen érthető.
Hogy az új helyen hogyan illeszkedik be, az kétesélyes. Sajnos van rá esély, hogy mindenkinek lesz már barátja, játszópajtása, ővele meg senki nem akar játszani, senki nem akar melléje ülni. A gyerek habitusától is függ ez, de az osztály "közhangulatától" is, amit senki sem tud előre.
7# lehet, hogy nem emlékszel rá, de tudatalatt minden történés, amit akkor meghatározónak éltél meg, kihat az életedre.
Egyébként kérdező, jogod van. Ez nem olyan dolog, amiben a gyereknek lenne kompetenciája dönteni. Ellenben az fontos, hogy hogyan csinálod és hogy kommunikálod, hogy tálalod neki. Ebbe, ha kell tanácsért (saját magamnak mint szülő), bevonnék szakembert, hogy hogy érdemes az ilyet jól kezelni.
Pont ennyi idős voltam mikor sulit váltottam. És igen, emlékszem az első osztályra, szerettem. A második osztályról az új suliban fura mód semmi emlékem. A harmadik osztályról már van emlékem, szerettem.
A minél előbb, annál jobb verzióval érték egyet. Lehet hogy most kicsit rossz lesz neki, de után helyrerázódik.
Nálatok ilyen kérdésben gyerek dönt ? Ha ő nem akkar költözni akkor te nem költözöl?
Ilyen nincs ha tudtok költözni és szeretnél akkor költöz ,gyereknek meg tényszerűen közöld hogy szeptembertöl másik suliba jár.
Bár ha nem költözöl messze a mostani sulijátol akkor hagyd ott suliban barátaival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!