Van itt olyan anyuka akit a környezete úgy ítél meg h alulöltözteti gyerekét?
Külföldön lakom, itt nincsenek beöltöztetve a gyerekek tehát pl. újszülöttön nincs sapka szeptemberben, vagy mezítláb vannak márciusban. Én is így öltöztetem a gyerekem , négy éves még sosem volt beteg. Amikor mentünk haza akkor nézték hogy márciusban a babakocsiban mezítláb van a pár hónapos, de az a fajta vagyok akit sosem érdekelt hogy ki mit mond.
Egyébként meg pl. vizes hajtól nem lehet megfázni.
Ezek mind, maradi tévhitek.
A sapkát pl. utálja a fiam nincs rajta télen sem. Mint ahogy bent a kövön és mezítláb van , amióta járni tud. Örülök hogy ilyen erős az immunrendszere hogy még nem volt szükség arra , hogy lássa orvos. Az óvodás társai sem betegek soha. Nekem nagyon fura amikor utazunk Magyarországra , es május elején mikor 30 fokok voltak minden babakocsis gyerek hosszúujjúban , hosszú nadrágban. Meg épp a napokban volt egy kérdés hogy , a hat hetes babára kell - e sapka 30 °-ban 🙄
OFF
Nem semmi genetikai állományú lehet az az óvoda, ahol egyik gyerek sem beteg soha. XD Persze csont nélkül elhisszük, ez itt a Gyakori. Az én gyerekem 15 éves de még nem tüsszentett, csodagyerek, na.
ON
Még nem fordult elő ilyen, ugyanannyira mennek át rajta a betegségek mint rajtunk és a kortársain. Vizes hajjal nem megyünk udvarra, télen sapkát-kesztyűt-sálat veszünk fel, hűvösebb időben ujjas pólót stb. Nagyjából mindenki ezt követi a környezetünkben.
Én. Anyósom szerint 22-23 fokban alváshoz nem elég a rugi+hálózsák, takarjam be pluszban, azért ébred éjjel mert fázik.
.
Velem néha előfordult. Azt a szabályt követem, hogy míg nem kúszik-mászik, hanem csak feküdni tud, addig egy réteggel több ruha legyen rajta, mint rajtam, e én nem vagyok fázós. AMikor már egézs nap izeg-mozog, akkor ugyanúgy öltözettem, mint ahogy én öltözöm, egyedül a sapka az, amit én nem viselek, a gyerekekre adtam addig, amíg nem volt sok hajuk tavasszal és ősszel is, nyáron meg a nap miatt vékony fehér vászon légiós sapkát vagy kendőcskét.
Külföldhöz képets szerintme én is túlöltöztetem még őket, de az itteni anyukák többsége ijesztően beöltözteti a gyerekét, és ami ennél sokkal rosszabb, hogy meleg helyiségbe érve vsizont nem vetkőzteti le. Orvosi rendelőben, ahol 30 fok van a váróban, még simán plüssovrálban viszok be a babákat, le nem evnnék ról, akárhogy sír. Úgy általábna azt látom, hoyg amíg picike, addig mindegy, milyen idő van, nyár kivételével plüssoverált adnak rá, a legizzasztóbb, legkellemetlenebb dolgot, amit el tudok képzelni.
Még annyi, hogy megszállottam kerülöm a műszálas és kevert szálas anygaokat, csak jól szellőző pamutot, pamu-lent, esetleg gyapjút adok rá, ez is sokat számít.
3!
Nem genetika, hanem logika. Nem kell a gyereket túlöltöztetni és nem gyengül le az immunrendszere. Szinten külföldön élek, nálunk se szokás a gyerekeket agyonoltoztetni. Sapkát pl én itt nem sokat láttam gyerekeken, sálat egyik se hord. Télen simán elvannak a magyar fogalom szerinti tavaszi kabátban, még vászon tornacipőben. Esőben is kint játszanak, bicajjal jarnak az
iskolaba és május elején a tizenvalahány fokban ott ugráltak a frissen nyitott strand kinti medencéjében. De a csecsemőknél kezdik. Az újszülöttre se aggatnak százmillió réteget, simán el van a baba sapka nélkül.
Valóban nagyon ritkán betegek, ami a felsőlégúti megbetegedéseket illeti. Mondjuk ehhez az is hozza jön, hogy eleve megfazassal orvoshoz se kell vinni a gyereket, max paracetamol ha lázas, így a felesleges antibiotikum se rombolja le az immunrendszeruket
Első vagyok, harmadik válaszoló értelemszerűen nem az olyan betegségeket gondoltam mint bárányhimlő vagy egy hányós hasmenéses vírus.
És nem, nem hiányoznak a gyerekek sem az óvodából sem az iskolából betegség miatt. De nem hiszem , hogy neked kellene ezt bizonygatnom itt élek 15 éve , itt nevelek gyereket, látom amit látok.
Tegnap 15 ° volt, esett az eső , fújt a szél ugyanúgy rövidnadrágban és pólóban ment a gyerekem az óvodába mint a többiek és kint játszottak egész nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!