Másokat is zaklat a környezete a gyerekvállalással, házassággal?
3 éve vagyunk együtt a párommal. Sem eljegyzés, sem esküvő, sem gyerek nincs tervben pedig nagyon jó a kapcsolatunk és jól élünk, de mindketten fiatalnak érezzük még magunkat.
Akárhova megyünk mindig kérdezik, hogy "és gyerek mikor lesz?" "Mikor lesz már lagzi?"
Nem olyan nagy probléma számomra csak simán érdekelne, hogy mások is megkapják ezeket a kérdéseket napi szinten?
23 és 26 évesek vagyunk.
Persze. Ennek sosem lesz vége. Ha összeházasodtok, mikor lesz gyerek. Ha van, mikor lesz tesó. Ha az is van, akkor ahol elfér 2, ott elfér 3 is. Ha 3 vagy több van, minek ennyi gyerek...
Ne próbálj megfelelni a környezetnek, nem lehet.
Mi 5 év után házasodtunk, esküvő után 3 évvel vállaltunk gyereket, aki most 5,5 éves, és nincs testvére. Mindent így terveztünk.
Szóval tapasztalat: engedd el a füled mellett.
Az elsővel értek egyet. Az örök hülye kérdések ☺ Mikor lesz lagzi? Lett. Mikor lesz baba? Lett. Tesó? Lett kettő is. Szegény, hogy bírod hárommal?
Elég a kérdésekből!!! 😁
Szerencsére tőlem rokonok életemben egyszer kérdeztek ilyet, idegenek pedig 2-3-szor? 19 éve ismerem a párom, hamar összejöttünkl, pár év múlva összeköltözés... Házasság nincs, gyerek nincs, zaklatás nincs :)
Úgyhogy nem mindenki ilyen kérdezgetős, szerencsére. Engem határozottan zavarna, ha mindenkinek ez lenne a téma. Nagyon nem, hiszen mondom, hogy hagyjanak békén vagy mondok valami hülyeséget, ha borzolni akarom őket, de azért igenis fárasztó lehet ez folyton.
Közeli rokonok,barátok vagy munkatársak szokták kérdezni. Ha valaki simán megkérdezi nem gond, de pl.keresztanyukám folyamatosan mondogatja, hogy mindenünk megvan hozzá és nem érti miért nem? Volt már, hogy szembe jött az utcán egy fiatal anyuka a babájával és utána fél órán át hallgattam, hogy már nekem is itt lenne az ideje. A barátom anyukája ugyanez csak ő inkább az esküvőt erőltetné.
Nekem sose jut eszembe, hogy másoknak miért nincs még gyerek vagy eljegyzés, talán ezért fura nekem ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!