Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi történik, ha nem küldöm...

Mi történik, ha nem küldöm óvodába a gyermekemet?

Figyelt kérdés
Nem szeretném mókuskerékbe tenni már kicsi kora óta, a férjemmel online dolgozunk, valószínüleg neki sem kell majd 9-17-ig dolgoznia majd.
2021. jún. 9. 13:14
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
88%
#19 pedig ezt én is hallottam már, és sokszor hosszú levelezések útján lehet csak elhitetni hogy a gyerek jár oviba/iskolába, csak nem Mo-n.
2021. jún. 9. 20:06
 22/43 anonim ***** válasza:
100%

Ha úgy érzed, hogy mómuskerékbe küldöd a gyereket, akkor keress egy másik ovit.

A 3,5 éves lányom - igen 3 éves kora előtt már ovis volt - olyan oviba jár, hogy inkább mennék én oviba és dolgozzon ő :D.

2021. jún. 9. 22:24
 23/43 anonim ***** válasza:
50%
Online? LiveJasmin?
2021. jún. 10. 06:47
 24/43 A kérdező kommentje:

,,Online? LiveJasmin?,,

milyen bunkó vagy, utolsó...

2021. jún. 10. 06:51
 25/43 anonim ***** válasza:
21%

21!

Mint írtam, külföldön élek. Egyetlen országban se a gyerek állampolgársága szerinti orszag tankotelezettsegi ideje szamit, hanem a tartozkodas szerinti. Magyarorszagon élő magyar/japan/nigeriai/akármi gyereknél ez 3tol 16ig tart. Hollandiában élő holland/japan/magyar/soanyoly/akármi gyereknél ez 5tol 18ig tart. Stb. Ha a szülő külföldre költözött a gyerekkel, akkor ezt ugye eleve bejelentette a gyamhivatalban is. Külföldön bejelentkezett az adott lakcímre a gyerekkel együtt. Nyílván ha ezt elfelejtette, akkor keresik a gyereket az utolsó ismert tartózkodási helyén. Ha te azt hallatottad, hogy hosszú levelezések után sikerül elhitetni hogy a gyerek teljesíti a tankötelezettségét, ott 1, a szülő nem jelentette be, hogy külföldre vitte a gyereket, ergo hibázott, 2, nem jelentkezett be hivatalosan az adott országba a gyerekkel, ergo hibázott.

2021. jún. 10. 07:14
 26/43 anonim ***** válasza:
83%

A gyerek egészséges személyiségfejlődéséhez szüksége van saját korú társaságra, közös játékokra, mindennapos új ismeretekre, új ingerekre,

amit te/ti otthon nem tudtok neki megadni, és nem fejlődik megfelelően.

Nem beszélve arról, hogy rendszeresség alakul ki az életében, fejlesztik a megfelelő készségeit, hogy előkészítsék, megkapja az iskolai tanuláshoz szükséges alapokat: mozgás, ének-zene, mesék, klf. játékok, stb., stb.

2021. jún. 21. 23:07
 27/43 anonim ***** válasza:
64%

26-os vagyok.

Az oviban is feladatokat kapnak, amiket meg kell oldani.

Pl. cipő fűzésének megtanulása, gyakorlása, masni kötés.

És ez nem öncélú, ugyanis ez a feladat a klf. irányultságok

felfogását, megtapasztalását, az agyi fejlődést, a gondolkodás fejlődést segíti. Pluszként pedig a kezecskéinek, ujjacskáinak a finom mozgását fejleszti, amivel előkészítik a későbbi írás tanulást.

A napi rendszeres közös mesehallgatás, annak megbeszélése a képzelőerejét, a szókincsét, a beszédkészségét fejleszti.

A körjátékok, a táncos játékok, szaladgálós játékok a mozgáskészségét, ritmusérzékét, zenei hallását fejlesztik.

A korának megfelelően, játékosan.

Az óvodákban az óvodapedagógusok megadott tanterv és a csoportra szabott foglalkoztatási terv szerint vezetik a kicsiket.

Megtanulnak együtt étkezni. Mindegyikükre sor kerül: a naposoknak az asztalnál feladatuk van.

Közösen elrakják a játékokat. Megtanulják, hogy segítsenek egymásnak, hogy van, amikor át kell engedni a másiknak a játékot; szerepjátékokat játszanak.

Verseket tanulnak.

Nem véletlen, hogy kötelező az óvoda.

Ha otthon tarthatnád, akkor gyakorlatilag ingerszegény környezetben

élne iskolás koráig, és a többiekhez képest lemaradna a fejlődésben.

Ezt akarod?!

De hála Istennek, akarod, nem akarod, nem teheted meg.

És ha azért költöznél külföldre, hogy ezt megtehesd, akkor a gyereked ellensége vagy.

Amúgy magyar állampolgárként köteles vagy külföldön is ugyanúgy képeztetni a gyereket 3 éves korától, mint itthon.

2021. jún. 21. 23:20
 28/43 anonim ***** válasza:
10%
2/ pár éve lett kötelező az óvoda 3 éves kortól, sőt nem is olyan régen egyáltalán nem volt kötelező az ovi, sok gyerek egyből az iskolába ment, otthon is fejlődik, mivel valamit csinál egész nap. Nem vagyok az óvoda ellen, szerintem a szülőnek is nehéz ha nincs ovi, de azért ennyire fényezni nem kellene, azért van főleg, hogy dolgozni tudjon a szülő, nem azért, mert annyira szuperül fejleszt.
2021. jún. 22. 08:04
 29/43 anonim ***** válasza:
81%

25- én külföldön született, azaz kettős állampogár gyerekről írtam, nem kiköltözöttről. A szülei több, mint tíz éve élnek kinn. Minden iratát a brit állam állította ki, születése óta Angliában lakik, mégis megjelentek fontoskodni a rendőrök a családunknál az ovi miatt, azóta is tart a levelezés. De okoskodjál csak. Nyilván csoportosan hallucinálunk a családommal és neked van igazad.

18

2021. jún. 22. 08:46
 30/43 anonim ***** válasza:
27%
#28 majd 30 vagyok már, és az én időmben is már kötelező volt az ovi. neked 3 évtized az "pár éve" meg "nem is olyan régen"? érdekes
2021. jún. 22. 13:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!