Mi történik, ha nem küldöm óvodába a gyermekemet?
Ha úgy érzed, hogy mómuskerékbe küldöd a gyereket, akkor keress egy másik ovit.
A 3,5 éves lányom - igen 3 éves kora előtt már ovis volt - olyan oviba jár, hogy inkább mennék én oviba és dolgozzon ő :D.
,,Online? LiveJasmin?,,
milyen bunkó vagy, utolsó...
21!
Mint írtam, külföldön élek. Egyetlen országban se a gyerek állampolgársága szerinti orszag tankotelezettsegi ideje szamit, hanem a tartozkodas szerinti. Magyarorszagon élő magyar/japan/nigeriai/akármi gyereknél ez 3tol 16ig tart. Hollandiában élő holland/japan/magyar/soanyoly/akármi gyereknél ez 5tol 18ig tart. Stb. Ha a szülő külföldre költözött a gyerekkel, akkor ezt ugye eleve bejelentette a gyamhivatalban is. Külföldön bejelentkezett az adott lakcímre a gyerekkel együtt. Nyílván ha ezt elfelejtette, akkor keresik a gyereket az utolsó ismert tartózkodási helyén. Ha te azt hallatottad, hogy hosszú levelezések után sikerül elhitetni hogy a gyerek teljesíti a tankötelezettségét, ott 1, a szülő nem jelentette be, hogy külföldre vitte a gyereket, ergo hibázott, 2, nem jelentkezett be hivatalosan az adott országba a gyerekkel, ergo hibázott.
A gyerek egészséges személyiségfejlődéséhez szüksége van saját korú társaságra, közös játékokra, mindennapos új ismeretekre, új ingerekre,
amit te/ti otthon nem tudtok neki megadni, és nem fejlődik megfelelően.
Nem beszélve arról, hogy rendszeresség alakul ki az életében, fejlesztik a megfelelő készségeit, hogy előkészítsék, megkapja az iskolai tanuláshoz szükséges alapokat: mozgás, ének-zene, mesék, klf. játékok, stb., stb.
26-os vagyok.
Az oviban is feladatokat kapnak, amiket meg kell oldani.
Pl. cipő fűzésének megtanulása, gyakorlása, masni kötés.
És ez nem öncélú, ugyanis ez a feladat a klf. irányultságok
felfogását, megtapasztalását, az agyi fejlődést, a gondolkodás fejlődést segíti. Pluszként pedig a kezecskéinek, ujjacskáinak a finom mozgását fejleszti, amivel előkészítik a későbbi írás tanulást.
A napi rendszeres közös mesehallgatás, annak megbeszélése a képzelőerejét, a szókincsét, a beszédkészségét fejleszti.
A körjátékok, a táncos játékok, szaladgálós játékok a mozgáskészségét, ritmusérzékét, zenei hallását fejlesztik.
A korának megfelelően, játékosan.
Az óvodákban az óvodapedagógusok megadott tanterv és a csoportra szabott foglalkoztatási terv szerint vezetik a kicsiket.
Megtanulnak együtt étkezni. Mindegyikükre sor kerül: a naposoknak az asztalnál feladatuk van.
Közösen elrakják a játékokat. Megtanulják, hogy segítsenek egymásnak, hogy van, amikor át kell engedni a másiknak a játékot; szerepjátékokat játszanak.
Verseket tanulnak.
Nem véletlen, hogy kötelező az óvoda.
Ha otthon tarthatnád, akkor gyakorlatilag ingerszegény környezetben
élne iskolás koráig, és a többiekhez képest lemaradna a fejlődésben.
Ezt akarod?!
De hála Istennek, akarod, nem akarod, nem teheted meg.
És ha azért költöznél külföldre, hogy ezt megtehesd, akkor a gyereked ellensége vagy.
Amúgy magyar állampolgárként köteles vagy külföldön is ugyanúgy képeztetni a gyereket 3 éves korától, mint itthon.
25- én külföldön született, azaz kettős állampogár gyerekről írtam, nem kiköltözöttről. A szülei több, mint tíz éve élnek kinn. Minden iratát a brit állam állította ki, születése óta Angliában lakik, mégis megjelentek fontoskodni a rendőrök a családunknál az ovi miatt, azóta is tart a levelezés. De okoskodjál csak. Nyilván csoportosan hallucinálunk a családommal és neked van igazad.
18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!