Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi történik, ha nem küldöm...

Mi történik, ha nem küldöm óvodába a gyermekemet?

Figyelt kérdés
Nem szeretném mókuskerékbe tenni már kicsi kora óta, a férjemmel online dolgozunk, valószínüleg neki sem kell majd 9-17-ig dolgoznia majd.
2021. jún. 9. 13:14
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
94%

Legkésőbb 4 éves koráig tudod húzni, de ezt inkább akkor szokták ha anyuka amúgy is otthon van a következő teatvérrel vagy abszolút háztartásbeli.

Azért mert ti otthon dolgoztok,rosszul gondolod ha azt hiszed jobb neki ha veletek marad. Hiszen a munkaddal foglalkozol és ő elvan valahogy, ha nyugis gyerek akkor főleg eljatszik magában. Nem a játszótéren logsz vele vagy járatok a jó kis kiránduló helyeket, nem a babás anyukakat csódíted össze, hogy szocializálódjon. Vagyis kb semmi fejlődési lehetőséget nem biztositasz neki.

A gyermekeink olyan örömmel mentek a covid után vissza az oviba, a társaihoz, hogy vétek lenne ezt a közösségi élményt elvenni tőlük.

2021. jún. 9. 14:02
 12/43 anonim ***** válasza:
100%
Jó sok az elírás, osszetort a kijelzőm de a lényeg érthető
2021. jún. 9. 14:03
 13/43 anonim ***** válasza:
17%

5 èves korig lehet felmentest kèrni. Pàr èvig 4 èv volt a hatar, de ombundsmani hatàozat született arròl, hogy ujra fel kell emelni. Aztàn magànoviknàl körbepuhatolòdzhatsz, hogy együttműködőek-e abban, hogy kifizeted a dìjat, de nem/nem nagyon jàr be a gyerek.

A magantanulòsàgot is ùjra engedèlyezni fogjàk Magyarorszàgon, szintèn ,,felsőbb utasìtàsra".

A màsik megoldas, hogy külföldre költöztök, nagyon sok orszàgban sem az òvoda, sem az iskola nem kötelező.

Pl. mi Angliàban lakunk, egy napot nem töltött- ès nem is fog- szervezett közössègben a gyerekem.

2021. jún. 9. 14:16
 14/43 anonim ***** válasza:
91%

És utolsó, ennek mi értelmét látod? Miért nem mehet intézményesített közösségbe?

Iskola lesz az első?

2021. jún. 9. 14:19
 15/43 anonim ***** válasza:
100%
4 éves korig lehet kérni. Ez a legfrissebb 2021-es infó.
2021. jún. 9. 14:19
 16/43 anonim ***** válasza:
79%
Az enyém nem járt, covid miatt, most lett 4 éves. Nem volt egyszerű ez az év így, de te tudod, covidra nem tudom meddig lehet hivatkozni, de arra simán megadták az engedélyt.
2021. jún. 9. 14:29
 17/43 anonim ***** válasza:
87%

"egy napot nem töltött- ès nem is fog- szervezett közössègben a gyerekem"

fasza lesz megszokni a semmiből hogy egy idegenre lesz bízva a nap nagy részében

2021. jún. 9. 14:49
 18/43 anonim ***** válasza:
88%
10- nem baromság. A nővéremnek angliában született a gyereke, ott jár preschoolba (oviba). A férje nevén van magyarországon egy lakás, amiben az anyósa lakik, októberben meg is jelentek anyósnál minden előzmény nélkül a rendőrök és a nővéremet keresték, mert nincs oviba íratva a gyerek. Teszem hozzà annak ellenére keresték ott, hogy amúgy a férje, ő és a gyerekek anyánk lakcímére be vannak jelentve, oda se egy levél se semmi nem érkezett ezügyben nekik. Szóval de. Köze van hozzá a rendőrségnek.
2021. jún. 9. 16:17
 19/43 anonim ***** válasza:
10%

18!

Ha ha ha. Csak szólok, ezzel még nevetsegesebbe tetted magad. Külföldön élek, tisztában vagyok vele hogy működik a külföldi tankotelezettseg teljesítés. A rendőrségnek NINCS köze hozzá.

2021. jún. 9. 16:53
 20/43 anonim ***** válasza:
82%
Mikor 20 éve engem nem találtak lakcímprobléma miatt az iskolában (amúgy jártam, csak nem ott, ahol a lakcímem volt), a jegyző írt levelet, nem a rendőrök kopogtattak. Az én (tehát a gyerek) téves lakcímére küldték a felszólító levelet, ahol a dédanyám lakott. Persze a mi esetünkben elég volt egy igazolást kérni a sulitól, hogy be vagyok íratva és járok.
2021. jún. 9. 19:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!