Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem tudom elfogadni az egyik...

Nem tudom elfogadni az egyik gyermekemet? Mit tegyek, hogy változhassak?

Figyelt kérdés
Picit hosszú lesz: Férjemmel elég jó házasságban élünk, viszont anyosómékkal és férjem egész rokonságával elég rossz a kapcsolatunk. Férjem szülei borzalmasak, nem részletezem, mindenkivel összevesznek maguk körül, férjem is, ahogy lehetett, elmenekült a közelükből. Évente párszor találkozunk, amennyit muszáj, vagyis az illendőség megkíván, de gyakran abban sincs köszönet. Amikor megszületett az első kisfiam, anyós már a kórházban kijelentette, úgy néz ki a baba, mintha apósomnak szültem volna, kiköpött mása. Ezzel azóta is mindenkinek eldicsekednek, pedig engem nagyon zavar, én azt szeretném, ha a férjemre hasonlítana a gyermekem. Ahogy nő, egyre nagyobb a hasonlóság, a hajszín, szeme, arcvonások, sőt, még a testalakata is, mintha apósomat látnám kicsiben. Viszonylag kicsi korkülönbséggel született egy kistestvére, szintén fiú, ő teljesen másképp néz ki. Mindkét gyerekemnek egyformán megadok mindent és bármit megtennék értük. viszont ha konfliktus van közöttük, vagy velem engedetlenek, azonnal beugrik, hogy a nagy csak "olyan, mint apósom", én is keményebb vagyok vele, tudat alatt érzem, nem tudom elfogadni, pedig küzdök ez ellen az érzés ellen, mégis, ha ránézek, egy az egyben apósomat látom benne, ez pedig negaítv érzéseket kelt bennem. Volt már, hogy fejéhez is vágtam, kire hasonlít! Mit tegyek? Forduljak szakemberhez? Próbáljam először elfogadni apósomat? De annyira ellenszenves tulajdonságai vannak, hogy egyszerűen nem megy! Már férjemmel is beszéltem erről, ő sem örül, hogy az apját látja benne, viszont mégis jobban kezeli a dolgot, mert nem különbözteti meg a gyerekeit. Velem van a baj? Mit tegyek?

2017. nov. 17. 18:03
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
89%

Veled van baj, kezeltesd!

Nagylányom tiszta anyósom, akit kicsit se bírok, de ez semmiben nem jelenik meg a lányom és a közöttem lévő kapcsolatban. Egy fikarcnyival se szeretem kevésbé, még az ötlet is abszurd.

2017. nov. 17. 18:10
 2/14 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem is veled van a baj, és komolyan mondom, menj pszichológushoz, mert tönkreteheted a gyereked. Akkor is, ha te azt hiszed hogy mindent megadsz neki is, a gyerek érzi hogy hozzá nem úgy viszonyulsz mint a testvéréhez.
2017. nov. 17. 18:14
 3/14 anonim ***** válasza:
93%

Magadat kell kezeltetni, mert veled van baj.

Ha nem tudod felfogni azt, amire a férjed képes - mármint hogy a gyerek HASONLÍT az apósra, és NEM az após, akkor igen nagy a probléma veled!

2017. nov. 17. 18:17
 4/14 anonim ***** válasza:
90%

Mindenképpen menj el pszichológushoz, egy kis beszélgetés helyre tehet téged is, és a kapcsolatodat a nagyfiaddal.

Szegény gyerek nem tehet róla,hogy a nagyapjára hasonlít, hiszen mégis csak családtag, benne volt a pakliban,hogy így lesz. Állítólag ugranak a generációk, én például édesanyám anyukájára -nagymamámra- hasonlítok,de mintha ikrek lennénk, régi képeket nézegetve kísérteties a hasonlóság.

A fiacskád pedig egy külön személyiség, ne láss bele rosszat,többet,kevesebbet,mint amilyen valójában. A neveléseteken sok múlik, a külső pedig nem minden. Apósodat fogadd el olyannak,amilyen, a hülyeségeikkel együtt, ne vedd magadra. (Én is tudnék mesélni,anyósommal tavaly december eleje óta nem beszélünk/találkozunk)

2017. nov. 17. 18:26
 5/14 A kérdező kommentje:
Nekem is eszembe jutott, hogy megbeszélem ezt egy szakemberrel. Kicsit próbáljátok beleképzelni magatokat a helyembe. Após, amikor ittasan üdvözöl azzal, hogy markolássza a fenekemet, majd meglátja a kisfiamat, ujjong, hogy "ő a mi fajtánk" (én meg frászt kapok közben). Férjem huga idegbeteg (komolyan, kezelik, dolgozni sem tud) én meg rettegek, hogy a nagyobbik fiam olyan lesz, mint ők, hisz ahogy hangoztatják, az "ő fajtájuk". Mindent megteszek, hogy elnyomjam a magamban lévő negatív érzéseket és úgy gondolom, ez általában sikerül is, viszont ha konfliktus helyzet adódik, kitör belőlem, az "olyan, mint ők" érzés. Picit próbáljatok megérteni engem is.
2017. nov. 17. 18:28
 6/14 A kérdező kommentje:
és tényleg köszönök minden őszinte hozzászólást!
2017. nov. 17. 18:30
 7/14 A kérdező kommentje:
szakemberhez visszatérve, valahogy reméletm, magamban is rendezni tudom, de nem, telnek az évek és csak rosszabb. Ó, bárcsak megtehetném, hogy nem kéne beszélni a férjem családjával. Ő ugyan nagyon eltávolodott tőlük, de úgy van vele, kötelességünk meglátogatni őket, sőt meghívni is őket időnként. Nekem sokkal könnyebb lenne, ha nem is ismerném őket!
2017. nov. 17. 18:32
 8/14 anonim ***** válasza:
88%

Én megértelek. Bár nem voltam ilyen szituban. Viszont jártam pszichológushoz és szerintem ezt remekül meg lehetne oldani!

Ééés kb életbevágó is megoldani, mert a gyerek életét teheted tönkre.

Szurkolok, h sikerüljön megoldani.

2017. nov. 17. 18:37
 9/14 anonim ***** válasza:
93%

Az aposutalatodat a gyerekre vetited ki,

Ahelyett hogy az apost vagnad kepen, a gyereken toltod es vezeted le az erzeseid.mert ugye ö vedtelen es gyengebbeket mindig konnyebb bantani..

A megoldas hogy a serelmeidert az apost vadold, allj ki onmagadert, oldd meg a lelki nyavajad mert egy artatlan nem erre szuletett hogy ezt kapja attol aki viszont neki a vilagot jelenti es szereti.

2017. nov. 17. 18:47
 10/14 anonim ***** válasza:
70%
`es szeret.
2017. nov. 17. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!