Érzékeny, dadogó gyermekemet milyen iskolába írassam?
nem értem, miért ne lenne a dadogás logopédiai gond.
enyém is megkésett beszédfejlődésű. én azt mondom dadog, mert hallásra nincs különbség, de szakember szerint ez nem dadogás, viszont nincs neve. ő is szorong, amiatt csinálja, aminek a nehéz beszéd az oka, szeretné mondani, de fél, hogy nem fogják érteni és visszakérdez, ezért ragad bele szavakba.
nem sni-s, viszont intenzív logopédia terápiát kap, ezt a nevtan írta elő neki és a szakszolgálaton keresztül megy a dolog. nálunk is lóg a levegőben az iskola választás, 1 év múlva derül ki. ha behozza addig a lemaradást akkor mehet rendes iskolába, ha pedig nem, akkor egyszerűen kiírja neki a nevtan a logopédiai osztályt. nem kell hozzá sajátos nevelési igényű kód, elég csak a javaslat.
úgyis mentek ősszel a nevtanba az iskolaérettség miatt, ott elmondják majd hogyan tovább, egyelőre még ne gyötörd magad ezen :)
A dadogás nem logopédiai dolog?
Szerintem is pszichológus és gyógypedagógus kell neki, lehet, hogy ajánlani fog TSMT, Ayres (SZIT) vagy alapozó terápiát. Eddig gyógypedagógus nem látta? Megkésett beszédfejlődéssel? Oviban a szűrés után sem járatták gyógypedagógushoz? (Mielőtt megijednél, a gyógypedagógusok nemcsak fogyatékosokkal foglalkoznak.)
Szerintem a Waldorf iskola nem fogja megoldani a csúfolódás proléámáját.
A Waldorf szerintem jó lenne nektek,mennyibe kerül a környéketeken? Mert felénk 20.000,de ki lehet váltani önkéntes munkával,ha valakinek nincsen pénze vagy megszorul.
Ha pestiek vagytok,nézz utána a humánus iskolának is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!