Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Érzékeny, dadogó gyermekemet...

Érzékeny, dadogó gyermekemet milyen iskolába írassam?

Figyelt kérdés
1 éve dadog a gyermekem ,nem találjuk az okát ! Voltunk szakembereknél meg kineziológusnál is de annyit tudtak csak mondani ,hogy a megkésett beszédfejlődésén kívűl a dadogás az érzékenysége miatt van .. 1 év múlva iskolába kell íratnom de még előbb döntenem kell milyen suliba járjon .. Fogalmam sincs mi lenne a a jó megoldás ! A sima iskolába agyon fogják cikizni ami még ronthat a helyzeten a dadogáson ,szóba jött még a Waldorf de brutálisan drága ,és még lehetne logopédiai suli is de oda SNI státusz nélkül nem kerülhet be ,márpedig a beszédvizsgálóba nem kapta meg ezt mondván ez nem beszédfogyatékosság .. .. és ugye a dadogás amúgy sem logopédiai dolog ...Valakinek valami ötlete ?
2015. jún. 20. 11:32
 1/6 anonim ***** válasza:

nem értem, miért ne lenne a dadogás logopédiai gond.

enyém is megkésett beszédfejlődésű. én azt mondom dadog, mert hallásra nincs különbség, de szakember szerint ez nem dadogás, viszont nincs neve. ő is szorong, amiatt csinálja, aminek a nehéz beszéd az oka, szeretné mondani, de fél, hogy nem fogják érteni és visszakérdez, ezért ragad bele szavakba.

nem sni-s, viszont intenzív logopédia terápiát kap, ezt a nevtan írta elő neki és a szakszolgálaton keresztül megy a dolog. nálunk is lóg a levegőben az iskola választás, 1 év múlva derül ki. ha behozza addig a lemaradást akkor mehet rendes iskolába, ha pedig nem, akkor egyszerűen kiírja neki a nevtan a logopédiai osztályt. nem kell hozzá sajátos nevelési igényű kód, elég csak a javaslat.

úgyis mentek ősszel a nevtanba az iskolaérettség miatt, ott elmondják majd hogyan tovább, egyelőre még ne gyötörd magad ezen :)

2015. jún. 20. 13:02
 2/6 anonim ***** válasza:
a logopédiai osztályt csak sni pipiral kaphat. nekem sni gyerekem van logopédiai osztályos .nem kineziologus kéne neki hanem pszihologus a nevtanba összel mennyetek pszihologust keresni aki majd segit neki hogy megszünjön a dadogás ,és én viném alapozo terápiára is és inteziv logopédiiai foglalkozásra is hogy fejlödjön és én ha csak nem 6 éves most akor én csak 7 évesen küldeném suliba pont a dadogás és a nem jó beszédkéség miatt.
2015. jún. 21. 10:24
 3/6 A kérdező kommentje:
Miért kell a logopédiai osztály? Tornára, logopédiára hordom.. A kineziológust a pszichológus ajánlotta. Nem jutunk előrébb ebbe a dadogásba.. Pedig oda is maszek úton járunk, mert az Epsz semmit nem ért.
2015. jún. 21. 14:22
 4/6 anonim ***** válasza:

A dadogás nem logopédiai dolog?

Szerintem is pszichológus és gyógypedagógus kell neki, lehet, hogy ajánlani fog TSMT, Ayres (SZIT) vagy alapozó terápiát. Eddig gyógypedagógus nem látta? Megkésett beszédfejlődéssel? Oviban a szűrés után sem járatták gyógypedagógushoz? (Mielőtt megijednél, a gyógypedagógusok nemcsak fogyatékosokkal foglalkoznak.)

Szerintem a Waldorf iskola nem fogja megoldani a csúfolódás proléámáját.

2015. jún. 21. 17:10
 5/6 A kérdező kommentje:
Gyógypedagógus fejlesztette de le lett állítva fél évre ,mert nagyon le volt a gyermekem terhelve ! Járunk delacato tornára és logopédiára is ,emellett itthon is tornázik és gyakorlunk ...
2015. jún. 21. 20:00
 6/6 anonim ***** válasza:

A Waldorf szerintem jó lenne nektek,mennyibe kerül a környéketeken? Mert felénk 20.000,de ki lehet váltani önkéntes munkával,ha valakinek nincsen pénze vagy megszorul.

Ha pestiek vagytok,nézz utána a humánus iskolának is.

2015. jún. 23. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!