Nem tudom elfogadni az egyik gyermekemet? Mit tegyek, hogy változhassak?
Nálunk is nagyon feszült volt a viszony a férjem szüleivel. Én a gyerek egy éves korában közöltem, hogy részemről itt a vége, én nem tartom velük a kapcsolatot. A férjem csinál, amit akar, de a gyereket és engem többet nem látnak - tehát ő látogathatja őket, de nélkülünk.
Ennek már két éve. A férjem lazán tartja a kapcsolatot, talán kétszer találkoztak, 2-3 havonta egy telefon. Rengeteg stresszt kizártam az életemből ezzel és a férjem is belátta, hogy így jobb mindenkinek.
Ezt korábban a nemnormális exfeleségével is így tettem. A közös gyerekük (már nagykorú) jöhet bármikor, vele szerencsére jó a viszony. De a nővel nullára zártam mindenféle kapcsolatot sok éve. Akkor még közös gyerek sem volt. Amikor megszületett, a férjemnél próbálkozott olyanokkal, hogy mi kötelesek vagyunk biztosítani a látogatását, mert neki is rokona. Mondtam, hogy ez jó vicc volt, a közelébe sem mehet. A testvérét örömmel látjuk, de egyedül. Ez is simán működik, mivel ő is tudja, hogy nem százas az anyja.
Ha esetleg érdekel a gyerek oldala: ugyanúgy néztem ki 0-7 évesen mint apai nagymamám, anya anyósa. Akit anya gyűlölt. Hasonlóan rossz anyja volt apának, apa menekült, akkor tali ha muszáj volt stb stb. Na most állandóan azt hallgattam, hogy "úgy nézel ki mint nagyanyád, még a lábujjad is olyan* , azért vagy ilyen, bezzeg az öcséd az egy kisangyal " . Hát gondolhatod milyen érzés volt. Kicsiként utáltam magam érte, kicsit nagyobbként leesett ugyan hogy a kinézet semmi és ugyan hagyjon már, de nem hagyott. Olyat is mondott hogy reméli a külső semmi és belülről nem hasonlitok majd arra az emberre. Hát mit ad Isten, ahogy teltek az évek, 13-14 éves koromtól kiköpött anyám lettem. Egy alkalommal megjegyeztem neki mikor épp összevesztünk, hogy na tessék nem olyan vagyok mint akire hasonlítok. Mellesleg a mai napig jogosnak érzi az akkori viselkedéséét. Én meg inkább kerülöm, rá nem jövök, felnőtt ember hogy lehetett ilyen azzal, aki a testében fejlődött 9 hónapig.
* kislábujjam alig van, a nagy meg 90 fokban hajlott felfele ami rendkívül kényelmessé teszi bármilyen magassarkú viselését. Anyámnak leesik a lába 5 perc után magassarkúban. Szóval köszi, mama!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!