Kb 3hete rá szokott a kislányom aki 3 éves hogy elkezd
dadogni. Valaki járt így? Kinőtte?
Ez gyakori ebben a korban gyorsabban megy már fejben mint ahogy megtudja fogalmazni.
A 2 évesemnél az igekötők ismétlése volt hetekig de kb 1 hó alatt el is múlt.
2021. jún. 5. 23:34
Majdnem 4 volt a fiam amikor egyszer úgy jött haza az oviból, hogy dadogott, semmi nem történt elvileg ami miatt lehetett volna. Kb 1 év volt mire "leszokott" róla.
Mondjuk alapból még most is elég nehéz érteni a beszédét, a logopédus azt mondta, hogy majd a nagycsoport elkezdésével fog vele foglalkozni.
Amúgy azt mondta az orvos és a védőnő, hogy valószínűleg az a baj nála, hogy előrrébb járnak a gondolatai mint ahogy el
tudná mondani amit akar 🤷♀️
(az orvos azt mondta, hogy semmiképpen ne javítgassuk, csesszük le vagy szóljunk rá, hanem türelmesen várjuk ki hogy elmondja amit akar (pedig egy idő után nagyon idegőrlő volt a sok i-i-i-i-i-i-iiigen 😐))
2021. jún. 5. 23:38
Valószínűleg azért dadog, mert változás áll be az életében, fél tőle és nem érti. Lehet, hogy ti sem vagytok nyugodtak a költözés miatt, nem magyarázzátok el neki, hogy együtt mentek az új helyre, viszitek az ő játékait, ágyát, mindent, amit megszokott és szeret.
2021. jún. 5. 23:41
Valószínűleg élettani dadogásról van szó. Ha nem piszkáljátok, türelemmel kivárjátok a mondandóját, pár hónap alatt elmúlik.
2021. jún. 5. 23:42
A dadogásra nem lehet rászokni!!
2021. jún. 6. 10:27
Ezzel a szöveggel azt sugallod, hogy a gyerek direkt csinálja. Pedig nem.
2021. jún. 6. 10:28
7/11 A kérdező kommentje:
Kedves hármas. Semmit sem érzékel a költözésből mivel még semmi sincs intézve , így ez nem opció. Egyébként meg kicsit bántó h azt feltételezed hogy nem lesz szépen neki elmondva az egész. Minek ítélkezel elhamarkodottan??? A többieknek köszönöm szépen, kissé megnyugodtam
A férjem megijedt egy kutyától 5 éves korában. Már sokat javult a beszéde, de még mindig van hogy elkezd dadogni. Biztos nem volt semmi stresszhelyzet?
2021. jún. 6. 19:06
9/11 A kérdező kommentje:
Nem volt semmi. Már mondogatom neki a költözést hogy másik ovi stb de nagyon vàrja szerencsére. Nem mindig csinálja, de egy nap többször. Kb 10x . De változó. Inkább kevesebbszer ez a max kb. Nem tudom mivel sugalltam azt hogy direkt csinálná csak elég ijesztő. De utána olvastam amit itt írtatok,hogy élettani dadogás , valószínű az lesz. Akkor nyugodtan végig hallgatjuk és nem szólunk bele. Köszönöm a hasznos válaszokat
Az én férjemre pedig annó ráordított az ovónő. Alsó tagozatban végig dadogó utána, neki is szintén előjön ma is izgalmi helyzetben egy-egy szónál.
2021. júl. 8. 15:59
További kérdések: