Ha a gyerek pszihológushoz jár bármilyen okból érdemes neki el mondani? Nem fog benne betegségtudat kialakulni?
A gyereknek hogy a néni akivel hetente játszik/beszélget pszichológus? Naná hogy el kell mondani. Ha a szülők szerint a pszichóhoz járás oké, akkor a gyerek szerint is az éesz, nem fogja magát betegnek érezni emiatt. Fura is lenne hazudni neki, hogy csak játszani/beszélgetni megy a Luca nénihez.
De ha már a gyerek pszichológushoz jár, miért nem kérdezed meg erről magát a pszichológust? Nekem az lenne az észszerű.
Én nem mondtam el. 3 éves volt mikor elvittük. Azt mondtam neki megyünk egy nénihez akinél szuper játékok vannak, Judit néni szeretne vele játszani és megnézni milyen ügyes fiú, anyáékkal pedig beszélgetni szeretne. A pszichológus szerint ez így teljesen rendben volt.
Nyilván attól függ mit mondasz, hány éves a gyerek.
Szerintem felesleges használni ezt a szót.
Amikor nevtanba kellett menni sem mondtam, hogy nevtan, hanem megyünk egy nénihez, aki beszélget veled és játszotok.
Természetesen fogok erről beszélni vele is amikor megyünk hozzá.
Egyenlőre azt mondtam, hogy beszélgetni megyünk és játszani. Abba a tudatba van, hogy ez egy fejlesztő hely, magától mondta így én pedig nem javítottam ki. Most azért járunk, hogy ki derüljön szükséges-e neki lelki támasz vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!