Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Melyik a jobb, tudni hogy...

Melyik a jobb, tudni hogy cukorbeteg vagy állandó diéta, állandó mérés, állandó kontroll, valamint betegségtudattal együtt élni 80 évig vagy minél később tudni ezekről és meghalni nyugodtan 50 éves korodban a szövődmények miatt?

Figyelt kérdés
2020. szept. 10. 16:11
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Rossz a felfogás. Nem kell, hogy betegségtudatod legyen. Jobb róla tudni és megtanulni vele együttélni.
2020. szept. 10. 16:22
 2/4 anonim ***** válasza:

Én 1-es tipus vagyok. Tehát napi 4-szer szúrom is magam, nem csak diétázok.

Figyelj, az a baj, hogy ha 50 évesen belehalsz a szövődményekbe, akkor nem csak békésen elszunyókálsz, nem "nyugodtan" ahogy te írtad, hanem előtte megvakulsz, levágják a lábad, 2 naponta vesedialízisre járkálsz stb... szóval tudni fogsz a betegségről, mert elő fognak jönni a tünetek. lehet nem halsz meg 50 évesen, hanem húzod 70 évig, tökmindegy. De neked komolyan jobb lenne az, hogy vakon vagy láb nélkül élsz, de legalább zabálhatsz csokit meg pizzát? Akkor meg is érdemled.

De mint mondtam, nem élnél nyugodtan, mert néhány éven belül előjönnének a tünetek. Plusz pl ott lenne a folytonos szomjúságérzet a folytonos magas vércukorszint miatt. Nem tudom mennyire örülnél neki ha folyamatosan sivatagszáraz lenne a szád.

2020. szept. 10. 16:46
 3/4 A kérdező kommentje:

2. Ha tudom és kezelem , akkor fájdalommentesen hirtelen el fogok aludni?

Szerencsére a kettes típus inkább a nagyér szövődmények vannak, általában az a tünetmentes.. eddig 3 ismerősöm halt meg mert nem törődött a cukrával és mindegyik lábbal, vesével jó látással halt meg. Egyik infarktus másik kettő meg agyvérzés, nem sokat szenvedtek

2020. szept. 10. 17:31
 4/4 anonim ***** válasza:

Ja, meghalsz 50 évesen. De előtte amputálják a lábaidat, elveszted a szemed világát, és inkább hetvennek nézel ki, és úgy is érzed magadat.

Akkor inkább a diéta.

2020. szept. 10. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!