Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vizes hajtol agyhártyagyulladás ?

Vizes hajtol agyhártyagyulladás ?

Figyelt kérdés

Sziasztok ! Őszintén röstellem

Hogy ilyen kérdéssel jövök ide !

Van egy másfél éves lányom hosszú dús göndör hajkoronaval!

Minap szokásos hajmosas amit kimondottan szeret, csak az utána következő szárítással van a gond ... hajszaritot meglátja már sírva menekül , így marad a szárazra torolgetes, ami idő és türelem igényes ! Leginkább a részéről !

A legutóbbi hajmosasnal is ez volt , nagyjából sikerült is szárazra torolnom a gyerek hajat, aztán szépen el is aludt (ez este volt)

Az apja rá 3 órára rá nézett megsimogatta, majd közölte velem idegbetegen hogy a gyerek haja nyirkos és hogy agyhártya gyulladást fog kapni , és milyen anya vagyok hogy erre nem figyelek oda ... stb

Na most hogy a gyerekem apja milyen arra konkrétan nem akarok kitérni , viszont a kérdésem

Kedves Anyukak ! Mennyi az esélyes hogy a lányom a nyirkos hajtol kap agyhártya gyulladást ?

Részemről ez tisztázott kb 0% de szeretnek megerősítést hogy az apjának megmutassam mások mit szólnak ehhez ! Szóval kérnek egy őszinte választ

Kaphat agyhártya gyulladást vagy sem vizes hajtol (23 fokos szobában) ???

Köszönöm szépen !

2021. máj. 4. 20:19
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Nagyon aranyosak vagytok köszönöm szépen mindenkinek a választ ! Sokszor én magam is vizes hajjal alszom el , nem nyirkossal hanem konkrétan vizessel mivel késő este jutok oda hogy megmossam és akkor már nem hajszaritozom a hajam mivel alszik már a lányom ! Soha nem fáztam meg és soha semmi bajom nem lett ! Szóval az apjának elég tag a fantáziája ! Szeret okoskodni , ez tény és való ! 🤦🏻‍♀️

A baj az hogy ezeket csak nekem mondja , másoknak ugye nem meséli, így nincs aki megmondja neki hogy mekkora hülyeségeket beszél 😅😅😅

2021. máj. 4. 21:04
 12/23 anonim ***** válasza:
0%

En konkretan ismerek olyat, akinek a vizes hajtol lett komolyabb baja. Nem akarok hulyeseget irni, de igen "megfazott az agya". Nem sokon mult, h nem halt bele.

En teljesen megertem a ferjedet, h aggodik, de ha kicsit nyirkos volt, attol nem lesz baja szerintem sem. De ilyet tobbet ne csinalj vagy hasznalj hajszaritot vagy vagasd le. Aki meg kepes vizes fejjel, hajjal lefekudni este, az meg is erdemli. Johet a lepont.

2021. máj. 4. 21:28
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 12-es! Csak nem a Kérdező kedves férjét tisztelhetjük benned?😂

"Nem akarok hülyeséget írni..." Akkor miért írsz??? Szerinted hány fokot hűlhet az agya valakinek a vizes hajtól? Mi igazolja, hogy attól lett beteg az ismerősöd ismerőse, hogy nem szárított hajat?🙄 Mellesleg hány fok lehet a Kérdezőnél a lakásban, ahol a gyerek lefeküdt? Mínuszok? Téged még sose kapott el egy tavaszi zápor? Elég hamar kihalnánk, ha mindenki belehalna, aki 20+fokban nedves hajjal van.

Én bizony képes vagyok vizes fejjel lefeküdni. Lehet, hogy megérdemlem, de az agyam sose fázott meg.

2021. máj. 4. 21:40
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

12-es ha ennyitől " megfázik" valaki agya, akkor az emberiség már kihalt volna... Ez nettó hülyeség. Maximum a fejbőr tud megfázni.

Tény és való, hogy egy egyszerű megfázás is súlyosbodhat annyira, hogy az agyra hatást gyakoroljon, de nem közvetlen a vizes haj fogja ezt okozni. Véletlen egybeesés.

2021. máj. 4. 21:44
 15/23 anonim ***** válasza:
93%
A férjed nagyon hülye. 🤦 Már bocsánat.
2021. máj. 4. 22:56
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Gyerkekkorromban nem volt hajszaritonk, mindig ugy aludtam el, hogy meg vizes volt a hajam es egy torolkozot tettunk a parnara, hogy nem igy be a vizet. Meg elek es virulok :D
2021. máj. 4. 23:21
 17/23 anonim ***** válasza:
19%

Pedig pont esoben azott meg, egy huvosebb nyari napon es sapka is volt rajta, mondjuk lehet az meg tobbet rontott helyzeten. Igen gondolom egy megfazas vagy hasonlo, ez huzodott ra az agyara. Kozeli rokon, erzekeny tema a mai napig, en meg gyerek voltam akkor, ma sem beszelunk errol, csak ennyit tudok. Persze 1000bol 1nel ha elofordul ilyen, ezt tudom, de attol meg letezik es komolyan kell venni. En mindig megszaritom a sajat, a gyerekeim hajat, ill. ha reggel kell hajatmosnom es kint hidegebb van, mindig ugy kalkulalok, h tobb ora legyen 1-2 legalabb, h a fejbor is rendesen megszaradjon.

Jotanacsbol, joszandekbol irtam, megtortent eset, csak azert, h habar ritka az ilyen komoly szovodmeny, de igen letezik.

2021. máj. 5. 06:32
 18/23 anonim ***** válasza:
66%

Jó lenne ha nem családi mendemondák alapján tájékozódnál. Nálunk nagymamám esküszik, hogy többször is felfázott a hideg kövön, anyám is ebbe nőtt bele, holott a húgyúti fertőzést IS(mint a többit) baktérium okozza, esetleg vírus is okoz ilyen tünetek, vagy gomba. Egyik sem terjed nadrágon és bugyin keresztül.

Én úgy tudom, hogy természetesen hagyni a hajat száradni egészséges, egész életemben ezt csináltam, télen nyáron, ugyanis a haj NEM ÉL! felette a fejbőrt pedig nem hűti le annyira, hisz alig ér hozzá, pláne nem tavasszal, mikor közel sincs nulla fok.

Van pl a szélütés, ott sem a szél okozza, a megfázás, azt sem a kevés ruha.. valami félrement, vagy elhallgattak valamilyen infót a családotokban.

Mellesleg kihullott a haja?

2021. máj. 5. 06:47
 19/23 anonim ***** válasza:
17%

18 természetesen fel lehet fázni a hideg kövön! Valahogy úgy képzeld el, hogy akivel ez gyakrabban előfordul, annak ott van a baci a szervezetében és a hideg hatésára lobban be, én legalább tízszer fáztam már fel hidegtől. Attól, mert baktérium okozza, más is közrejátszhat.

A megfázást vírus okozza, de ettől még ha kimész vizes fejjel a hidegbe, akkor megfázol, de a meleg szobában nem.

2021. máj. 5. 07:50
 20/23 anonim ***** válasza:
0%
Igen, en is irtam az elozo kommenetben, h nyirkos hajjal, meleg szobaban tulzas attol tartani, h baja lesz tole. De attol, hogy a nagy tobbsegnek nem lesz baja a vizes hajtol, meg igenis letezik ilyen, es igen az adott helyzetben tulzas a kerdezo ferjenek aggodalna, de azt semmikeppen nem mondanam, h orbitalis butasag maga a gondolatmenet. Amugy azt sem mindegy, h maga a hajszerkezet milyen, nekem gyenge vekonyszalu hajam van, pikkpakk megszarad, a lanyomet dus, vasatagszalu, rengeteg, az ovet fel oraig kell szaritani. Es igen, nem a haj az erdekes, hanem egy dus, vastag hajnal maga a vizes tomeg, ami a fejet tartja hidegen.
2021. máj. 5. 08:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!