Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A meningococcus C oltást...

A meningococcus C oltást (agyhártyagyulladás) mikor szokták beadatni a gyereknek és mennyibe kerül? Vagy ez támogatva van?

Figyelt kérdés

Nemrég halt meg egy kisgyerek Szombathelyen ezzel a betegséggel és nagyon megijjedtem. Enyém most 5éves.

Köszönöm a válaszokat!

2016. ápr. 30. 20:28
 1/8 A kérdező kommentje:

Megtaláltam, hogy 3 és 5 hónaposan kapott ilyen oltást?

Ez mennyi időre szól tudja azt valaki?

2016. ápr. 30. 20:31
 2/8 anonim ***** válasza:

Ez orokre szol és amikor én kérdeztem 8000 Ft volt kb, késobb kapjak 1 eves kortol ajanlott.

Nekunk nem ajanlotta a doktornő. Azt mondta, hogy gondolja, hogy én is a hírek miatt kérdezem (ami igaz volt). És mondta hogy futott kornyezetben, megfelelo odafigyelessel nem fordulhat elo. Szoval nyugodjak meg.

A kotelezo oltasok szuksegesek, de azon kivul mas oltasok tobbet artanak mint hasznalnak.

2016. ápr. 30. 21:22
 3/8 anonim ***** válasza:

Mi beadattuk. Nem minden választható oltást kapott meg, de ezt igen. A doktornőnk, védőnőnk és a gyerekintenzíven dolgozó sógornőm is egyetértett abban, hogy ez fontos oltás. 3,5 és 18 honaposan kapta meg, és az utolsó után 5 évvel újra meg fogja kapni, mert addigra már csökken a hatása. Nem egy-egy ilyen, sajtó által felkapott tragédia miatt választottuk, hanem a szakemberek egybehangzó véleménye alapján.

Amit az előző írt a fűtött lakásról, azt fel nem tudom fogni. Nyáron is rendszeresen kerülnek be ezzel a betegséggel gyerekek az intenzívre, biztos túl hideg van a hőségriadó idején...

2016. ápr. 30. 21:41
 4/8 anonim ***** válasza:
1 eves korban adja a mi dokink. Az arat sajnos nem tudom, nalunk az ajanlott oltasok is ingyen vannak a keruletben.
2016. ápr. 30. 21:48
 5/8 anonim ***** válasza:
Melyik kerületben van ingyen minden oltás?
2016. máj. 1. 01:45
 6/8 anonim ***** válasza:
1 éves kor alatt 2x és 1 éves kor után egyszer adják.Nekünk 5 és 8 hósan adta a doki, és az 1 éves oltással adta 3x.2000 párszáz forint volt oltásonként.
2016. máj. 1. 02:39
 7/8 anonim ***** válasza:
Két éves korig támogatja a TB. Az enyém akkor kapta meg, mikor bölcsibe került. Minden szabadon választott oltásra azt mondja a doki, ahogy látjuk, de ezt erősen javasolta.
2016. máj. 1. 06:35
 8/8 anonim ***** válasza:
Az V. kerületben 2 éves korig ingyenes. A téli hónapokban gyakrabban fordul elő, mert az immunrendszer legyengülhet ill. a nyálkahártya sérülékenyebb. A védőoltás nem örökre szól, 5-8 évente javasolják ismételni. Nyálkahártyán keresztül terjed, emiatt gyakori kisgyerekeknél, serdülőknél. Ha jól emlékszem, azt olvastam hogy sokan hordozók, de tünetmentesek maradnak.
2016. máj. 1. 06:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!