Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vizes hajtol agyhártyagyulladás ?

Vizes hajtol agyhártyagyulladás ?

Figyelt kérdés

Sziasztok ! Őszintén röstellem

Hogy ilyen kérdéssel jövök ide !

Van egy másfél éves lányom hosszú dús göndör hajkoronaval!

Minap szokásos hajmosas amit kimondottan szeret, csak az utána következő szárítással van a gond ... hajszaritot meglátja már sírva menekül , így marad a szárazra torolgetes, ami idő és türelem igényes ! Leginkább a részéről !

A legutóbbi hajmosasnal is ez volt , nagyjából sikerült is szárazra torolnom a gyerek hajat, aztán szépen el is aludt (ez este volt)

Az apja rá 3 órára rá nézett megsimogatta, majd közölte velem idegbetegen hogy a gyerek haja nyirkos és hogy agyhártya gyulladást fog kapni , és milyen anya vagyok hogy erre nem figyelek oda ... stb

Na most hogy a gyerekem apja milyen arra konkrétan nem akarok kitérni , viszont a kérdésem

Kedves Anyukak ! Mennyi az esélyes hogy a lányom a nyirkos hajtol kap agyhártya gyulladást ?

Részemről ez tisztázott kb 0% de szeretnek megerősítést hogy az apjának megmutassam mások mit szólnak ehhez ! Szóval kérnek egy őszinte választ

Kaphat agyhártya gyulladást vagy sem vizes hajtol (23 fokos szobában) ???

Köszönöm szépen !

2021. máj. 4. 20:19
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
93%

Agyhártya gyulladást baktériumok (ritkán vírusok) okozzák. Vizes hajtól nem keletkezik baktérium.

És az meg kizárt, hogy 3 nap alatt ne száradt volna meg a haja a lánynak. Valószínűleg inkább csak meg volt izzadva.

2021. máj. 4. 20:27
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem kaphat

[link]

2021. máj. 4. 20:28
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Ettől nem lehet agyhártya gyulladást kapni, csak egy városi legenda.
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Kizàrt, hogy a vizes hajtòl agyhàrtyagyulladàst kapjon. Az egy fertőzès, baktèriumok, vìrusok okozzàk.

Kb. 15 ève nincs hajszàrìtònk, èl mèg az egèsz csalàd, nem lesz semmi baja a lànyodnak sem a vizes hajtòl.

5/23 anonim ***** válasza:
81%

Nem!

Nyugtasd meg a férjed, hogy ennyitől nem kaphat.

De, alapja van annak amire gondolt. Ha kimegy a hidegre, vagy szeles időbe, akkor megbetegedhet. De már jó idő van, ilyenkor biztos nem. Semmi baja nem lesz ha nyirkos hajjal alszik. Másnap a párnáját vagy amin alszik megszárítod, és ennyi.

2021. máj. 4. 20:30
 6/23 anonim ***** válasza:
98%
Amióta az eszemet tudom vizes hajjal alszom el, nem nyirkos, vizes. Megtörlöm kicsit és általában megyek is aludni. Reggelre száraz a hajam is és a párna is. És sosem volt agyhártyagyulladásom, pedig elég öreg vagyok már.
2021. máj. 4. 20:34
 7/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat !

Én is így gondolom ! De sajnos az apját nem lehet meg győzni úgyhogy azért is gyujtok így infót , aztán az orra alá dugom majd !

Teljesen ki idegelt ezzel komolyan ! 😞😞😞😞

Persze nyilván ha hidegbe vizes hajjal kimenne akkor megfazhatna, megbetegedhetne, na de az sem agyhártya gyulladás lenne 🙄🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

2021. máj. 4. 20:34
 8/23 anonim ***** válasza:
30%

Nem lehet baja a meleg szobában. De ha kimegy a hidegbe akkor nagyon megfázhat. Én megszárítom a bőgés ellenére is, kapott egy játék hajszáritot, ami szintén fújja a levegőt és ő megszáritja a babáknak, ettől jobban elviseli.

[link]

2021. máj. 4. 20:38
 9/23 anonim ***** válasza:
92%
Én is szökőévente egyszer szárítok hajat, ha nagyon tél van, és nagyon sietek valahova egyszerre 🙂Sose kaptam agyhártyagyulladást. Egyébként a megfázás se ettől van, a nevével ellentétben, csak hidegben jobban terjednek a bacik, vírusok, amik okozzák. A témával kapcsolatban egyébként Dr.Gyarmati Andrea gyerekorvost ajánlom. Ugye ő úszó is volt és számtalan helyen elmondta már, hogy ment haza gyerekkorában vizes hajjal(nem mondom, hogy követendő), de eloszlatja az ezzel kapcsolatos tévhiteket. Ha megtalálod, esetleg meg tudod mutatni a férjednek.
2021. máj. 4. 20:45
 10/23 anonim ***** válasza:
90%

A két lányom,és én is vizes hajjal fekszünk le este.

Reggelre száraz. Gyönyörű egészséges derékig érő hajunk van.

A hajszárító roncsolja a hajat. A göndör hajnak főleg árt, mivel az alapból szárazabb mint a többi

Tehát nem hogy ártottál, hanem még jót is tettél vele ;)

2021. máj. 4. 20:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!