Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi idősen kell tudnia a...

Mennyi idősen kell tudnia a gyereknek a színeket?

Figyelt kérdés
Mikor az alap színeket és mikor az árnyalatokat?
2021. ápr. 13. 20:36
 1/7 anonim ***** válasza:
75%
2-3 éves kortól az alapszíneket, és 4-5 éves kortól esetleg e különlegesebbeket, árnyalatokat.
2021. ápr. 13. 20:42
 2/7 anonim ***** válasza:
86%
2, inkább 3 éves kortól, árnyalatokat tudni szerintem nem elvárás, azt tudja, hogy világos, vagy sötétkék, de nem mondtam neki soha, hogy türkiz, vagy kárminpiros.
2021. ápr. 13. 20:46
 3/7 anonim ***** válasza:
85%

A kárminpirost ma se tudom, hogy milyen. :)

38F

2021. ápr. 13. 20:49
 4/7 anonim ***** válasza:
94%
4 (!) éves státuszon kérdezik az alapszíneket. Addigra kell. Nyilván sokan előbb is tudják.
2021. ápr. 13. 20:52
 5/7 anonim ***** válasza:
94%

6 évesen 6-8 alapszín az elvárás.

Fiúknál ez életük végéig megmarad ;)))

Érdemes ellenőrizni 6-7 éves korban, mert a színtévesztés 2-3%-ban előfordul, de sajnos nemigen ellenőrzik. Egyik gyerekemmel belefutottunk, hogy 12 éves kora körül derült csak ki a színtévesztése, addig sok rossz jegyet kapott olyanokért, hogy "húzd alá pirossal az akármit, zölddel a másik akármit", csakhogy ő ezt a kettőt tévesztette... Másban is akadályozta ez, úgyhogy jó lenne észrevenni előbb.

2021. ápr. 13. 21:05
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Lanyom 2 ea fel eves nehany hete vettem eszre h ha szint kerdezek tole akkor majdnem mindig eltalalja. Egyik naprol a masikra elotte hiaba magyaráztuk. Nyilvan most se mindegyiket ismeri de párat igen
2021. ápr. 14. 13:23
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
4 évesen tudták nagyjából mindketten a színeket, de pl a nagy nagyon sokáig osszekeverte a lilát és a rózsaszín, a kicsi meg (most 5) érdekes módon a feketét és a fehéret keveri néha.
2021. ápr. 15. 22:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!