Mennyi idősen kell tudnia a gyereknek a színeket?
Figyelt kérdés
Mikor az alap színeket és mikor az árnyalatokat?2021. ápr. 13. 20:36
1/7 anonim válasza:
2-3 éves kortól az alapszíneket, és 4-5 éves kortól esetleg e különlegesebbeket, árnyalatokat.
2/7 anonim válasza:
2, inkább 3 éves kortól, árnyalatokat tudni szerintem nem elvárás, azt tudja, hogy világos, vagy sötétkék, de nem mondtam neki soha, hogy türkiz, vagy kárminpiros.
3/7 anonim válasza:
A kárminpirost ma se tudom, hogy milyen. :)
38F
4/7 anonim válasza:
4 (!) éves státuszon kérdezik az alapszíneket. Addigra kell. Nyilván sokan előbb is tudják.
5/7 anonim válasza:
6 évesen 6-8 alapszín az elvárás.
Fiúknál ez életük végéig megmarad ;)))
Érdemes ellenőrizni 6-7 éves korban, mert a színtévesztés 2-3%-ban előfordul, de sajnos nemigen ellenőrzik. Egyik gyerekemmel belefutottunk, hogy 12 éves kora körül derült csak ki a színtévesztése, addig sok rossz jegyet kapott olyanokért, hogy "húzd alá pirossal az akármit, zölddel a másik akármit", csakhogy ő ezt a kettőt tévesztette... Másban is akadályozta ez, úgyhogy jó lenne észrevenni előbb.
6/7 anonim válasza:
Lanyom 2 ea fel eves nehany hete vettem eszre h ha szint kerdezek tole akkor majdnem mindig eltalalja. Egyik naprol a masikra elotte hiaba magyaráztuk. Nyilvan most se mindegyiket ismeri de párat igen
7/7 anonim válasza:
4 évesen tudták nagyjából mindketten a színeket, de pl a nagy nagyon sokáig osszekeverte a lilát és a rózsaszín, a kicsi meg (most 5) érdekes módon a feketét és a fehéret keveri néha.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!