Szerintetek normális, ha a gyerekeim mamának szólítsák a nagypapa feleségét?

20-as: a nevelőapát tényleg nem jó apának szólítani ,abban az esetben,ha az édesapa is a képben van
Mert mi felnőttek megértjük,hogy mi mit jelent de egy 5-6 év alatti még nem tud különbséget tenni
És szerintem ilyen kiskorban még az anyuka “irányít” és magyaráz,hogy nem ő nem apa...hanem Béla
Ugyan így a mama kérdésben,hogy ő nem mama hanem Gizi néni
Nem hiszem,hogy a “nagyinak” kellene megmondani,hogy hogyan szólítsa az unoka

22!
A gyerek csak kicsi, nem hulye. Tudja, hogy van az igazi apja, meg van a Béla. De ha a Bélát szereti és a Béla is őt és egyiküket sem zavarja, ha a gyerek Bela helyett apának szólítja, akkor semmi problema nincs ezzel

Azt lehet tudni hogy miért pofozta fel?
19es vagyok

Igen aztán megy az oviba és mondja,hogy neki két apukája van, mert nem lett neki gyereknyelven elmagyarázva neki a helyzet
Pont ez az,hogy a gyerek kicsi és nem hülye, ezért kell vele finoman tudatni,hogy apa az aki hetente eljön érte, Béla pedig aki velük él nem az apukája
Majd később amikor már nő és kialakul benne,hogy mit jelent az apa szó, akkor már ő és a nevelőapa eldöntik,hogy hogyan szólítják egymást, de addig fontos,hogy körvonalazódjon benne,hogy mi mit jelent
Ahogy nekem sem esne jól ha a párom élettársát anyának szólítaná a gyerekem ugyan úgy az édesapának se ha Béla lenne az apa
Ez mind abban az az esteben,ha apuka látogatja ...
de a témától eltértünk:)

26!
Kerlek idézd, hol szerepelt az, hogy a gyereknek nem lenne elmagyarázva, ki az igazai apja és ki a Béla.

Ha el van neki magyarázva, hogy ki ő, akkor nem gondolom,hogy felmerül benne,hogy apának szólítsa:)
Szerintem egyezzünk ki annyiban,hogy valahol mindkét vélemény helyes,mert a gyereknevelésre nincsenek szabályok és minden szülő ösztönből cselekszik. Egy gyereket nem lehet korlátozni, ugyanakkor mi tartozunk értük felelősséggel és tőlünk tanulnak

Magával a szóhasználattal nincs gond. Annak idején a nagypapám is elvált, az új feleségét mamának szólítottuk. Anyukám is újraházasodott, a gyermekeink őt papának hívják.
Itt nem a szón kell lovagolni, nem az a probléma, hanem a kapcsolat, ami mögötte van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!