Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek normális, ha a...

Szerintetek normális, ha a gyerekeim mamának szólítsák a nagypapa feleségét?

Figyelt kérdés
A nagyszülők elváltak és a nagypapa újra házasodott a lányom születése előtt. Az új asszonnyal se én se a párom nem jövünk ki jól. Legutóbb megpofozta a másfél éves fiam, egy pillanatra mentem ki csak a szobából. De a lányomat is ütötte már meg szerintem. Ma már nem hagynám velük felügyelet nélkül. Elvárták, sőt sértődés volt mikor a lányom nem mamának szólította az asszonyt. Azt tudom, hogy nevelőapát nem jó ha a gyerek apának szólít, erről sokat hallottam. De mi a helyzet egy nem igazi ,,mamával''? Vagy csak azért nem esik jól, hogy így szólítja, mert nem jó a viszony közöttünk?
2021. ápr. 10. 10:00
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg nagyon durva, hogy egy másfél évest felpofozott. Nem vagyok egy cirkuszolós, hallgatok is elég sokáig, akkor is ha zavar valami. De szerintem ha az enyémet pofozta volna meg, olyan balhét csaptam volna, hogy a néniben nem merülne fel, hogy miért nem szólítja "mamának" a gyerek.
2021. ápr. 10. 11:59
 22/32 anonim ***** válasza:
54%

20-as: a nevelőapát tényleg nem jó apának szólítani ,abban az esetben,ha az édesapa is a képben van

Mert mi felnőttek megértjük,hogy mi mit jelent de egy 5-6 év alatti még nem tud különbséget tenni

És szerintem ilyen kiskorban még az anyuka “irányít” és magyaráz,hogy nem ő nem apa...hanem Béla

Ugyan így a mama kérdésben,hogy ő nem mama hanem Gizi néni

Nem hiszem,hogy a “nagyinak” kellene megmondani,hogy hogyan szólítsa az unoka

2021. ápr. 10. 12:05
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
Ne hagyjátok egyedül a gyerekeket ezzel a nővel. Magyarázzátok el a nagyobbik gyereknek, hogy ő nem a mama, csak a papa új neje és szólítsák a keresztnevén, tegyék hozzá, hogy néni. Így az igazi mama sem sértődik meg.
2021. ápr. 10. 12:18
 24/32 anonim ***** válasza:
23%

22!

A gyerek csak kicsi, nem hulye. Tudja, hogy van az igazi apja, meg van a Béla. De ha a Bélát szereti és a Béla is őt és egyiküket sem zavarja, ha a gyerek Bela helyett apának szólítja, akkor semmi problema nincs ezzel

2021. ápr. 10. 12:24
 25/32 anonim ***** válasza:

Azt lehet tudni hogy miért pofozta fel?

19es vagyok

2021. ápr. 10. 12:35
 26/32 anonim ***** válasza:
21%

Igen aztán megy az oviba és mondja,hogy neki két apukája van, mert nem lett neki gyereknyelven elmagyarázva neki a helyzet

Pont ez az,hogy a gyerek kicsi és nem hülye, ezért kell vele finoman tudatni,hogy apa az aki hetente eljön érte, Béla pedig aki velük él nem az apukája

Majd később amikor már nő és kialakul benne,hogy mit jelent az apa szó, akkor már ő és a nevelőapa eldöntik,hogy hogyan szólítják egymást, de addig fontos,hogy körvonalazódjon benne,hogy mi mit jelent

Ahogy nekem sem esne jól ha a párom élettársát anyának szólítaná a gyerekem ugyan úgy az édesapának se ha Béla lenne az apa

Ez mind abban az az esteben,ha apuka látogatja ...

de a témától eltértünk:)

2021. ápr. 10. 12:36
 27/32 anonim ***** válasza:
23%

26!

Kerlek idézd, hol szerepelt az, hogy a gyereknek nem lenne elmagyarázva, ki az igazai apja és ki a Béla.

2021. ápr. 10. 12:38
 28/32 anonim ***** válasza:
0%

Ha el van neki magyarázva, hogy ki ő, akkor nem gondolom,hogy felmerül benne,hogy apának szólítsa:)

Szerintem egyezzünk ki annyiban,hogy valahol mindkét vélemény helyes,mert a gyereknevelésre nincsenek szabályok és minden szülő ösztönből cselekszik. Egy gyereket nem lehet korlátozni, ugyanakkor mi tartozunk értük felelősséggel és tőlünk tanulnak

2021. ápr. 10. 12:51
 29/32 anonim ***** válasza:
34%
A papa és a mama állandó akkor is ha esetleg nem ismeri őket személyesen és X néni vagy bácsi az új pár. Nem kavarnám össze sose, annak ellenére hogy gyerekként kénytelen voltam anyum új párját apának szólítani mert megkövetelték tőlem, habár rendszeresen találkoztam az igazi apámmal is. Nagymamám párja meg x bácsi volt, akkor is ha sose láttam személyesen az a igazi nagyapám mert születésem előtt meghalt. Tiszteletlenség a valódi szülővel és nagyszülővel szemben random új párokat is ugyanúgy illetni. Jó tudom van aki nem nagyon érdemelné meg a tiszteletet.
2021. ápr. 10. 12:55
 30/32 anonim ***** válasza:
78%

Magával a szóhasználattal nincs gond. Annak idején a nagypapám is elvált, az új feleségét mamának szólítottuk. Anyukám is újraházasodott, a gyermekeink őt papának hívják.

Itt nem a szón kell lovagolni, nem az a probléma, hanem a kapcsolat, ami mögötte van.

2021. ápr. 10. 13:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!