Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek normális, ha a...

Szerintetek normális, ha a gyerekeim mamának szólítsák a nagypapa feleségét?

Figyelt kérdés
A nagyszülők elváltak és a nagypapa újra házasodott a lányom születése előtt. Az új asszonnyal se én se a párom nem jövünk ki jól. Legutóbb megpofozta a másfél éves fiam, egy pillanatra mentem ki csak a szobából. De a lányomat is ütötte már meg szerintem. Ma már nem hagynám velük felügyelet nélkül. Elvárták, sőt sértődés volt mikor a lányom nem mamának szólította az asszonyt. Azt tudom, hogy nevelőapát nem jó ha a gyerek apának szólít, erről sokat hallottam. De mi a helyzet egy nem igazi ,,mamával''? Vagy csak azért nem esik jól, hogy így szólítja, mert nem jó a viszony közöttünk?
2021. ápr. 10. 10:00
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
65%
Afelett mindenki elsiklott,hogy megütött egy másfél évest? Kérdező,innentől csak a papa láthatná úgy,hogy ő jön ha akar..a vénasszony meg felőlem lehet boldogságos ifiasasszony is,de többet nem "unokázna". Még lehet vissza is adtam volna neki..
2021. ápr. 10. 10:27
 12/32 A kérdező kommentje:
Nem tudom, pszichológusok szerint rossz, pláne, ha képben van az igazi apuka is. Zavart okoz a gyerekben.
2021. ápr. 10. 10:29
 13/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz!
2021. ápr. 10. 10:37
 14/32 anonim ***** válasza:
66%
A lepontozásból ítelve itt mindenkinek ok ha vernek egy babát.
2021. ápr. 10. 10:48
 15/32 anonim ***** válasza:
58%

En nem pontoztalak le, de korabban irtam valaszt

Nincs rendben,ha bantanak egy gyereket de most nem ebben kert tanacsot a kerdezo,hogy ezzel kapcsolatban mit tegyen errol,mint olvashattuk neki is megvan a sajatos velemenye

2021. ápr. 10. 10:54
 16/32 anonim ***** válasza:
71%
Ha amúgy kijönnétek az új feleséggel akkor nem volna gond ez a ,,mama" szó és a gyerek is megtanulná idővel, hogy az új mama, nem egyenlő a másik mamával.Ez mindenképp kapcsolatfüggő dolog.(gondolom a nő elszerette a papát esetleg még fiatalabb is és ezért a nagy utálat) Szerintem így nincs értelme mamának szólítania, ha nem szívből jön akkor úgyse ér semmit.
2021. ápr. 10. 11:01
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Ha jóban lennétek, nem lenne gond a mamázás, nekünk is 3 mama-3 papa a felállás. De ebben az esetben a megszólítás a legkisebb probléma nálatok.
2021. ápr. 10. 11:21
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Apu 11 éve meghalt a nagyobbik fiam 12 éves ő anyum párját a nevén szólitja. A kisebbik fiam 2.5 éveső papának hivja. 8 éve vannak eggyütt.

Először nekem is fura volt hogy papának hivja. De most már nem zavar.

2021. ápr. 10. 11:37
 19/32 anonim ***** válasza:
Nálunk is elváltak a szüleim még a fiam születése előtt jóval. Sajnos apukám tavaly meg is halt akkor volt a fiam majdnem 3. Anyámnak megvolt már a barátja a fiam előtt, de mi mindíg a keresztnevén szólítjuk, de a fiamnak azért már van annyi esze és meg kérdezte hogy a papa? Engem nem zavar. De el szoktam neki mondani hogy nem a papa, ő meghalt. Szerintem fontos hogy tudja hogy ki az igazi nagyszülő. De ha nagyobb lesz is úgy hívja ahogy akarja.
2021. ápr. 10. 11:41
 20/32 anonim ***** válasza:
88%

"Azt tudom, hogy nevelőapát nem jó ha a gyerek apának szólít, erről sokat hallottam"

A gyerek és a nevelőapa közös döntése, hogy hogyan szólítják egymást. Kényszeríteni nem szabad rá egyiket sem.

A nagyapa felesege meg ugyanez a kategória.

2021. ápr. 10. 11:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!