Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az apja vágatná a haját, én...

Az apja vágatná a haját, én nem (fiúgyerek)?

Figyelt kérdés

3 éves lesz nemsokára a fiunk. Az apjával 1 éve nem vagyunk együtt. Eddig nem mondta, de legutóbb, amikor hazahozta azt mondta, hogy vagy levágom én neki a haját mire legközelebb jön, vagy ő fogja. Még fel is ajánlotta, hogy átjön a testvérével, aki fodrász és akkor jó program lesz, nem éli meg rossznak. Eddig úgy tűnt nem törődik ezzel. Most meg így lép fel. Azt mondja, hogy ez már tarthatatlan, lányos.

Szerintem nem az.

A gyerek befolyásolható, 1-2 év múlva, mikor közösségbe jár és látja a többit, akkor oké. Kérdezzük meg! De most azt sem tudja igazán, hogy miről van szó, ezért megkérdezni felesleges.

Itt most kettőnkről van szó, nem egyezünk.

2021. ápr. 5. 20:09
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
75%
A gyerek mit mond? Esetleg nézegethetnétek fiús frizurákat hátha tetszik neki vmi. 3 éves, jó esetben simán eldönti.
2021. ápr. 6. 13:38
 32/39 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem ez az egész nem szól másról mint hogy ruhelled az exed (apukat) és direkt ellent akarsz neki mondani, nehogy már valamiben neki legyen igaza. Egyáltalán nem a haj hossza itt a kérdés, hanem a "csakazertsem" hozzaallasod ;)
2021. ápr. 6. 14:42
 33/39 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom hogyan fogjuk eldönteni. Olyat kellene engednem, amire nem fogom tudni azt mondani, amikor meglátom, hogy "de jó!".

Amúgy meg neki nem probléma a gumizás. Az öltözés része, természetes 15 másodperc. Még a hajszárításnál sem problémázik.

Abban az esetben, már nyilván én is unnám bajlódni vele.

A másik amivel baja van, hogy túl sok a fekete ruhája. Pedig azt itt is olvastam másnál, hogy sokat ad rá. Nem értem fiúnál miért baj.

2021. ápr. 6. 14:50
 34/39 anonim ***** válasza:
65%
Kérdező, a három éves gyereketek mit mond? Feltételezem tud beszélni és el tudja mondani ha más nem igen-nem szinten a választ arra, hogy pl “tetszik a szomszéd Pistike rövid haja, akarsz te is olyat?” Meg ez a logika...nem kellene olyat engedned, ami neked később tetszeni fog? Nem hiszem, hogy mondjuk 9 fazon közül nincs egy olyan, ami neked bejönne a hosszú hajon kívül. Van egy olyan érzésem, hogy te direkt nem akarod megkérdezni a gyereket, lehet az apja már megtette és ezért emlegette a hajvágást.
2021. ápr. 6. 14:58
 35/39 anonim ***** válasza:
100%
Ez olyan vicces, hogy lepontoztak, mert a gyereknek addig volt hosszú haja, amíg azt akarta, és akkor vágtuk le, amikor már nem akarta. Pontosan árulkodik az általános rugalmatlanságról és a "jajcsakkinelógjunkról". A kisfiamnak majd elmondom, hogy lepontozták. :D (24-es)
2021. ápr. 6. 15:03
 36/39 A kérdező kommentje:

Neki ilyen volt a haja, mikor elváltunk is. Pont hogy apuka kezdte a problémázást.

A gyereknek mutathatnánk képet, de akkor hosszú hajú gyerekekről is kellene, még az övénél is hosszabbról. Úgy tudnánk megtudni mit akar. De ma ezt akarja, sőt abban az órában, aztán a következőben a szöges ellentétét.

Nem értem mit problémázik olyanon, ami eddig nem zavarta. Meg mi ez a stílus, hogy azonnal? Igazából ő az, aki nem akar engem meghallgatni.

2021. ápr. 6. 15:05
 37/39 anonim ***** válasza:
22%
Ez most tényleg akkora probléma? Miért nem lehet megkérdezni a gyereket? Miért nem lehet engedni? Nem mindig fog úgy kinézni a gyerek, ahogy neked feltétlenül tetszik. Tennéd össze a két kezed, hogy az apja törődik a gyereketekkel. Annyira nem probléma ez.
2021. ápr. 6. 16:08
 38/39 anonim ***** válasza:
Miért ne lehetne levágatni a haját? Gondolom nem kopaszra akarja, hanem csak rövidebbre. Úgyis visszanő majd.
2021. ápr. 6. 16:14
 39/39 anonim ***** válasza:
77%

Persze, ha egy apa érdeklődik a gyereke iránt boruljon mindenki térdre, legyen az amit akar, csak mert nem hagyja magára, mi?

Istenem..

Egy 2-3 éves gyerek ilyet nem lát át. Ahonnan többet dicsérik és amit többet szidnak, azt fogja gondolni, vagy ha ragaszkodóbb és bizonytalan, ha utálja a gumizást is meg akarja majd tartani a hosszú haját.. Oviban amúgy tilos kiengedve lennie a gyerekek hajának, a gumizást nem lehet elkerülni.

Itt kompromisszum kell, ha apuka 3 éve nem szólt be, csak most pattog, akkor nincs rendben. Gondolom valaki megszólta és most ciki neki..

2021. ápr. 6. 16:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!