Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az apja vágatná a haját, én...

Az apja vágatná a haját, én nem (fiúgyerek)?

Figyelt kérdés

3 éves lesz nemsokára a fiunk. Az apjával 1 éve nem vagyunk együtt. Eddig nem mondta, de legutóbb, amikor hazahozta azt mondta, hogy vagy levágom én neki a haját mire legközelebb jön, vagy ő fogja. Még fel is ajánlotta, hogy átjön a testvérével, aki fodrász és akkor jó program lesz, nem éli meg rossznak. Eddig úgy tűnt nem törődik ezzel. Most meg így lép fel. Azt mondja, hogy ez már tarthatatlan, lányos.

Szerintem nem az.

A gyerek befolyásolható, 1-2 év múlva, mikor közösségbe jár és látja a többit, akkor oké. Kérdezzük meg! De most azt sem tudja igazán, hogy miről van szó, ezért megkérdezni felesleges.

Itt most kettőnkről van szó, nem egyezünk.

2021. ápr. 5. 20:09
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
62%
Ez tényleg akkora probléma, hogy a közönség segítségét kell kérni? De tényleg, mi lesz a következő? Megkérdezed, a kenyér melyik oldalát vajazd meg?
2021. ápr. 5. 20:48
 12/39 anonim ***** válasza:
64%

Elfogult vagyok, mert szerintem ultragáz egy 3 éves fiúnak a hosszú haj.

1 évesemnek 5 hetente vágatom 4 hónapos kora óta.

De ha elvonatkoztatok a haj kérdéstől, akkor kifejezetten nehéz ügy.

Nehéz érvelni és ellenérvelni.

Te miért szeretnéd, ha hosszú maradna?

Mit csinálsz a hajával?

Nekem 3 éves lányom van.

Minden nap copfozom neki 4-5 gumival, hohy megtartsa és ne zavarja

2021. ápr. 5. 20:51
 13/39 A kérdező kommentje:

Hát nekünk ez probléma, kedves 11es! Nem tudjuk eldönteni. Ha minden hónapba vágatva lenne nyilván nem írnám ki a kérdést 😏

Szerintem a hosszú hajú fiúk sem egyformák. Nem hosszú lófarokban lóg a háta közepéig. Általában fonva van, vagy összegumizva így, csak oldalt nincs felnyírva:

[link]

Nekem mindegy volt a neme. Sőt ha muszáj lett volna mondani valamit, akkor pont, hogy fiút mondtam volna.

Nekem valahogy mindig bejöttek az ilyen pasik, volt is egy hosszabb hajú barátom (lezártam azt a kapcsolatot, mielőtt az jön most).

Értem, hogy nektek nem tetszik. Egyébként nem gondolom, hogy semmi beleszolása nincs, majdnem a felügyelet fele az övé. De ezzel nem értek egyet.

2021. ápr. 5. 20:57
 14/39 anonim ***** válasza:
90%
Ha a gyerek véleménye és akarata mellett állsz ki, akkor hagyd hadd növessze meg ő, amikor majd akarja.
2021. ápr. 5. 21:01
 15/39 anonim ***** válasza:
77%
Én imádom a hosszú hajat a gyerekeknek. Fiúnak se gáz szerintem, DE! Ha az nincs rendesen megfésülve, mosva, összefogva, időnként megfodrászolva, hanem úgy gubancosan lóg a gyereken, akár fiún, akár lányon, na az marha gáz szerintem. Akkor már ezerszer is legyen inkább rövid a haja. Lehet az exednek azért nem tetszik, mert el van vékonyodva, töredezve a gyereketek haja. A gyerekek haját is "karban kell tartani".
2021. ápr. 5. 21:02
 16/39 anonim ***** válasza:
65%
Jah kissé C kategóriás.
2021. ápr. 5. 21:02
 17/39 anonim ***** válasza:
66%
Majka kisebbik fianak ilyen. Ott sem ertem...hisz ez igy pontosan mutatna h a rovid tok jol allna neki, minek a kisfiunak a hosszu haj amit raadasul mindig legumiznak?
2021. ápr. 5. 21:15
 18/39 anonim ***** válasza:
73%
Ne a hosszú hajú pasiddal vesd már össze a gyerek haját. Vágasd le neki és ha lesz saját akarata és hosszúra akarja hagyni ,akkor hagyja
2021. ápr. 5. 21:21
 19/39 anonim ***** válasza:
59%
Még ha lányról írtál volna, hogy a különélő apja le akarja vágni a derékig érő haját tüsire, vagy göndör hajhoz frufrut akar vágatni, amivel aztán te szívsz majd minden nap, azt mondom érthető a dolog, hogy miért nem akarod. Én is azt vallom, hogy fiúnak nem kell hosszú haj, pláne ha állandóan gumizod, hogy nézzen ki valahogy. De; mivel már három éves, gondolom tud valamennyit beszélni, de azt csak el tudja mondani mi tetszik neki és mi nem, hát mikor ott van az apja kérdezzétek meg akar-e új hajat, mutassatok neki képeket tetszik-e neki valamelyik. (Nem hülyeségből mondom, két éves múlt a lányom, el tudja dönteni mikor csinálom a haját akar-e masnit, csatot, stb, általában megkérdezem így vagy úgy csinaljam-e meg a haját és mondja valamelyiket). Ha ez nem megy, akkor meg az apjával egyezzetek meg egy arany középútban, ne nullással menjen neki a fodrász, hanem vágjon valami normális, kicsit hosszabb, de azért ne lányos fazont.
2021. ápr. 5. 21:29
 20/39 anonim ***** válasza:
57%

Ha folyton összegumizod, meg fonod akkor miért van hosszú haja 🤔

Fiam is van lányom is van. Mindenkinek vágatjuk a haját.

A fiúnknak rövidre a lányunknak vállig érőre. Egyenlőre inkább zavaró a hosszú haj, mint szép.

Ez nem divat kérdés szerintem. Legyen praktikus. Legszívesebben a 6 éves lányomét is rövidebbre vágatnám ha hagyná. Csak h éppen összelehessen gumizni,hakell

2021. ápr. 5. 21:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!