Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi volt a kedvenc meséskönyvet...

Mi volt a kedvenc meséskönyvetek gyerekkorban, amikor még nem tudtatok olvasni?

Figyelt kérdés
Max 2őt írjatok, ne többet. Verses meséskönyv is lehet végülis, nem csak mesés. No és ki olvasott fel belőle?

2021. márc. 16. 09:41
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%

Fazekas Anna: Öregnéne őzikéje

Végh György: Egy kutya, két cica

Mamám olvasott belőle.

2021. márc. 16. 18:28
 22/36 anonim ***** válasza:
100%

Öreg néne őzikéje, A Vakond nadrágja.

(És ugyan csak kettőt kértél, de picit nagyobbacska, még mindig ovis korban a Pöttyös Panni könyvek)

Hozzáteszem, elég nagy könyvfaló voltam már egészen picike koromtól, sokat olvasott nekem anyukám, diafilmeztünk is, később nagyjából nagycsoport-első osztálytól magamnak is kezdtem olvasni.

2021. márc. 17. 08:15
 23/36 anonim ***** válasza:
100%

Mazsola és Tádé

Anna, Peti és Gergő

Anyukám olvasott fel belőle nekem és a húgomnak. Egy idő után a képek alapján már mi is el tudtuk mondani a meséket, és elő is adtuk őket a családnak.

2021. márc. 17. 13:46
 24/36 anonim válasza:
100%

Márti könyvsorozat- egész gyűjteményt őrizek belőle

Öreg néne őzikéje- 6 évesen már kívülről tudtam az egészet :)

2021. márc. 31. 14:41
 25/36 anonim ***** válasza:
100%

Hetvenhét magyar népmese

Lázár Ervin: Szegény Dzsoni és Árnika (ez mai napig az egyik legjobb mese szerintem)

Gerald Durrel: Léghajóval a világ körül

2021. ápr. 3. 12:08
 26/36 anonim ***** válasza:
Sajnos pontos címet már nem tudok, de egy karácsonyi történet volt. Az anyukám olvasott legtöbbször :)
2021. ápr. 3. 18:58
 27/36 anonim ***** válasza:
100%
A világszép nádszál kisasszony és az Ezüst hegedű. Szüleim olvastak fel belőle, de amikor már tudtam olvasni, én is szívesen forgattam, és olvastam belőle a tesóimnak.
2021. ápr. 3. 22:39
 28/36 anonim ***** válasza:

Piroska es a farkas. Kb 2,5-8 éves koromig.

Utána nekem valahogy kimaradtak a konyves mesék, kitűnő tanuló voltam, de soha nem ertettem, miért mesekonyveket kapok a biziért.

Utans olyan 11 éves koromtól a Harry Potter könyvek, de akorul jelent meg az első rész.

'90-es vagyok.

2021. ápr. 4. 02:43
 29/36 anonim ***** válasza:
Nem viccelek, a Gyermek születik. Senki nem olvasta, a képeket, ábrákat nézegettem, 3 éves koromtól fogva, nagy kedvencem volt.
2021. ápr. 4. 11:04
 30/36 anonim ***** válasza:
Nekem sose olvastak, nem kaptam esti mesét, ameddig nem tanultam meg olvasni. De amúgy nem is igényeltem, magamnak néha olvastam csak. Ja azt hozzá tenném, hogy jó életem van, szóval nincs az, hogy a szüleim utálnak és ezért nincs esti mese. Csupán nem kértem. Nyílván néha azért jó lett volna, ha maguktól jönnek megkérdezni, hogy olvassanak-e, és nem csak én nyaggatom őket, de amúgy nem volt semmi baj.
2021. ápr. 6. 21:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!