Mi volt a kedvenc meséskönyvetek gyerekkorban, amikor még nem tudtatok olvasni?
Szutyejev: Vidám mesék
Mosó Masa mosodája.
Most mindegyik megvan, és nagy örömmel olvastam az összeset a gyerekeimnek.
Pl. Mosó Masából a kesztyű lakóinak kalandjai nekik is úgy tetszenek, mint annak idején nekem. :-)
Tony Wolf - Mesél az erdő könyvek. Imádtam a képeket benne.
Illetve volt egy karácsonyi mesekönyv amit 1994-1996 között kaptam az oviban és azóta is keresem, nem emlékszem a címére. A képek alaján az volt a történet hogy nagypapi meg 2 unoka kivágnak az erdőben egy karácsonyfát, és díszítés közben veszik észre hogy mindenféle állat rejtőzik benne.
Nekem a Peti, Ida és Picuri volt a kedvencem. Anyukám és a nagymamám felváltva olvasta nekem.
34/N
A sün, akit még lehet simogatni?(Lehet, hogy nem pontos a cím.)
Állítólag a Pöttyös Panni volt a kedvenc, de szerintem azt csak szerettem. Emlékszem rá, de arra nem, hogy annyira imádtam volna. Azért szerettem, az biztos.
Mindenki olvasott, aki tudott.
Értem, köszönöm a válaszokat.
Nekem személyesen a "Zöld pizsamabéka" c. kiadvány volt az egyik a kedvencem, ebben versikék voltak, a másik talán "A világ leggazdagabb verebe", ebben pedig szépen illusztrált mesék, a rajzok hasonlítottak emlékeim szerint a Kisvakond-hoz.
Aztán amikor már tudtam olvasni, akkor az "Én, te, ők" c. könyvet lapozgattam szívesen, ez lényegében magyar nyelvtankönyv, érdekes történetekbe ágyazva, fantasztikus karakterekkel. Az ovodában pedig felolvastak egy részt kísérletképpen a "Kockapaci" c., ovodásoknak szóló matematikai témájú könyvből, amit én lebilincselően érdekesnek találtam, de rajtam kívül mindenki unalmasnak vélte, ezért aztán le is került a délutáni matiné napirendjéről.
Szutyejev: Vidám mesék
meg elviekben agymenésig ment a Piroska és a farkas története :)
Aztán az oviban megvette nekem anyu a "Barangolás az őslények birodalmában" c. könyvet, ami ilyen tudományos hangvételű volt, ő egy szót se értett belőle, de én lefekvés előtt mindig rámutattam, hogy melyik dinóról olvasson és a képhez mindig tartozott szöveg és azt olvasta nekem :) <3
Mesél a Kerekerdő
Anna, Peti és Gergő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!