Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi volt a kedvenc meséskönyvet...

Mi volt a kedvenc meséskönyvetek gyerekkorban, amikor még nem tudtatok olvasni?

Figyelt kérdés
Max 2őt írjatok, ne többet. Verses meséskönyv is lehet végülis, nem csak mesés. No és ki olvasott fel belőle?

2021. márc. 16. 09:41
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
Ja, bocsi, nem Albert, hanem Atlas :D
2021. márc. 16. 10:36
 12/36 anonim ***** válasza:
100%

Szutyejev: Vidám mesék

Mosó Masa mosodája.

Most mindegyik megvan, és nagy örömmel olvastam az összeset a gyerekeimnek.

Pl. Mosó Masából a kesztyű lakóinak kalandjai nekik is úgy tetszenek, mint annak idején nekem. :-)

2021. márc. 16. 10:37
 13/36 anonim ***** válasza:

Tony Wolf - Mesél az erdő könyvek. Imádtam a képeket benne.

Illetve volt egy karácsonyi mesekönyv amit 1994-1996 között kaptam az oviban és azóta is keresem, nem emlékszem a címére. A képek alaján az volt a történet hogy nagypapi meg 2 unoka kivágnak az erdőben egy karácsonyfát, és díszítés közben veszik észre hogy mindenféle állat rejtőzik benne.

2021. márc. 16. 10:38
 14/36 anonim ***** válasza:

Nekem a Peti, Ida és Picuri volt a kedvencem. Anyukám és a nagymamám felváltva olvasta nekem.

34/N

2021. márc. 16. 10:46
 15/36 anonim ***** válasza:
100%

A sün, akit még lehet simogatni?(Lehet, hogy nem pontos a cím.)

Állítólag a Pöttyös Panni volt a kedvenc, de szerintem azt csak szerettem. Emlékszem rá, de arra nem, hogy annyira imádtam volna. Azért szerettem, az biztos.

Mindenki olvasott, aki tudott.

2021. márc. 16. 10:48
 16/36 anonim válasza:
100%
Anna,Peti, Gergő
2021. márc. 16. 10:50
 17/36 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm a válaszokat.

Nekem személyesen a "Zöld pizsamabéka" c. kiadvány volt az egyik a kedvencem, ebben versikék voltak, a másik talán "A világ leggazdagabb verebe", ebben pedig szépen illusztrált mesék, a rajzok hasonlítottak emlékeim szerint a Kisvakond-hoz.

Aztán amikor már tudtam olvasni, akkor az "Én, te, ők" c. könyvet lapozgattam szívesen, ez lényegében magyar nyelvtankönyv, érdekes történetekbe ágyazva, fantasztikus karakterekkel. Az ovodában pedig felolvastak egy részt kísérletképpen a "Kockapaci" c., ovodásoknak szóló matematikai témájú könyvből, amit én lebilincselően érdekesnek találtam, de rajtam kívül mindenki unalmasnak vélte, ezért aztán le is került a délutáni matiné napirendjéről.

2021. márc. 16. 11:07
 18/36 anonim ***** válasza:
100%

Szutyejev: Vidám mesék

meg elviekben agymenésig ment a Piroska és a farkas története :)

Aztán az oviban megvette nekem anyu a "Barangolás az őslények birodalmában" c. könyvet, ami ilyen tudományos hangvételű volt, ő egy szót se értett belőle, de én lefekvés előtt mindig rámutattam, hogy melyik dinóról olvasson és a képhez mindig tartozott szöveg és azt olvasta nekem :) <3

2021. márc. 16. 11:26
 19/36 anonim ***** válasza:

Mesél a Kerekerdő

Anna, Peti és Gergő

2021. márc. 16. 11:47
 20/36 anonim ***** válasza:
100%
Gőgös Gúnár Gedeon. Mosó masa mosodája. :) Amikor elkezdtem tanulni olvasni, ezekből tanultam. Szüleim olvastak :)
2021. márc. 16. 12:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!