Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Éltél át nagy traumát anyaként?

Éltél át nagy traumát anyaként?

Figyelt kérdés

Az érdekelne, hogy éltél-e át olyat anyaként, amit nagyon nehéz volt kibírni. Leginkább olyan halálesetre gondolok, ami nagyon megrengette a világod.

Látott sírni a gyereked? A folyamatos rosszkedved hogyan hatott rá/rájuk? Mennyi ideig tartott ez az állapot?

2021. márc. 15. 08:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Kid halt meg, megkérdezhetem? Őszinte részvétem. Nekem is három gyerekem van. Az anyukámmal nagyon jó a kapcsolatom, előre rettegek, mi lesz, ha egyszer elveszítem, hogyan fogom tudni úgy meggyászolni, hogy ne okozzak nagy törést ezzel a gyerekekben.
2021. márc. 15. 17:25
 12/15 anonim ***** válasza:
#9 egyedul neveled oket? Nekem a szuleim vigyaztak rajuk amig pszichologushoz jartam.
2021. márc. 15. 18:13
 13/15 A kérdező kommentje:

A barátnőmről van szó. A legrosszabb, hogy sajátkezűleg vetett véget az életének.

Nem tartott sokáig, hogy rájöjjek, hogy fel kell vennem újra a kapcsolatot a pszichológusommal (korábban egy másik élethelyzet miatt jártam hozzá). De emiatt a vírushelyzet miatt, nem tudok menni. Mondtam neki előtte, hogy szerintem kellene gyógyszer másik orvostól. Ő meg azt mondta, hogy szerinte nem, merf múltkor is rosszul reagáltam.

Egyrészt a hiányával kell megküzdenem, mert kislány korunk óta jobb volt a kapcsolatunk, mint a testvéreinkkel, napi szintű. Másrészt azzal, hogy elvált volt, velem volt a legjobb kapcsolata. Nem tudom hogyan nem vettem észre, hogy ekkora a baj.

Vagy magamra vagyok mérges vagy rá. Vagy szomorú vagyok, amiért "egyedül" hagyott, vagy miatta, hogy mit élhetett át előtte mire erre jutott.

Az biztos, hogy az ő életének véget vetett, és egy bizonyos szempontból az enyémnek is. Nem tudom elképzelni, mikor leszek képes újra mosolyogni, anélkül, hogy nem hibáztatnám magam. Annyi félmondata értelmet nyert. Úgy érzem megőrülök ettől.

Csodaszép nő, szerető anya és tökéletes barát volt. Azt érzem, hogy én viszont megbuktam.

2021. márc. 19. 20:08
 14/15 A kérdező kommentje:
A legdurvább az volt, hogy egyre több dolgot megtudtunk. Kiderült, hogy nagyon régóta tervezte. Hogy most mikor mennyire gondolta komolyan, azt nem tudjuk. De konkrétan minimum fél évvel előtte már kitalálta hogyan fogja csinálni. Balesetnek akarta álcázni. És majdnem sikerült is neki.
2021. márc. 19. 20:13
 15/15 anonim ***** válasza:
Megcsalás, válás. Miközben összezártság, homeoffice, digitális oktatás, nagyszülők kiesése. Erre jött rá "persze" egy csomó új betegségem. Ami helyett valószínűleg jó lett volna újra nekem is pszichológushoz járni, de nincs, aki vigyázzon a gyerekekre, meg egyedülállóként már pénzem se lesz ilyesmikre. De azt mondják, ami nem öl meg, megerősít.
2021. márc. 29. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!