Van még olyan ahol teljes tablet es internet mentesen neveli a gyerekeit? Ez meddig lehetséges? 5 éves fiam idáig még nem használt ilyesmit de már gyakran emlegeti.

Azért beszélek rólad, mert nem érzed ellentmondásnak? Anyának szabad kütyüzni, a gyereknek meg egyenesen tiltott!
Különben én írtam a litániát, és nem tudom honnan veszed, hisz nincs is iskolás gyereked, de a legtöbb suliban már elsőtől kezdve van informatika óra. Többször egy héten. Meg egy csomó okoseszközt is használnak, laptopról kell kiselőadást tartani már másodiktól kezdve.
Sőt, elsőben rendszeresen adtak fel okosdobozban házit. (okosdoboz.hu)
Tudod, nem az a baj, hogy te tiltod a gyerekednek a kütyüt. Mindenki döntse el ezt saját maga.
De az már bicskanyitogató, ahogy előadod magad, és csak neked lehet igazad, és fúj, mi milyen rossz anyák vagytok. És támadsz minket, provokálva kérdezed, hogy írjunk érveket, ami - utólag belátom - óriási hiba volt, mert téged ez nem érdekel, csak kötözködsz.
Szomorú, hogy a kérdező feltett egy egyszerű kérdést, és valaki széttrollkodja. Sajnálom.

Képzeld, nem érzem ellentmondásosnak, mert nincs tiltva. Hogy lehet tiltva olyasmi, amit nem is ismernek??
Mesét például nézhetnek, de nem szoktak. Nem én voltam az a hozzászóló, aki azt mondta, hogy minden tiltva van.
Onnan tudom, hogy nincs számtech, hogy megnéztem az elsős órarendet.
Ha már itt tartunk, német nemzetiségi suliba mennek. Már mindkettő elég sokat tud németül, mert adagolom nekik.
Írni, olvasni, számolni tudnak maguktól.
Na most szerinted ebben a suliban kinek a gyereke lenne lemaradva?
Egyébként hiába pattogtok, hogy fejlesztő egy 5 évesnek tabletezni, mert csak akkor fog tudni csekket befizetni felnőtt korában, mert ez nettó baromság.
Lehet kérdezgetni hozzáértőket ám, ha nekem nem hisztek (óvodapedagógus, fejlesztőpedagógus, pszichológus, gyógytornász, nevelési tanácsadó...)
Az arany középút pedig ebben a korban napi max 15 perc lenne, ami sztem nem gáz, de tuti hogy a ti gyerekeitek napi egy órát is ellógnak rajta.

Amúgy hagyjuk mâr ezt, hogy akkor anya se kütyüzzön. Mert? Akkor anya ne vezessen mert az a gyereknek se lehet? Anya ne nézzen meg egy 18 karikás filmet, mert a gyereknek nem lehet? Anya nem igyon egy pohár bort mert a gyereknek se szabad? Sőt ne is szexeljen anya, mert azt aztán tényleg nem szabad egy gyereknek...
Amúgy ha minden szüló betartaná, hogy nem játszatja a gyereket ovisan kütyün, semmi gond nem lenne az iskolábalhogy kiközösítik azt, akit nem zombinak nevelnek a szülei. Szóval ezt azok a szülől csinálják, akiknek egyszerűbb ha a kütyük nevelik a gyerekeiket.

Azóta képzeljétek nagyokosok, iskolásak lettek a gyerekeim! :)
a nagy másodikos, minecraft-rajongó lett, 6 èves korától jobban ért minden kütyühöz mint én, pedig senki se mutatta neki, és semmiben sincs elmaradva a többitől, nem is közösítették ki soha azért, mert ő óvodás korában nem használt ilyesmit.
A kicsi elsős, 6,5 éves és még mindig nem érdekli se a telefon se a tablet, pedig nincs eltiltva. Ja, és őt se közösíti ki a kutya se.
Nem tudom, milyen párhuzamos univerzumból próbáljátok magatokat igazolni, hogy márpedig kell a 3 éves kezébe a tablet, különben le lesz maradva. Igen le lesz, max a tanulásban.
Alsóban nálunk továbbra sincs számtech, tehát továbbra is várom az észérveket, hogy miért is lesz elmaradva és miben az a gyerek, aki ovis korában nem kap telefont, tabletet, mert eddig csak baromságokat sikerült összehordani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!