Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van még olyan ahol teljes...

Van még olyan ahol teljes tablet es internet mentesen neveli a gyerekeit? Ez meddig lehetséges? 5 éves fiam idáig még nem használt ilyesmit de már gyakran emlegeti.

Figyelt kérdés
2021. márc. 10. 18:32
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
23%

Nagy a zavar a fejekben,látom!

Én azt írtam,hogy szórakozásra(pl.sz.gépes játékok,videók)korlátozva van az ideje.

Egyéb dolgok,pl.programok,maga a számítógép ismerete,online iskola,ismeretterjesztő cikkek,videók nincsenek korlátozva!

11 évesen ha nincs határ,majd magától fogja azt mondani a gyerek,hogy abbahagyom anya menjünk biciklizni?!

Nem fogja!Az összes ilyen gyereket sajnálom,szőrnyű felnőttek lesznek,konkrétan gyakorlati dolgokban ellesznek veszve!!!

Fogalmuk nem lesz az életről.

Ezt már most látom a gyerekem korosztályán,és igen néha kivan közösítve mert hétköznap éjjel nem a gépen lóg mint az osztálytársai hanem kipihenten megy iskolába

2021. márc. 11. 14:32
 22/45 anonim ***** válasza:
64%

Ha déd- és ükanyáink korában lett volna internet, akkor ott valószínűleg ilyesmi eszmecsere ment volna:

- Szerintetek sem szükséges az angolvécé ugye? És különben is, minek vezetékes víz, nekem még igazi gyerekkorom volt, a kútból húztam.

- Mi ez a modern hülyeség, hogy a lányoknak tanulniuk kell? Én sem végeztem hat eleminél többet, anyám olvasni sem tudott, mégis tisztességes asszony lett belőle.

- Van még valaki rajtam kívül, aki szerint az a jó, ha a gyereknek mi mondjuk meg, kivel házasodhat? Manapság már minden fiatal maga akarja eldönteni, de én ezt nem engedem, hát hova fajul a világ?

- A barátném kitalálta, hogy beoltatja a gyerekeit szamárköhögés meg kanyaró ellen, én ezt nem is értem, mi is felnőttünk ezek nélkül, és milyen szép gyerekkorunk volt.

Folytassam? Ezek ma éppolyan nevetségesen hangzanak, mint azok, akik 2021-ben akarják száz évvel ezelőtti módon nevelni a gyerekeiket.

2021. márc. 11. 17:01
 23/45 anonim ***** válasza:
42%

Vicces azért, hogy arra fogjátok, hogy tableteztetitek meg telefonoztatjátok a kis óvodás gyerekeket, hogy majd nehogy le legyen maradva a többitől XD

Megsúgom, hogy ez egy tipikusan olyan dolog, amit egy 7 éves, aki sose kütyüzött előtte, 5 perc alatt behoz.

Cserébe sokkal jobban fog teljesíteni kb minden téren a kütyükön felnőtt gyereknél. És ezt kár vitatni, mert már eléggé be van bizonyítva tudományosan.

Másik, ami vicces, hogy hogy ki szokott lenni akadva mindenki, ha egy gyerek úgy megy iskolába, hogy már regényeket olvas.

De azt, hogy hogy bambuljunk ki a fejünkből órákig, értelmetlen hülyeségeket nézegetve, azt már 3 évesen el kell kezdeni gyakorolni XDXD

2021. márc. 11. 17:11
 24/45 anonim ***** válasza:
44%

Annyit azért hadd áruljak már el, hogy az rettentően lenézett kütyükön sem csak hülyeség van.

És nem, nem hozza be öt perc alatt a 7 éves a technológiai hátrányát.

2021. márc. 11. 17:36
 25/45 anonim ***** válasza:
42%

Nagyrészt de, csak a hülyeség van. Mondj egy dolgot, amit kütyü nélkül nem lehet más alternatív, kevésbé karos módon megtanulni.

És de, simán behozza 5 perc alatt azt a nagy "technológiai előnyt". Ezen a megfogalmazáson megint jót röhögtem XD

Lehet megint nullára pontozni

2021. márc. 11. 17:42
 26/45 anonim ***** válasza:
37%

Vajon mire használja majd a gyerek azt a tudását,hogy órákat bámul egy képernyőt!?

Vagy amikor anyuci az alig 2 éves gyerekének a kezebe adja a telefont,hogy tudjon vásárolgatni?

Vagy amikor látom a 7-8 éves gyereket ahogy szenvednek nyáron az udvaron,hogy nem tudnak gép nélkül mit csinálni,könyörögnek hogy mehessenek haza.

Na ne hasonlítsuk már az angol wc.hez!

2021. márc. 11. 20:13
 27/45 anonim ***** válasza:
58%
Tulajdonképpen miért nem akarjátok megérteni a lényeget? ARANYKOZEPUT. Az is tok karos ha semmi mást nem csinál a gyerek. Egyértelmű. Allitotta valaki az ellenkezőjét? Igenis sportoljon, jatszoterezzen a gyerek, kiránduljon a csalad. Vetitsenek diat. Stb. Ki mondta hogy nem?! Ki mondja hogy a kettő kizárja egymást?!
2021. márc. 11. 21:02
 28/45 anonim ***** válasza:
77%
A lányom 8 éves. Az online suli miatt nála van a régi telefonom, azon zoomozik, meg a Krétát és a classroomot feltettem rá. Tabletünk nincs, a szobájában van tv, azon van YouTube, ha olyan kedve van néz rajta meséket neten, de szerencsére nincs rá kattanva. Laptopon csak okosdobozon szokott játszani /tanulni, nincs saját gépe, a miénket használja, heti kb egyszer az eszébe jut, hogy oda üljön.
2021. márc. 11. 21:40
 29/45 anonim ***** válasza:
57%

27-es: 5 éves gyerekről van szó, és nem, egyáltalán nem káros, ha egyáltalán nem kütyüzik még, sőt!

Milyen arany középútról beszélsz?? Én nem tiltom őket semmitől, a nagy 6 éves és képzeld nem kell neki kütyü a mindennapi kis életéhez. Majd ha kell neki, akkor lesz.

Ha valahol várakozni kell, akkor rajzol, vagy olvasok neki, vagy olvas magának.

Elhiszem, hogy van olyan gyerek, akit mással nem lehet lekötni, vagy nincs el magában, nem is ítélem el DE! Ne állítsátok már úgy be, mintha ez szükséges lenne a mai világban, különben le lesz maradva a többitől, mert komolyan röhögő görcsöt kapok.

Ha egy 10 évesről lenne szó, akkor tényleg kell, de nem egy óvodásnak.

Ezen kár is vitatkozni

2021. márc. 12. 09:12
 30/45 anonim ***** válasza:
52%

Majd térjünk vissza a kérdésre az iskola első évében. Tapasztalat.

Érdekes, hogy csak egy válaszoló írt, akinek kütyümentes gyereke volt 7 éves koráig, és már van a suliból tapasztalata.

Minden habzó szájú kütyüellenes anyának itt max 5 éves a gyerek. No comment.

2021. márc. 12. 09:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!