Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van még olyan ahol teljes...

Van még olyan ahol teljes tablet es internet mentesen neveli a gyerekeit? Ez meddig lehetséges? 5 éves fiam idáig még nem használt ilyesmit de már gyakran emlegeti.

Figyelt kérdés
2021. márc. 10. 18:32
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
93%

A lányom 3 és fél éves, január óta játszhat a tabletemen a babócás foglalkoztató játékkal vasárnaponként vacsora után. Lehet, hogy korainak hangzik, de a férjemmel mindketten programozók vagyunk, kész géppark van itthon, esélytelen, hogy ne lássa. Nem szerettem volna évekig tiltani, mert annak nem látom értelmét, de a személyisége is olyan, hogy mertem neki engedni. Inkább azon voltam, hogy megszokja a dolgot, természetes legyen neki, és hozzászokjon ahhoz is, hogy az eszközök használata időkorláthoz kötött, nem ülhet egész nap előtte.

Persze a tablet használatához is feltételeket szabtam. Akkor van, ha jól viselkedik, nem követeli hétköznap, és amikor azt mondom, hogy mára vége, nincs hiszti belőle. Ha ezeket nem tartja be, a következő alkalom elmarad, és tudja, hogy nem a levegőbe beszélek. Legutóbb már oda jutottunk, hogy fél óra után unni kezdte, visszaadta nekem, és hozta a mesekönyvet, hogy inkább azt olvassam neki.

Internetet még nem engedném neki a helyedben, nincs ott semmi, amire egy öt évesnek szüksége lenne. Viszont vannak olyan appok, amik játékosak, ovis korú gyerekeknek valók, azokkal hagynám már játszani egy kicsit. Ezek az eszközök nem ördögi dolgok, nem baj, ha már most találkozik velük, a mértéket neked kell meghatároznod. Amíg egyéb tevékenységek, játékok rovására nem megy, addig tabletezhetne.

2021. márc. 10. 21:31
 12/45 anonim ***** válasza:
74%
Ma már hátrány, ha a gyerek nem tudja a számítógépet kezelni.
2021. márc. 11. 05:38
 13/45 anonim ***** válasza:
81%
Nem csak most hátrány, nekem igazi gyerekkorom volt, barátokkal játszótér stb. Ja, a gimiben egy horror volt az informatika, minden óra kínszenvedés volt. Az egyik barátom segített végül délutánonként. Ez 20 éve volt.
2021. márc. 11. 07:02
 14/45 anonim ***** válasza:
34%
Az én lányom 5,5 éves, tabletünk nekünk sincs, mert nem látom, mi értelme/előnye van notebook meg okostelefon mellett, egyszerűen nem tudom, mire használnám. A telefont nem kapja meg, laptopozni se szokott, az okostévétviszont tudja kezelni, youtubeon, netflixen, hbo go-n be tud rakni mesét magának, de azon se lóghat egész nap. Nekünk eddig nem is hiányzott, fel se merült, hogy érdekelné. Majd ha suliba készül, lehet picit megnézzük előtte, hogy működnek ezek, de ő marad oviban még egy évet, úgyhogy ez nem mostanában lesz. A most 2 éves kicsi a nagy miatt valószínűleg kicsit előbb meg fogja ismerni ezeket, de neki se akarom nagyon korán.
2021. márc. 11. 09:21
 15/45 anonim ***** válasza:
15%
6 éves múlt, és majdnem 8 lesz, mire iskolába megy. A mai napig teljesen mentes, tv-mentes is. Ezen nem mostanában tervezek változtatni, mivel függőségre (is) hajlamos személyiség, és így sem tudja normálisan, értelmesen elfoglalni magát egyedül, csak lézeng, kínlódik, baromságot vagy kárt csinál unalmában, márpedig annyira ingerkereső, hogy ha két percig nem történik semmi, megőrül az unalomtól. Ezek tudatában sejthető, mi lenne, ha tv-ztetném vagy kütyüztetném... Lesz elég bajunk így is a későbbiek során, amikor már muszáj lesz.
2021. márc. 11. 09:30
 16/45 anonim ***** válasza:
23%

Akik lepontozzák azokat akik korlátozzák az elektronikai eszközök használatát azoknak így kevésbé lesz bűntudatuk,hogy ők hagyják a gyereket jatszani amennyit szeretne?!

Biztos könnyebb a gyerekkel ha nem a szülőn lóg hanem a gépen.

Kéne a gyerekkel foglalkozni is!

Nehéz?!

Gratulálok!!!!!

Lehet lepontozni🙂

2021. márc. 11. 11:13
 17/45 anonim ***** válasza:
69%
Utolsó, a 2 miért is zárja ki egymást?
2021. márc. 11. 12:14
 18/45 anonim ***** válasza:
63%

16 ez ilyen elég tipik unintelligens megszólalás volt, gratula.

Szerintem elég világosan le lett írva miért karos a teljes kütyümentesség. Kb mintha 100 évvel ezelőtt nem engedted volna ki a gyereket, hogy magába szívja azt a tudást ami kelleni fog neki az életben. Akkor.

De te is eléggé hátul álltál a sorban, ahol az észt osztották és nem maradt sok, ha szerinted van a kütyümentesség meg az annyit játszik a gyerek, amennyit akar és szarik rá a szülő 🤦🏼‍♂️ Komolyan emberek. Néha gondolkozzatok. Először fura érzés, de eskü nem fáj.

2021. márc. 11. 13:03
 19/45 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem az, hogy valaki teljes kütyü- és internetmentesen neveli a gyerekét, legalább annyira káros, mintha a gyerek állandóan csak a gép előtt lógna. Van olyan, hogy mérték, ugyebár... Ezek a gyerekek ebbe az automatizált, digitalizált világba születnek bele, mindent az interneten intézünk (repülőjegy foglalás, bankolás, hivatalos ügyek, számlák befizetése). A covid miatt meg aztán főleg, egy elsősnek is elengedhetetlen a technika ismerete, hogy tudjon online tanulni. Meg kell tanulni a gyerekeket felelősen internetezni, hiszen az rengeteg veszélyt rejt. De az nem megoldás, hogy homokba dugjuk a fejünket, és úgy teszünk, mintha 1990 lenne. Eszeveszett hátrányban vannak azok a gyerekek, akiket a szüleik nem tanítanak meg a felelős internet és technikai eszközök használatára.
2021. márc. 11. 13:41
 20/45 anonim ***** válasza:
88%

Eszembe jutott egy ismerősöm, aki nem engedte a feleségével netezni a lányait, pedig a legnagyobb már 13 éves. 1 db laptop volt otthon, amit a szülők használtak, azon kívül se okostelefon, se tv, se semmi. Teljesen elzárták a gyerekeket a külvilágtól, mondván minek az. A kislányokat már alsóban kiközösítették, de felsőben aztán kiváltképp. Szegény 13 éves kiskamasz beszélgetni se tudott senkivel semmiről, mert egyrészt nem volt hol (az osztálytársak vibercsoportban beszélgettek), másrészt semmit nem ismert, ami a kiskamaszoknál menő volt, pl. filmek, zenék, sorozatok, sztárok. Még a házit is csak épphogy el tudta kérni másoktól. Az online oktatásnál meg jött a nagy jajongás, mert nem volt eszköz, amin a lányok tanulni tudtak volna. A kisebbek használni se tudták.

Iskolában (főleg felsőben) az internet ugyanúgy szociális tér, mint a személyes időtöltés, nem szabad ezekből őket kizárni. A mi időnkben máshogy volt, de el kell fogadni, hogy a világ változik.

2021. márc. 11. 13:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!