Szoktál néha kiabálni a gyerekeiddel?
Szintén 7 és fél évessel nem tudunk mit kezdeni. Nem csinál semmit sem meg, neki a kiabálás sem segít. Pofátlanul benyögi nincs kedve és ennyi, innentól ha nem öltöztetem, etetem stb meg nem haladnánk.
Egesz hetvegen pizsiben volt, nem oltozott fel. Ki sem ment a hazbol, nem lehet kivinni mert o nem szereti a kinti levegot.
Szerintem mindenki kiabál valamennyit, még aki azt mondja, hogy ő sohaaaa. Már semmit se szabad úgy néz ki. Sakkban tarthatja a szüleit egy gyerek, mert jajj az nem megoldás. Szerintem meg nagyon jól megmutatja, hogy anya, apa is ember, elveszítik a türelmüket, meg átlépték azt a bizonyos határt, erre pont jó hogy megtanítsa, és nem is fáj senkinek. Arra is megtanítja, hogy hiába veszítik el a türelmüket a szülők, sikerül felülkerekdni, és itt az alkalom megtanítani a bocsanatkérés jelentőségét.
Komolyan mondom, ne féljünk már kimutatni az érzelmeinket a gyerekek előtt, mert azt fogja megtanulni, hogy a "rossz" érzelmeket nem szabaf kimutatni, vagy rosszabb, olyanok nincsenek és velük van a baj.
Sírj, kiabálj, nevess, legyél melankólikus, bármi csak ne ez a 21.századi robot, aki kifelé csak a jót mutatja.
Köszi a válaszokat
Nem pontoztam le senkit. Szerintem az nyomkodja aki nagyon ráér.
Szerintem is kiabált már mindenki a gyerekkel egyszer legalábbis mégha nem is vallja be. Nekem sem szokásom csak amikor már a normál hangerő nem hat akkor előfordul.
8as vagyok, szintén az elejétől ilyen, pedig mindent megtettem, kötődő nevelés, iszsz, rengeteget voltunk együtt, nem ütöttem meg soha és próbáltam mindent a szájába rágni, hogy értse az ok-okozatokat. Kisbabának sem sírós volt, hanem dühős, ingerült. Most a legújabb amit mondtak, hogy alacsonynak látszik az empátiája, érti ő, csak nem érdekli, mert nem érzi át eléggé. Hát nem tudom..
Ő egyszerűen ilyen, és biztos vagyok benne, hogy másokkal is ilyen(vagy rosszabb lenn). Oviban folyamatos harcok voltak, verekedett, agresszív volt, most jól kordában van tartva, olyan bent, mint itthon, de ha nem veszi fel a sálat, ráadják, szóval engednek is neki..
Simán le tudnám nyomni két pofonnal, izomból ráerőltetném az overált, amíg üvölt és kapálózik, de nem akarom. Most mikor kiabálok, teszi amit kell, de egyértelműen félelemből, pedig nem ütöm meg, csak ugye az ordító felnőtt ijesztő.. Ez se jó,
de tényleg mindent próbáltam és nem megy máshogy! Amúgy sok klassz dolga van, sokszor egyszuperül viselkedő gyerek, pár dologban kiemelkedő, de ha mozgalmas nap van, negyedóránként kell kiabálnom, hogy rávegyem valamire. Ma csak egyszer kiabáltam pl, de fekvés, együtt főzés és hörcsögözés volt a program, és nem is érdekelt mit eszik, mert a reggelije tartalmas volt.
"kötődő nevelés, iszsz, rengeteget voltunk együtt, nem ütöttem meg soha"
Nem lehet, hogy ez volt a probléma?
Ömm nem?
Ezek modern nevelési módszerek, egy rakás embert ismerek, aki ezt csinálja/csinálta és a gyereke egész más típus.
A nem ütöttem megre pedig csak nem gondolhatod, hogy az a rossz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!