Hány évesek a gyerekeid, nálatok hogy telnek a hétköznapok, hétvégék ezekkel kapcsolatban?
Szia, hú hát hisz erről regényt lehetne írni :D
Összefoglalva:
3 fiam van. 9 éves ikrek és 6 éves öcsi.
Hétköznap legkésőbb 6-kor kelek, így 8-ra a nagyok suliban vannak, kicsi ovis. Kapkodás, idegeskedés gyakori.
Munkámtól függően megyek értük, vagy a férjem. Mivel mi délután és este is dolgozunk, egy hétre előre beosztjuk, ki mikor van velük otthon, vagy viszi őket a külön órákra. Nyugdíj mellett dolgozó Édesanyámat is többször be kell vonni, hogy értük menjen ill. velük legyen itthon.
Amire figyelek: bárhogy is van, vagy apjuk vagy én fektetjük le este a gyerekeket, nem a mama.
Férjem szombaton dolgozik, én vasárnap, ezért a hétvége is meg van osztva. Szépen összedolgozunk. A "mit csinálunk hétvégén?" kérdés munkánk miatt számunkra ismeretlen... egyikünk dolgozik, másikunk srácozik. Átnézzük a leckéket, játszunk. Nagy házban élünk nagy udvarral, nem érzik bezártnak magukat az egész heti rohangálás után, jó itthon lenni.
Hét közben a nagyok zongorára és mentális aritmetikára járnak suli mellett, a kicsi is mentális aritmetikára, fejlesztő tornára és logopédiára.
Gépezés: nagyon kényes téma! Természetesen szívesen lógnának a gépeken, mert a suliban is ez a téma meg a menő... de a mieink frusztráltak, agresszívak lesznek a legártatlanabb számítógépes játékoktól is, ezért abszolút korlátozzuk! Ha néha játszhatnak, akkor beállítjuk az órát, és ha csörög, akkor vége, fel kell jönni azonnali hatállyal! Ennyit viszont muszáj engedni, mert kiválóan sakkban lehet őket ezzel tartani, haha... vessetek meg érte.
Amúgy a kreatív, logikai játékokat szeretik nagyon, és persze Lego minden mennyiségben.
A nagyfiúk jól tanulnak, de sajnos nem túl motiváltak, noszogatni kell őket, meg keménykedni velük. Ha most nem ülök le hozzájuk tanulni meg a lehetőségeket felmutatni, akkor mikor? Pár év múlva már késő lesz!
Amivel agyamra mennek: folyamatosan rivalizálnak. Az ikrek csecsemő koruk óta, a kicsi meg már ebbe született bele. Mindig mindenki szebb, jobb, okosabb akar lenni a másiknál. Sok a vita, veszekedés, verekedés, amivel agyamra mennek.
Hogy bírom? Sokat vagyok velük egyedül, pedig a munkámban sincs megállás, a ház folyton úszik, de pl most is, hogy mindezt leírtam, sikerült kiengedni a gőzt! :D
sok sikert neked is!
3 gyerekem van. Egy 4 éves lány, egy 5 éves fiú és egy 6 éves lány.
Reggelünk:
6:45-7:00 ébredés
7:00-7:30 mosdó, öltözés, fésülködés, reggeli a gyerekeknek
Ovi után:
17:30-ra megyek értük, mert eddig választható foglalkozások vannak
Hétvégénk:
7:00 ébredés
8:30-9:00 reggeli
9:00-9:45 fejlesztő játékokat játszunk
10:00 tízórai
10:00-11:45 program
12:00 ebéd
12:45 mese
13:00-15:00 alvás
15:00-15:30 uzsonna
15:30-18:15 program
18:15-18:30 vacsora
18:30-19:00 fürdés, meseolvasás
19:30-19:45 alvás
Rengeteg dolgot játszanak, ezeket nem tudom felsorolni. Sok türelem kell hozzájuk, de ezen kívül nem tudok nehézséget mondani. Mindig együtt eszünk. Ha megyünk valahova, az elkészülés elég időigényes. Nagyon jól bírom, ha egyedül vagyok velük. Minden napra találunk ki valami programot. Mi sosem tiltottuk, így ezzel nem annyira foglalkoznak, mert tudják, hogy bármikor játszhatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!