Szoktál néha kiabálni a gyerekeiddel?
Néha. Majd megbeszélem, mi történt. Ki mit érzett és mit gondolt.
Sajnos hozott minta és nincs alternatíva, amit tanultam.
#1 hasznosat írt.
Bárki pontozta le, ez nekik szól:
Lepontozással azt éred el, hogy megszűnik egy fontos témáról való beszélgetés.
Ha csak a savanyúság jön ki belőled és mindenkit lepontozol, aki hasznos válaszokat ad, akkor csak szánni tudlak.
Én is akkor, ha velem van valami probléma, ahogy az előttem lévők írják. De mindig nagyon megbánom, hisz én vagyok az idióta..
Egyébként utolsó: Ebben a topikban kb mindegy mit válaszolsz, mindig lepontoznak. Szerintem is szánalmas, jó szar élete lehet az olyanoknak. Nem is értem, hogy a kérdezőn kívül mégis mi alapján ítél valaki hasznosnak illetve haszontalannak egy választ. Én csak a kérdés kiíróját engedném pontozni..
Szoktam 😩
Én is ember vagyok, elfáradok, nem tudok türelmes lenni 0-24ben.
Én igen, nem szoktam megbánni, általában akkor kiabálok, ha tojik rám. Tudom, hogy hallja, tudom, hogy érti, csak nem akarja/nem érdekli és nincs mindig 15 percem kiselőadást tartani, hogyha nem öltözik elkésünk(ezt szoktam mondani, de nyilván kifejtve más, 30 percet szokott kapni és nem elég neki..), és fel sem fogok öltöztetni egy 7 évest.
Ha valakinek szuper tippje van, ami ráveszi arra, amit nem akar, jöhet!
Próbálva: Jutalomtábla(egyórás siker), képes megsegítés(letojja), beszéd(nagyritkán siker), zsarolás(ha nem jössz, délután nem megyünk, ritkán működik), őszinteség(elegem van már, hogy mindig..), korábban keltés(fáradt nyűgös gyerek), otthagyás(ha nem készülsz nem viszlek, elmegyek egyedül(egyszer kétszer ment)
Egyszerűen annyira, annyira rühellem a folyamatos harcokat és nem csak ezzel, evéssel, rendes viselkedéssel, néha zuhanyzással.. Egyre többször van ez, és úgy érzem, ha emeltebb hangon szólok, ordítok, hogy “öltözni!”, akkor az még a jobbik forma, mint a többi manipuláció.
Arra figyelek, hogy sose szidjam, illetve sosem használok csúnya szavakat, de kiabálni azt kiabálok és nem is érzem már rosszul magam tőle.
És hogy vetted rá? 7 éves, felfogja, hogy ciki lenne, de nem csinálja, ott vergődik, hogy nem akar öltözni, de akarna menni, tudja hogy pizsiben ciki lenne, de egyszerűen nem mozdul meg! Most ráncigáljam rá az overált belebújtatva erőszakkal a pizsamára? Hogy vesz fel cipőt, mikor azért is nyafog, hogy nem akarja..
Katasztrófa komolyan. Nagyritkán sikerül elviccelnem, de legtöbbször kikészít. Nem azért kiabálok, mert ideges vagyok, azért kiabálok, mert azt akarom, hogy megszűnjön az ok, ami kiváltja az idegességet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!