Gyerek alvásidejében boltba menni?
#19 vagyok, haza is értem jó régen, 10 percet se voltam oda, nem történt semmi. Én nem ilyen katasztrófa forgatókönyvek alapján élek. A gyerekemnek egy 31 négyzetméteres szobája van, becsukom rá az ajtót is, ha épp a fürdőben vagyok vagy a nappaliban tv-zek lehet akkor se hallanám, hogy megfullad.. A tűz már valóban neccesebb.
Sokan jönnek ezzel a házhoz szállítással mindig amúgy, de élelmiszert is hozzánk egyes egyedül az Auchan szállít, az is elég körülményesen, pedig Budapest mellett élünk nem sokkal, nem az ukrán határnál, és mégse szállít ide sem a Spar sem a Tesco. Nem fogok 2 csomag popsitörlőt a neten rendelni ha éppen elfogyott aztán várni rá.
Én nem az infarktustól félnék, mert az tényleg nem jobb akkor se, ha otthon ér. Viszont a tűztől igen. A környezetemben már több helyen is volt elektromos tűz. Na, ott nagyon nem mindegy, hogy épp bent vagyok-e vele a házban, vagy 5 percre tőle. Eleve, ha azonnal értesülök is a tűzről (pedig nem, mert nem azonnal látszik kivülről, még akkor se, ha pont rálátok a házra, vagy felhívna a szomszéd, ha észreveszi.) Szóval legjobb esetben is több perc hátrányban vagyok. Ez a pár perc pont élet-halál kérdés lehet.
Hiába ritka, kicsi az esélye, de több, mint a nulla! És igen, a Híradóban a hasonló hírek általában úgy kezdődnek, felügyelet nélkül hagyta a gyereket, amíg elszaladt a boltba/szomszédba, akárhová. Nem napokra hagyta ott, csak percekre, max.1 órára, és bőven elég volt ahhoz, hogy megtörténjen a baj. Sose tudnám megbocsájtani magamnak.
27
Nyilván az emlegetett eseteid társas házra vonatkoznak.
Én kimegyek “gazolgatni”
Vagy a másik gyerekkel medencét felügyelni, vagy trambulint. Alapból be van kapcsolva a bébiőr, azt is hallom, ha megfordul az ágyàban. Légzéfigyelő is megy ( kiságyban alszik, bár ki tud jönni)
Éjjel is 4 szobával arrébb alszik.. semmivel sem másabb, hogy a konyhában vagyok, vagy a kertben
.
De amit az említett anyuka csinál, az baromi veszélyes szerintem is.
Nem látja, hogy a házban mi történik, ha baj van, akkor nem ér oda 1 perc múlva, akkor sem ha webcameraja van és mégis tud arról, hogy van valami gond..
Vele is történhet bármi útközben, nagyobb eséllyel, mint otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!