Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyerek alvásidejében boltba...

Gyerek alvásidejében boltba menni?

Figyelt kérdés
Az egyik kisgyerekes anyuka barátnőm ha leteszi a 2 fiát aludni aki 13-15ig alszik mindig kiságyban, rendszeresen elmegy 15-20 percre otthonról, hol a pékségbe, hol a boltba, hol a DM-be stb. Mert hogy a férje sokat van távol, a gyerek meg dackorszakos, nehéz vele sorban állni meg ilyeneket, inkább elszalad mikor alszik. Ott laknak a központban, 2 percre van minden tőlük, szóval azért tud 20 perc alatt lezavarni mindent. De nekem ez elég gáz, mert ha bármi éri pl a boltban infarktus vagy hasonlo azt se tudják hogy egy gyerek maga van otthon. Vagy ez csak szerintem gáz?
2021. febr. 2. 12:02
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
78%
Nem tudom, hogy van ehhez anyáknak bátorsága, pedig én sem vagyok egy paramami típus. Emlékszem, még nagyon kicsi voltam, talán 3-4, mikor a délutáni alvásból felébredtem, és anya nem volt ott, teljesen egyedül voltam a lakásban, pedig csak annyi történt, hogy levitte a szemetet, én meg hamarabb felébredtem, mint szoktam. Máig emlékszem a rémületre, amit akkor éreztem, sosem tenném meg ugyanezt a gyerekemmel, helyette más megoldást keresnék, mondjuk megtanítanám viselkedni a boltban, mert valamikor azt is el kell kezdeni.
2021. febr. 2. 14:13
 22/29 anonim ***** válasza:
43%
Az én fiam is 2 éves, de sosem hagytam egyedül a lakásban egy percre se, még a szemetet sem merném levinni. Bármi előfordulhat. Hirtelen felébred, vagy netalán félrenyel álmában (van ilyen is), de ki is gyulladhat ott valami. Szerintem felelőtlenség.
2021. febr. 2. 14:16
 23/29 anonim ***** válasza:
20%
21 vagy pl. 21. Század csodája a házhoz szállitás is 😁
2021. febr. 2. 14:16
 24/29 anonim ***** válasza:
47%

#19 vagyok, haza is értem jó régen, 10 percet se voltam oda, nem történt semmi. Én nem ilyen katasztrófa forgatókönyvek alapján élek. A gyerekemnek egy 31 négyzetméteres szobája van, becsukom rá az ajtót is, ha épp a fürdőben vagyok vagy a nappaliban tv-zek lehet akkor se hallanám, hogy megfullad.. A tűz már valóban neccesebb.

Sokan jönnek ezzel a házhoz szállítással mindig amúgy, de élelmiszert is hozzánk egyes egyedül az Auchan szállít, az is elég körülményesen, pedig Budapest mellett élünk nem sokkal, nem az ukrán határnál, és mégse szállít ide sem a Spar sem a Tesco. Nem fogok 2 csomag popsitörlőt a neten rendelni ha éppen elfogyott aztán várni rá.

2021. febr. 2. 14:22
 25/29 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem nem gáz.
2021. febr. 2. 14:40
 26/29 anonim ***** válasza:
42%
11. vagyok, a kertbe kimenés nem a szemét kidobását vagy a tyúkok megetetését jelenti, amik 3 perces műveletek, ezeket megcsinálom. De ültetni, gazolni, szüretelni, állatok helyét újraszalmázni, stb., az minimum egy óra. Ez pedig felelőtlenség lenne, akkor is, ha egy címen vagyunk, csak ők bent én meg kint. 🤦🏼‍♀️
2021. febr. 2. 16:17
 27/29 anonim ***** válasza:
81%
Az a baj ezzel, mindenki azt csinál, amit akar. De évente több haláleset is bekerül a sajtóba (és vajon hány nem? ) ahol csak lement a boltba, csak a kutyát levitte stb. Aztan a gyerek közben kiesett az ablakon (Jajj hat nem hittük, hogy feléri/ki tudja nyitni), megrázza az áram, magára dönt egy bútort stb. És Hàt azért az is, hogy felébred a gyerek és sír. Erre valaki írja, hogy ha wc-n van akkor is sír. Ja csak nem mindegy, hogy bekiabalok neki, hogy mindjárt jövök, vagy szerencsétlen totál pánikban hívja anyut az üres lakásban. Nem vagyok amúgy para mami de meg nagyobb gyereket se hagynek otthon egyedül ha alszik. Milyen szar lehet már arra ébredni, hogy üres a ház és nem tudod hova lett anyu. Ok, ha tud már olvasni lehet neki hagyni egy üzenetet de akkor meg már valószínű nem igen alszik nap közben. Sosem tenném ezt a gyerekemmel.
2021. febr. 2. 16:47
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

Én nem az infarktustól félnék, mert az tényleg nem jobb akkor se, ha otthon ér. Viszont a tűztől igen. A környezetemben már több helyen is volt elektromos tűz. Na, ott nagyon nem mindegy, hogy épp bent vagyok-e vele a házban, vagy 5 percre tőle. Eleve, ha azonnal értesülök is a tűzről (pedig nem, mert nem azonnal látszik kivülről, még akkor se, ha pont rálátok a házra, vagy felhívna a szomszéd, ha észreveszi.) Szóval legjobb esetben is több perc hátrányban vagyok. Ez a pár perc pont élet-halál kérdés lehet.

Hiába ritka, kicsi az esélye, de több, mint a nulla! És igen, a Híradóban a hasonló hírek általában úgy kezdődnek, felügyelet nélkül hagyta a gyereket, amíg elszaladt a boltba/szomszédba, akárhová. Nem napokra hagyta ott, csak percekre, max.1 órára, és bőven elég volt ahhoz, hogy megtörténjen a baj. Sose tudnám megbocsájtani magamnak.

2021. febr. 2. 22:33
 29/29 anonim ***** válasza:
72%

27

Nyilván az emlegetett eseteid társas házra vonatkoznak.

Én kimegyek “gazolgatni”

Vagy a másik gyerekkel medencét felügyelni, vagy trambulint. Alapból be van kapcsolva a bébiőr, azt is hallom, ha megfordul az ágyàban. Légzéfigyelő is megy ( kiságyban alszik, bár ki tud jönni)

Éjjel is 4 szobával arrébb alszik.. semmivel sem másabb, hogy a konyhában vagyok, vagy a kertben

.

De amit az említett anyuka csinál, az baromi veszélyes szerintem is.

Nem látja, hogy a házban mi történik, ha baj van, akkor nem ér oda 1 perc múlva, akkor sem ha webcameraja van és mégis tud arról, hogy van valami gond..

Vele is történhet bármi útközben, nagyobb eséllyel, mint otthon.

2021. febr. 2. 23:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!