Gyerek alvásidejében boltba menni?
Még a kertbe sem megyek ki alvásidőben egyedül, nem hogy boltba... pedig én is megjárnám 20 perc alatt.
Max annyi időre hagyom őket bent egyedül, amíg futárhoz kiszaladok, v megnézem, van-e tojás. Ezek 2 perces műveletek.
Látszik hogy itt mindig kettős mérce van amúgy és mindig a kérdezőt ekézik.
Múltkor volt egy kérdés ahol egy anya írta, hogy elkészült a gyerek kréme amit felírt az orvos a gyógyszertárban, az utcasarkukon van a patika, ha fut megjárja 5 perc alatt oda vissza, ömlik az eső reggel óta hozzá viharos szél és nem akarja vinni a gyereket, mire meg a férje hazaér bezár a patika, gáz e ha elmegy 5 percre?
Minden rossz szülőnek le lett hordva, meg írták neki hogy minek szültél kb ha ennyi eszed van és hasonlók, most itt ha valaki ezt gáznak tartja és arról ír ki kérdést akkor meg ő a h*lye. Na mindegy.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, én simán kimentem a kertbe 1-2 órára is bogarászni ha a gyerek aludt pl nyáron. Néha behallgattam fent van e már vagy sem. Boltba vagy ide oda nem sokat jártam el, de fordult elő 2-3* hogy a legközelebbi boltba kiszaladtam. Amúgy ugen, szívinfarktust pl otthon is kaphat egész nap a gyerek mellett is akár.
Nyilvàn nem normàlis de valljuk be az emberek 90% a nem is teszi rzt meg.
“mert ha bármi éri pl a boltban infarktus vagy hasonlo azt se tudják hogy egy gyerek maga van otthon.”
Ez meg azèrt nem îgy van, mert ha az utcàn törtènik vele infarktus valószínûleg elö fog apuka èrtesülni róla jobb esetben. De ez ugye otthon is megtörtènhet pl reggel 10 órakor, akkor ki tud anyuka infarktusàról? Senki, tehàt a 2 èves egyedül marad amig dèlutàn este haza nem èr apuka.
12-es valaszoló felvetésére:
Azért van a kettős mérce, mert nem mindegy, milyen összefüggésben van feltéve a kérdés. Én sem mentem el a gyerekeim alvásidejében vásárolni, ha valaki megkérdezi, szerintem ő tegyen-e ilyet, nyilván azt mondom, ne. De kb.minden napra jut egy olyan kérdés amiben a kérdező azt akarja, hogy vele együtt szidjuk az ismerősét, ez viszont nagyon ellenszenves dolog, még akkor is, ha a konkrét ügyben esetleg igaza is van. Semmi közünk ahhoz, hogy a számunkra tök ismeretlen Julika lemegy-e vásárolni, amíg alszanak a gyerekei.
Ha a szomszédban lenne, és a bébiőr elér addig, akkor ok.. az olyan, mintha a kertbe menne.
20 perc az sok.. bármi lehet otthon.
Nekem a 2 évesem a kisàgyból simán kimászott már..
Sőt 1,5 évesen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!