Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A gyerekem rossz vagy én...

A gyerekem rossz vagy én vagyok rossz anya?

Figyelt kérdés
6 éves fiam sni-s,fejlesztést,logopédust kap oviba heti egyszer,nincs nagy baj,csaj beszédelmaradása,és sokszor rosszul ragoz,sosem hagyta hogy olvassak neki,csak lapozta széttèpte a lapokat. Sokáig félt a gyerekektől,a falura költözésünket okolom ezért. Se játszotér,se rokonok,most költözünk majd vissza a városba.dokinál ,védőnőnél mindig sírt meg most is,és hárman kell lefogjuk ha fektetni kell,mert azt hiszi szurit kap.ezt 2 évesen se tartották normálisnak,pedig emlékszem én is toporzékoltam 7 évesen is egyszer a szuritól. A kocsi elé mindig kiszaladna,nem figyel,hiába 100× mondom,ne szaladjon.mindenki mondja,ha nem jön a gyerek cipelteti magát,akkor otthagyja kész.mi otthagytuk járdán,ülve sírt volna ott órákig is,a falu másik végébe elmehettünk volna,kiszaladna kocsi elé,de szimplán ellenkező irányba sétál olyan is volt,boltban is ha hisztizik hagyjuk ott,hát már másik sorbol figyeltük,nem jön,már biztonságiőr ment volna felé,hiába jön be másnak az otthagyós modszer,persze engem tartanak bénának.babakocsiban is orditott volna egy óráig,sétálni akart,a többiek még majdnem 3 évig benne tolták,max 5 perc sirás ha kiakart menni,és abbahagyta,körmöt hajat vágni nem enged,mindenki okos hogy elejétől szoktatni kell.sűrű hajú babák születtek ismerősöknél,na de fiamnak 1 évig alig volt haja,félig kopasz volt,aztán heti 2- szer probáltuk,de kapálozott,ma sincs mély alvása hogy vághatnám egyből kapálózik és felébred,mi a rendszeres? Hisz mindig probálkoztunk.evésnél is ha dicsérem a másik gyereket,rokonom egyből,hát mert biztos szoktatta az anyja" tehát ha enyém csak 1- 2 dolgot eszik,100× elé raktuk a főzeléket,minden főtt kaját,de inkább éhen halna,és mindenki engem tart bénának,már én is elhiszem,sokszor megkaptam itt is a magamét,tényleg mindenki gyereke ennyire könnyű,az enyém rosszabb másoknál vagy én rontok el mindent? Kérem most tippeket írjatok(,ha túl vagytok a leszólásokon) miket kellett volna másképp tennem,?ugy érzem ugyanugy neveltem mint a kislányos ismerőseim,de nekik mindig szót fogadtak a lányok,nekem nem jöttek be ami náluk simán, hogy kellett volna másképp? Tippeket kérnék köszönöm
2021. jan. 18. 06:36
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
16%

13-as vagyok. Ujjal mutogattam az értékelésetek alapján. Mint jeleztem, nem akarom megbántani a kérdezőt, és szerintem ez a segítség, amit írtam.

Abban nincs segítség, hogy "de Te mindent jól csinálsz".

Sajnálom, hogy utólag kiforgatták a mondandómat a "velem egyetértők", mert én egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy az SNI papírral takarózol. Tudni fogod ezt jól csinálni.

2021. jan. 18. 21:18
 22/25 anonim ***** válasza:
30%

19!

A gyerekneveles sajnos ilyen. Bizony senki se varja a sult galambot a szajaba, hogy majd kezesfogja valaki es megmondja a tutit. Bizony mindent neked kell kitaposnod, neked kell utananezned, utanajarnod. A lepontozott valaszolonak igazat adok, a kerdezo tenyleg nem jart ennek utana. Nem lehet azt varni, hogy az ovi megoldja. Nem lehet kifogas, h jaj draga a magan vagy ott falun ilyen nincs.

Anyak vagytok, felelosseget kell vallalni a gyerekert. Ha szukseges fejleszteni, igen barmi aron, mert ez a dolgotok. Kitaposni, kijarni, eloszor tbs szakemberekhez elvinni, utana magan uton. Utana megnezni milyen fejleszteseket lehet allami alapon igenybe venni, mit nem. Es ami csak magan uton megy, arra eloteremteni a ravalot.

2021. jan. 19. 11:55
 23/25 anonim ***** válasza:
75%

De van benne segítség! Egy bizonytalan, feszült embert, aki éveken át hallgatta és próbálgatta mások "tuti bevált módszereit, tanácsait" igenis azzal lehet megnyugtatni, ha elmondjuk, hogy mások tipikusan fejlődő gyereke nem az ő "tuti módszereiktől" olyan, és a te gyereked mellettük ugyanúgy viselkedne, mint ahogy veled is teszi. Az a gyerek nem fog 180at fordulni, csak mert mostantól beveti a büntipadot, ami Zsuzsikánál remekül bevált, vagy nem fog mellette csendben sétálni, mert Anikónak nagyon bejött, hogy rácsap kettőt a gyerek fenekére, ha elszalad, ez akkora marhaság, de még az is, ha Terike kiragasztja képekkel a falra, hogy sétánál fogja a gyerek az anyja kezét, nem attól fogja fogni a kezét! A nevelés kicsi korban minimális javít/vagy ront a gyereken és mivel ezzel senki sincs tisztában, pont ezért kellene hangoztatni. Zsuzsika gyereke és Anikó gyereke meg a Terike gyereke nem a szuper titkos trükkük miatt könnyen kezelhető, hanem mert ilyennek született, a kérdező gyereke mellett mindnek kihullana a haja.

Persze szeretjük úgy érezni, hogy hatalmas dolgot teszünk, de hozott anyagból dolgozunk, ezen csak csiszolgatni tudunk ÉVEK alatt. Ha pedig ezzel tisztába hozzuk a kérdezőt, igenis leveszünk egy bazi nagy terhet a válláról, nyugodtabb lesz, több energiája lesz, több önbizalma, nem fogja magát okolni, jobb lesz a kedve.

Elvitte a gyereket szakszolgálathoz, kérte az ovit, hogy csinálja a dolgokat, és friss a diagnózisa, talán még azt se tudja, hogy létezik olyan, hogy magán gyógypedagógus, nekem fogalmam sem volt például erről, egészen a gyerekem problémáinak kiderüléséig úgy gondoltam, hogy a gyógypedagógus gyermekotthonokban gondozza a nagyon sérült gyerekeket(egyáltalán nem volt a közelemben). A legtöbb embernek nincs erre rálátása és nem az élete része az eltérő fejlődésű gyerekek megsegítése, amíg nem kerül ilyen helyzetbe, gőze sincs a legtöbbnek, még normális körökben sem.. Nekem egy évbe telt, mire valamennyit összeszedtem, aztán jött a nagy "pofon", mikor a felmagasztalt és imádott szakszolgálati vizsgálaton túlestünk, hát szinte semmi nem volt, alig mondtak valamit, alig csináltak valamit. Kikupálódni az egész rendszerben ÉVEK munkája. Emlékszem mikor jelentkeztünk az intézményvezető se tudta milyen dokumentumot hova, mikor, aztán jól letoltak bent, hogy "mi nem diagnosztizálunk, miért nem jártak pszichiátrián?" aztán oda is, majd vissza.. Áh, horror volt, az a rengeteg különböző nyomtatvány, halasztásos kérvény, csúszások, vizsgálatok, jajj anyuka az nem az a fajta hallásvizsgálat, ami nekünk kell, meg minek ment neurológushoz, mikor pszichiáterhez kellett volna menni, illetve van külön pszichopedagógus meg pszichológus hát káosz ebbe belecsöppenni és a legjobb, hogy ezek mind szidják egymást, a fejlesztők mind a saját módszerükre esküsznek, nincs kijelölve, milyen problémára mi jó, egyszerűen nincsenek hiteles információk, túlhallás, diéta, cseppek, kineziológia, vitaminok, tsmt, alapozó, homloklebeny, ayres, de az nem jó, mert x éves korig, de nem arra a "betegségre", de az nem is jó, mert a másik, de nekem azt mondták, hogy a csapatsport, ugyan nem csapatsport kell, hanem egyedüli, legyen íjászat, mert nekem meg azt mondták, de legyen benne állat is, lovaglás.. De nem csak erre, legyen irányított, szuper ABA viselkedésterápia van, véletlen se legye irányított, a gyerekek nem úgy tudnak fejlődni, játszatok egyéni fejlesztésen meg pszichodrámán, de vezesse le az energiáit, menjen futni, focizni, az lefárasztja, nehogy felpörgesd, akkor nem fog tudni aludni, nyugi kell neki, hogy megtanuljon lazítani, vidd jógára..

TELJES KÁOSZ a fejlesztősdi/diagnosztizálósdi..! Aki frissen került bele ebbe, vagy aki már évek óra benne van, az is belebolondul a sok ellentétes egymást lenéző fejlesztési lehetőségbe, aztán hiába járatja(fizeti ki óránként a 7-8-10-12ezret) a gyereket és várja a csodát, nem lesz csoda, mert nem sokat javítanak ezek a gyerekeken, egyedül az idő javít a dolgon, vannak stagnálások meg hirtelen ugrások.

SEMMI FONTOSRÓL nem maradt le az anyuka, a gyerek kap logopédiát, mozog, barátkozni van lehetősége, szabályokhoz kell alkalmazkodnia, sok új inger, helyzet éri az oviban, mozog is eleget.. Majd később elmehet valamilyen, bármilyen irányított mozgásra.

2021. jan. 19. 17:47
 24/25 anonim ***** válasza:
65%
Az én öcsém pontosan ugyanilyen akaratot volt. Nagyokat bírkóztunk. Néha játékkal rá tudtam venni, hogy csináljon meg valamit, de az ritka volt. Valahogy kibírtuk vele, aztán most lesz pár nap múlva 18 éves és ő az egyik legnyugodtabb, legtürelmesebb ember, akit ismerek. Most már ő szokott rámszólni, hogy ne idegeskedjek stb. 😅
2021. jan. 20. 16:55
 25/25 anonim ***** válasza:
66%
Sajnos érdemben én nem tudok hozzászólni! De ha tehetném szívesen megölelnélek és elmondanám ,hogy te egy CSODÁLATOS ANYA VAGY ES NEM A TE HIBÁD!!!!!!!Azokat az anyákat ,akik nem tudnak veled együtt érezni azok szégyelljék el magukat!!! Kitartást és minden jót kívánok nektek! ❤️
2021. jan. 25. 14:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!