Mikor dől el hogy egy gyerek szeret e majd olvasni, szerintetek?
Szerintem csak az nem szeret olvasni, akinek olvasási/szövegértési nehézsége van, nem csak a diszesek vannak így!
Sajnos a szövegértési tesztek alapján rengeteg embernek van ilyen problémája, a többieknek pedig csak a megfelelő kötetet kell megtalálni ahhoz, hogy élvezzék az olvasást.
Én szeretek olvasni, de csak abban a témában, ami érdekel(emberi kapcsolatok, fantasy, scifi, szóval legyen ilyen kalandos sztorija, használati utasítást meg tájékoztatókat utálok olvasni, de vannak olyan tájleírások, amiket átlapozok..
6 éves gyerekem van, nem szeret olvasni, pedig már tudna, ha próbálgatná, de hetente egyszer ha megszólal, hogy "tescó, diegó, tej" aztán örül magának és sokáig semmi hajlandóság benne.
Ez engem is érdekelne.
2,5 éves kislányom a könyvek rabja, amióta eléri. Millió könyve van, sokat kívülről tud már. Nem hagy minket élni, mindig csak olvasni, és olvasni kell, Ő pedig teljesen átszellemülve hallgatja. Egyébként mi meg egyáltalán nem szeretünk olvasni, nem köt le minket.
Nálunk nem volt kifejezetten családi minta, de emlékszem, hogy apámnak és anyámnak is volt egy-egy kis polca őket érdeklő könyvekkel, néha olvastak. Hárman vagyunk testvérek, húgom és én is szeretünk olvasni (bár húgomnál ez nem olyan régóta van így), öcsénk egyáltalán nem. Szerintem minden ott dől el, hogy tudsz-e olyan könyvet adni a kezébe, ami lenyűgözi, ami érdekli és szeretni fogja, erre viszont nem sok próbálkozási lehetőséged van.
Engem inkább az akaszt ki, hogy az emberek túlnyomó többsége semmit nem hajlandó elolvasni, ami 3 sornál hosszabb, és egy 5 mondatból álló komment végére már odabiggyesztik, hogy "bocsi, hogy ilyen sokat írtam". Ennek ellenére órákat képesek semmitmondó, sablonos filmeket, sorozatokat nézni, a trash videókról nem is beszélve. Nem azt mondom, hogy mind ilyen, de tényleg rengeteg a sablon, pláne filmekből, csak a körítés más. Én speciel sajnálom az időt filmezéssel tölteni, pedig az olvasás ugye sokkal időigényesebb. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!