Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor dől el hogy egy gyerek...

Mikor dől el hogy egy gyerek szeret e majd olvasni, szerintetek?

Figyelt kérdés
Sajnos vagy nem sajnos én a könyvek rabja vagyok. A kislányom most 5 éves, olvasni még nem tud, de újabban elutasitja a könyvet és a mesét. Félek hogy ő nem örökölte tőlem a könyvek szeretetét. Ha megtanul olvasni, akkor még van rá esély hogy ő is könyvmoly legyen? Én emlékeim szerint mindenkitől könyvet kértem, mert nekünk nem volt pénzünk rá otthon. Erőltetni nem akarom.
2020. dec. 26. 11:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez engem is érdekelne. Én igazi kis könyvmoly voltam onnantól, hogy megtanultam olvasni. Az én gyerekemet meg sosem érdekelték a könyvek. Már azt sem szerette, ha felolvastam neki, nem szerette a lapozókat sem. Most 17 evésen is csak akkor vész könyvet a kezébe, ha muszaj
2020. dec. 26. 11:41
 2/13 A kérdező kommentje:
Hú utolsó, ezek nem túl jó kilátások számomra. Olvasni olyan jó hogy sajnálnám ha a lányomat ez nem érdekelné. Mindegy, probálok jó példát mutatni.
2020. dec. 26. 11:44
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Hárman vagyunk testvérek. Szüleink nagy könyvmolyok. Nekünk is rengeteget olvastak, szerettük is nagyon. Gyerekkorunkban csak az egyikünk szeretett olvasni. Felnőttkorunkra pedig mindhárman.
2020. dec. 26. 11:44
 4/13 anonim ***** válasza:
84%

Nem mindegy, hogy milyen könyv.

Engem pl mindig az adott dolog sztorija érdekelt, nem az, hogy film, szorozat, videójáték, könyv vagy képregény.

Nincs olyan, hogy valaki szereti/nem szereti a könyveket.

Ez kb olyan, mintha azt mondanád, hogy valaki szereti/nem szereti a filmeket.

Pl: Este filmezel valakivel, s eléteszel valami csöpögős love sztorit, amin 10 perc után bealszik, s mikor felébred már csak annyira emlékszik, hogy nagyon pocsék volt az a film. Akkor most nem szereti a filmeket az illető? Nem, hanem ő az akciófilmeket szereti, nem a szerelmeseket.

2020. dec. 26. 11:56
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Fogalmam sincs. Két gyerekünk van, sokat olvasó családba születtek. A kicsi amióta megtanult olvasni azóta falja a könyveket. A nagy most ötödikes, talán egy éve tört meg nála a jég, már igénye van arra, hölgy olvasson, àltalában este, alvás előtt, egyébként nem ér rá. Ezerféle könyvet hazahordtam, mire ráérzett miért jó.
2020. dec. 26. 12:01
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Nagyanyám imád olvasni, én is. Anyám meg nem. Lutri. :) Nyilván, ha látja a gyerek, hogy valaki szokott olvasni a családban, az sokat segít. de a személyiségét nem tudod elnyomni ezügyben sem. :)
2020. dec. 26. 12:11
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Szüleim könyvmolyok, 3 gyerekből csak 1 szerette meg az olvasást (én).

11 évesen kezdtek érdekelni a könyvek.

2020. dec. 26. 12:23
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
teljesen egyénfüggő. a jó példa biztos számít, legyél türelmes, nem vagyunk egyformák, lehet, hogy később kezdi majd érdekelni. Ha tévé helyett olvasol, az biztosan csak jó neki. próbáljátok ki a diafilmet.
2020. dec. 26. 13:29
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Fiam 9,5 éves. Eddig csak azt olvasta el amit kellett. 1 hónapja kezébe került egy könyv, amit 1-2éve vettem és elkezdte olvasni ( 350 oldalas gyerekregény), azóta rákattant, most fejezi be a 3. könyvet azóta. Este már veszekednem kell vele, hogy ne olvasson, hanem aludjon.
2020. dec. 26. 14:05
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csak rá kell találni a megfelelő könyvre. Én kb 9-10 évesen lettem könyvmoly egy könyvnek köszönhetően. Igaz, azelőtt is sok mesét olvastak nekem, főként a nagymamám. Mi ketten nagyon szeretünk olvasni, az anyukám viszont annyira már nem, bár ha talál egy olyat, ami érdekli, szívesen elovassa ő is.
2020. dec. 26. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!