Mennyire gyakori, hogy egy 4-5 éves gyerek szinte folyékonyan tud olvasni, és írni is tud?
Azért túlzásba se kell esni. Ez nem az első 2-3 évfolyam, hanem az 1. osztály magyar nyelvtan anyaga.
Előfordul.
Gyakori.
Én 5 évesen még számolni is tudtam. Na bumm.
Vannak olyan szülők, akik megteszik ezt a gyerekükkel.
Szegény gyerek.. :(
#2: A számolás szerintem könnyebb mint az írás, a gyerekek sokkal előbb tudnak számolni mint írni.
#3: Én is így látom. Ennyi idősen a gyerekek inkább a gyakorlati dolgok iránt érdeklődnek, az elmélet nem köti le őket annyira.
Egyébként a kérdés elméleti, nem rólam van szó, és nem is a gyerekemről.
Én 5 évesem tudtam mindkettőt, magamtól tanultam meg.
De nagyon más ilyen csoporttársam nem volt.
Nálunk az osztály harmada így jött iskolába. Nem volt belőle hátrányunk, mint ahogy attól sokan tartanak, amíg a többiek azt tanulták, amit mi már tudtunk, addig mi plusz feladatokat kaptunk.
Egyébként nem erőltették a szüleim, engem érdekeltek a betűk (meg a számok is). Együtt olvastuk nagyapámmal a mesekönyveket:) - a szüleim nem is tanítottak, nem is lett volna rá idejük, a nagyszüleim segítségével tanultam meg ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!