Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy elektiv mutizmusban...

Egy elektiv mutizmusban szenvedő gyereknél hogyan lehet beszédet csinálni?

Figyelt kérdés

2020. dec. 7. 15:31
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
55%
Nem írta a kérdező hány éves, ez a probléma általában 3-6 éves kor között jön elő. Ha nem érti mi folyik körülőtte, nem tudja végrehajtani az utasítást és emiatt nincs sikerélménye, simán kiválthat nála egy belső szorongást, amin se pszichológus, se egy ló nemtud segíteni. Ott fejlesztés a megoldás.
2020. dec. 8. 17:51
 12/12 anonim ***** válasza:
76%

10-es, én logopédus vagyok. Nagyon összeszedett az írásod, de nagyon meg vagyok lepődve a tartalmán. Korai fejlesztést is végzünk indirekt játékos formában a szülő jelenlétével. Súlyos esetben, mondjuk szindrómáknál 2 éves kortól. De léteznek logopédiai óvodák is, ahol heti 2-3 alkalommal kapnak logi terápiát a gyerekek.

(És az elektív mutizmus a mi szakterületünk is nagyon szoros összmunkával a pszichológussal. Volt is mutista páciensem óvodában.)

2020. dec. 8. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!