Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van itt refluxban szenvedő...

Van itt refluxban szenvedő gyerek Anyukája?

Figyelt kérdés

Kislányom 4 éves és úgy tűnik nagyon sok a gyomorsava. :(

4.hete köhög főleg éjjel meg ha fekszik,a doki nem talál semmit, vírus mondja de én savra gyanakszom már.

Valaki akinek hasonló gondja van írhatna.Köszi

2012. dec. 11. 18:07
 1/6 anonim ***** válasza:
Gasztoenterológus megmondja! egy izotópos vizsgálat többnyire megadja kérdést a válaszra.
2012. dec. 11. 18:08
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia! Az én kicsim refluxos.

Háziorvos, majd beutalóval gyerek gasztro. Időpontot kell kérni, de kb 3 hónap a várakozási lista legalábbis mifelénk.

Van gyógyszeres kezelés, illetve vizsgálat. Hivatalos nevét nem tudom. Egy csövet érzékelővel az orrán keresztül a gyomrába eresztenek, miniszámítógépet kell felvenni hozzá mint egy kistáskát. Az 24 óráig van a gyereken. Méri, hogy hányszor nyílik ki a gyomorszáj, mennyi sav van, mennyi jut vissza a nyelőcsőbe stb.

Mi már hála égnek az első körön túl vagyunk, jelenleg a 6 hónapos gyógyszeres kezelés felénél tartunk. Sokat javult a kislány állapota. Márciusban megyünk vissza, akkor újra vizsgálat, és vagy elég lesz a gyógyszer vagy nem tudom....utána lehet igényelni az emelt családi pótlékot stb orvosi igazolás után.

(ez utóbbira teszek nagy ívben a lényeg, hogy javuljon a gyerek, ne szenvedjen)

2012. dec. 11. 18:22
 3/6 anonim ***** válasza:
sziasztok, offolnék, első válaszoló! az izotópos vizsgálat az ugyanaz, illetve ugyanolyan tortúra mint amit 2. válaszoló írt? ez borzasztó:-( nekünk is főleg éjjel köhög a kislány de ő csak 22 hós.
2012. dec. 14. 17:19
 4/6 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Amit a második válaszoló írt az 24 órás ph mérés. Ez is egy módja a reflux meghatározásának. De nem minden orvos választja ezt. Az izotópos vizsgálatkor inni kell valamit és közben figyelik a géppel hogy a megivott színes anyag hányszor jön vissza.
2012. dec. 14. 17:43
 5/6 anonim ***** válasza:
Második válaszoló vagyok nálunk csak ez az egyféle vizsgálat van. Vidék.... :(
2012. dec. 14. 20:16
 6/6 anonim ***** válasza:
Sziasztok, megint 3. vagyok, magánorvost tudtok ajánlani Budapesten??? nagyon sürgős lenne, köszönöm!!!
2012. dec. 18. 03:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!