Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan lehetne megbarátkoztatn...

Hogyan lehetne megbarátkoztatni 3 éves kislányomat a hóval?

Figyelt kérdés
Nagyon félt tőle üvölt, mint a sakál, nem áll rá kézzel lábbal kapaszkodik belém, elránt engem is, pedig otthonról az oviba így tudunk eljutni, én nem vehetem fel mert veszélyeztetett terhes vagyok, ráadásul van egy két évesem is akit januártól vinnem kell magammal. Az ovi tőlünk 6 km-re van+ 6 km-er vissza busszal járunk.

#gyerek #hótól
2012. dec. 10. 17:38
 1/9 anonim ***** válasza:
Ültesd rá egy szánkóra, és húzd. Lehet hogy csak fázik nem? 3 éves.. kérdezd meg tőle, hogy mi baja vele!
2012. dec. 10. 17:43
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem tud beszélni így nehéz a dolgom, melegen öltöztetem fel, nem fázhat, fél rá állni.
2012. dec. 10. 17:45
 3/9 anonim ***** válasza:

Beszélni biztos nem tud, de hidd el, hogy megérti amit mondasz neki. Már egy 1,5 éves is megérti.

Kérdezgesd! Bólogatni biztos tud!

2012. dec. 10. 17:53
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem bólogat, nem is rázza a fejét a nemre sem. Megérti amit mondok neki.
2012. dec. 10. 18:16
 5/9 anonim ***** válasza:

Egy gyerek gondolkodása teljesen más, mint egy felnőtté. Ha fél a hótól, annak oka van. Lehet, hogy olyan, ami minden alapot nélkülöz, vagy olyan, amit ő sem tud elmondani.

Esetleg megkérhetnél egy másik anyukát, hogy segítsen neked. Vagy az egyik nagyszülő, esetleg apuka is besegíthetne.

2012. dec. 10. 19:09
 6/9 anonim ***** válasza:

Beteg a kislányod? Mármint autista, vagy ilyesmi, azért nem beszél, nem kommunikál?

Ha megérti amit mondasz, akkor nyugodtan el kell neki mondani, hogy most ez van, erre kell mennünk, másfelé nem tudunk, de néhány nap múlva majd elolvad/elpárolog, és akkor már nem kell rálépni.

Esetleg biciklire ültesd fel a leányt és toljad, ha olyan környéken laktok ahonnan nem lopják el, akkor a buszmegálló környékén le tudod lakatolni. A szánkó is jó ötlet.

2012. dec. 10. 21:35
 7/9 anonim ***** válasza:

fú, utolsó, én is ezen gondolkodtam, de azért így rákérdezni elég kemény :S

mondjuk nagyon jó tippet adtál :)

kérdező, van más furcsasága is a gyerekednek?

2012. dec. 11. 00:28
 8/9 A kérdező kommentje:
Nem mondatokban beszél, hanem szavakat használ, de az énekeket szépen érthetően, elénekeli végig a dallam is stimmel. Nincsenek furcsaságai, de a hótól fél
2012. dec. 12. 13:25
 9/9 anonim ***** válasza:

Szerintem mesélj neki hóról szóló meséket. Mesélj neki a hóemberről, akit abból a hóból építettek. Hátha neki is kedve támad hóembert építeni. Játékosan mondhatod, hogy olyan mintha beszórták volna porcukorral az utat, mindent. Az én gyerekemnek tetszett ez. Persze mondtam neki, illetve tudta hogy ez nem igaz, de tetszett neki a hasonlat. Csinálhatnátok sütit, szórjatok porcukrot rá és mesélj neki róla, hogy a hó is így hullik az égből és betakar mindent, mint ez a porcukor betakarja a sütit.

Nézzetek képeket amin hógolyóznak, szánkóznak, nevetnek a gyerekek, illetve beszélgessetek róla. Majd írd meg mire jutottál.

2012. dec. 12. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!