Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Leendő szülők, hogy képzelitek...

Leendő szülők, hogy képzelitek el gyereketek unokátok életét mit tesztek értük ebbe a mű világba?

Figyelt kérdés
Gondolom mondani se kell, egyre több a talaj, és víz szennyezés, levegő szenyés, tenger víz halak és más élő állatok ki irtása (akarva vagy akaratlanul) Az emberek veszik a sok felesleges dolgokat, amit hamar megunnak és kidobnak ezáltal gyűlik a sok szemét. Kevesen vásárolnak kimérős boltba pl. (pedig ezt nem lehet a munkára fogni hiszen ugyanaddig tart elmenni a,-ba mint b, be. Kevesen termelnek vagy komposztálnak. (Pedig csak nem a kukába kéne dobni. Zöldség héj tojás stb) hanem egy komposztáló helyre. Sokan minden alkalommal megveszik a műanyag zacskókat. Ahelyett hogy lenne egy állandó (akár vászon). Pazarolnak vizet folyasztanak. És rengeteg fákat vágnak ki. (jó ez ellen nem lehet tenni de akkor is meglevő probléma) Aki a boltban veszi a kajákat, mondanom sem kell bolti hús (csirke vagy akármi) mivel volt etetve, teleantibiotikumozott..., na meg a zöldségek ) Tehát a kérdés az az lenne hogy ki mit tesz a gyereke, unokái jövőjéért, akár csak egy kicsit is hogy élhető legyen az ők környezetük is) Esetleg aki nem tesz semmit az mit remél? Mit vár a jövőtől. Nem értem hogy miért nem képesek hosszú távra gondolkozni akik akarnak gyereket és unokát. Ugye tudjátok hogy nem velem vagy magatokkal toltok ki hanem a leendő gyerek és unokáitokkal

2020. nov. 27. 19:03
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
88%

"Azokról akik a világháborúba szültek ugyan az a véleményem mint akik a koronavírus ideje alatt szülnek hogy felelőtlenek! "

Már miért lenne felelőtlen? Hogy lehet ilyet kijelenteni és ráhúzni en block mindenkire? Lehet valakinek most jött össze az első baba hosszú évek után például. Nem gondolnám emiatt felelőtlennek. Nem azt mondom hogy szaporodjunk nyakra-főre, de ilyet kijelenteni több mint túlzás.

Azzal egyetértek hogy sokan vannak akik a semmire szülnek 2-3 gyereket, utána pedig tarhálnak mindenfele mert ételre sem telik nekik. Azt én is felháborítónak tartom.

2020. nov. 27. 21:32
 12/20 anonim ***** válasza:
10%
Tényleg ugyanaz a kettő, gyorsan mindenki menjen abortuszra!!!
2020. nov. 27. 21:34
 13/20 anonim ***** válasza:
79%

"Kevesen vásárolnak kimérős boltba pl. (pedig ezt nem lehet a munkára fogni hiszen ugyanaddig tart elmenni a,-ba mint b, be."

:-OOO

Kimérős bolt van kb. öt az egész országban, nem kimérős meg minden sarkon hat. Baromira nem ugyanannyi ideig tart, főleg, ha tömegközlekedsz vagy gyalogolsz, nem pedig autóval mész (főleg egymagad), ami sokkal környezetszennyezőbb.

"Kevesen termelnek vagy komposztálnak. (Pedig csak nem a kukába kéne dobni. Zöldség héj tojás stb) hanem egy komposztáló helyre."

Sokan laknak panelban meg más típusú lakásban, ahol nem lehet megoldani a komposztálást. Talán ezért is.

"Sokan minden alkalommal megveszik a műanyag zacskókat. Ahelyett hogy lenne egy állandó (akár vászon)."

De sokan közülük sokszor felhasználják, nem dobják ki amint hazaérnek, amikor pedig kidobják, akkor a szelektívbe.

"Pazarolnak vizet folyasztanak."

Lehet, hogy aki kétszer annyi ideig áll a zuhany alatt, nem jár fodrászhoz, nem sminkeli magát, stb., és ilyeneket is belekalkulálva igaziból kevesebb vizet fogyaszt, mint az, aki csak fele annyi vizet használ el zuhanyozásra, viszont sokkal többet a kozmetikumok kapcsán (hiszen egy csomó víz felhasználásával állítják elő a hajlakktól kezdve a körömlakkon át a mindent).

"És rengeteg fákat vágnak ki."

Én még egyet se vágtam ki...

"jó ez ellen nem lehet tenni"

1. Nem jó.

2. Lehet tenni ellene.

"Aki a boltban veszi a kajákat"

Te úgy kezded a főzést, hogy megfejed a tehenet?

"ki mit tesz a gyereke, unokái jövőjéért, akár csak egy kicsit is hogy élhető legyen az ők környezetük is"

Nevelem őket. Nem paráztatom. Nevelem. Ehhez nagyon sok minden hozzátartozik. A természet védelme is, igen.

2020. nov. 27. 21:34
 14/20 anonim ***** válasza:
80%

"Azokról akik a világháborúba szültek ugyan az a véleményem mint akik a koronavírus ideje alatt szülnek hogy felelőtlenek!"

Ennyire szemellenzős hogy lehet valaki?! Elvakult vagy, és próbálsz téríteni mindenkit! Már bocsánat, hogy 2 év próbálkozás után nem rohantam időpontért az abortuszra, mert éppen akkor "tetőzött" a vírus...

2020. nov. 27. 22:09
 15/20 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem mindegy. Ha én nem szülök, a cigány akkor is szül tízet. Ha a tíz cigánygyerek semmit nem fog érni, csak rombol, attól még az én gyerekem meg tanul, védi majd a természetet és lehet kitalál majd valamit, ami képes megmenteni a fákat. Pl. Ha viszont nem szülöm meg az értelmes gyerekemet, esélye sincs alkotni vmit. Akkor csak a tíz másik marad, akik elpusztítanak mindent. Így is úgy is. Ez csak egy sarkos példa, de a hülyéket nem állítja meg semmi. Az értelmes ember viszont tudna igazi változást hozni. De ő pont azt hiszi, hogy az értelmes gyerekének meg nem születése a megoldás. És nem is tévedhetne nagyobbat.
2020. nov. 27. 23:58
 16/20 anonim ***** válasza:
80%
Hány ilyen kérdésed lesz még? Csak hogy tudjuk, mire számítsunk. Igen, te vagy az egyetlen itt, aki védi a Földet, mindenki más azért szül, hogy tönkretegye. Így jó?
2020. nov. 28. 00:15
 17/20 anonim ***** válasza:
83%
Nem ez a lényeg hanem hogy nem fog tudni megöregedni! Unokák meg felnőni!
2020. nov. 28. 07:54
 18/20 anonim ***** válasza:
77%

Hármas és négyes válasz miért lett lepontozva? Teljesen jó dolgokat írt, hulladékmentes (zero waste) életmód. Mi nem tetszik ezen?

Én is vászontáskákkal, zsákokkal járok bevásárolni legalább 2 hónapja és már ez idő alatt egy valag egyszer használatos műanyag hulladékot megtakarítottam. Ami keletkezik, azt pedig szelektíven gyűjtöm.

Ha ez hülyeség, akkor mi nem?

2020. dec. 12. 15:36
 19/20 anonim ***** válasza:
77%

Mondjuk a négyes válasznál egy kicsit pesszimista voltál, nem kéne feladni azt, hogy szaporodj. Jelenleg is dolgoznak a kutatók, nem tudni pontosan mit hoz a jövő, bár amit leírtál az is egy lehetséges forgatókönyv a sok közül.

LA sok közül.

2020. dec. 12. 15:40
 20/20 anonim ***** válasza:
19! Azt írtam hogy ez az EGYIK ok. Rengeteg másik okom van amiért nem akarok gyereket :) amiket pedig példának írtam hogy mik történtek az elmúlt 3 évben azok sajnos tények, nem a pesszimizmus szólt belőlem...sajnos...
2020. dec. 12. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!