Leendő szülők, hogy képzelitek el gyereketek unokátok életét mit tesztek értük ebbe a mű világba?
Szinte mindent, amit tudok.
Hulladékmentesen igyekszem vásárolni, használtan veszek sok mindent, vegyszermentesen takarítok, mosipelusozok, busszal járok kocsi helyett, kevés húst eszek, stb.
És nem értem, mások miért nem képesek ennek a harmadára sem, durva, hogy az embereknek fontosabb a kényelmes, mint a saját gyerekük, de ez az igazság...
Szerintem az első 2 válaszoló nem igazán érti a kérdést..
Én személy szerint igyekszek nem egyszer használatos műanyagokat venni, bármiről is van szó ( még a shakerem is üveg igaz nehezebb mint a muanyag de tartós és legalább a fehérje sem rohad bele..) mindig vászon zacsit viszek magammal
Vizet igyekszem nem folytatni, komposztálni nincs helyem sajnos (lakópark) de nem szemetelek illetve szelektálok és van hogy használt ruha boltban vásárolok hogy ne a fast fashion industryt támogassam stb
Amugy ez az egyik indok amiért nem fogok gyereket vállalni. Ez a bolygó cirka 40 év múlva élhetetlen lesz, elég lenne körülnézni hogy az utóbbi 3 évben mennyi szörnyűség történt a világon ( Amazonas leégett a maradék épp területet pedig eladták és ledozerolták, kigyulladt Ausztrália,Brazília,california és hatalmas karok keletkeztek a növény-állatvilágban, a koral zátonyok pedig pusztulnak folyamatosan,ja és Oroszországban felrobbant egy atomerőmű, olvad a jég vagy az időjárás vagy az élelmiszerhiány fogja kinyírni az embereket záros időhatáron belül )
Szóval ja unokák? Meg a gyerek se nőne fel akit 5-10 év múlva szülnék ha akarnék.
Ez a folyamat sajnos már visszafordíthatatlan de fontos lenne hogy tegyünk nap mint nap törekedjünk azért hogy minél jobban kitoljuk a föld teljes pusztulását
4es köszönöm a válaszod igazad van.
Én is pont erre gondoltam.
Kb. amit a #4 írt.
Szelektíven gyűjtjük a szemetet és erre tanítjuk a gyerekeinket is.
Igyekszünk nem sok vizet használni (bár én nagyon szeretek fürdeni).
Figyelünk, hogy kevés ételt dobjunk ki.
Textil zsákokba vesszük a zöldséget, gyümölcsöt.
Igyekszünk annyi ruhát venni amennyire szükségünk van.
Szerintem egyre több ember kezdett el ezekre figyelni és ezt a szemléletet tovább adni a gyerekeinek.
Amíg nem létfontosságú, addig úgysem fog egyik napról a másikra mindenki odafigyelni mindenre. Mi is lehetnénk jobbak és tehetnénk többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!